После порагај 2ипол месеци пак бев на лекар ми видоа дека имам излив во јајникот рече битребало да е од циста. Ме пратија на тумор маркери… Некој со искуство? Немам добиено менструација од коа се породив сеуште и го дојам бебето
девојки дај споделете нешто против опаѓање на коса после пораѓај ( на доење сме ) мн ми паѓа мислам ке очелавам …нешто што сте користеле и ви помогнало
Породена на 15ти, на почетокот имав крварење нормално,па менуваше бои,кафеава,розеникава,портокалова, жолта,па пак црвеникаво малку и се така. Овие 2-3 дена е црвено, не е обилно, ама ме секира.Иато слаби менструални болки. Бебе цица и се измолзувам интензивно, а вака почна од кпга почнав да го пијам чајпт на Хипп за лактација. Дали има простор за паника што ми потекува црвено на 22ри-3ти ден по породување? Второ дете ми е, со првото до 40 дена имав крварење ама не митекнува баш како беше со боите. Веднаш по пораѓај направено ехо во болница,кажаа дека е чисто, постелката е велосно извадена
Здраво, дали примавте клексан по породување? Мене ми дадоа 7 клексани од 0.4, а димерите ми се 1600, се мислам да не е многу јака дозата