Со првата бременост и јас само со млака вода се миев секој пат ко одев во вц,но првата недела внимавав што јадам за да не ми биде тешко да одам по голема нужда,мн јогурт,сокови,салати,супи,течно јадење и немав проблем никаков,за една недела ми помина раната бев ко нова,и дома си ги користев влошките со мрежичка и дават на кожата да дише.
Ќе помине душо, само трпение..уште си тазе породена и првите денови се тешки...кај мене тоа беа недели. И јас сум шиена внатре-надвор и тоа бајаги конци, 4 недели немаше шанса да седнам правилно. За болките од болница ме испуштија со табла бруфен, не смета на доењето многу а неопходно беше во мојот случај. После секоја нужда одмивај со вода,не пробувај да седнеш предвреме и повеќе одмарај...после 10-12 ден би требало олеснување да осетиш. Инаку мојата доле изгледа подобро од претходно,со шиењето потфатиле некако па поприбрана и затегната е, само темна линија лузна се познава
@tanja manja izvini so ke se umesam ama i jas bev dosta siena i mn.me bolese ranata i duri padnalo konce porano od sto treba-i samo Bivacin sprej mi pomogna.mienje samo so voda i plaknenje so fizioloski rastvor i na suvo Bivacin 2×1 .za 4-5dena veke se smiri.a koga trebase vo wc da odam toa bese uzas,ama so sprejot pomina. Ti posakuvam brzo oporavuvanje i neka ti e ziva i zdrava princezata
по препорака на гинеколог бев после 40 дена, прегледит беше надворешно ехо да се види дали се вратила матката. Пап правев после 6 месеци
Исто како @MissDior , после 40 дена кај докторот што ме породи и по 7 месеци пап зш чекав да добијам за тој месец па да отидам
Probaj da se mies nekolku pati vo den so fizioloski rastvor okolu 50 den e mislam polovin kg, i mackaj na vloska maslo od kantarion. Mene toa mi pomogna mnogu. So lesno.
Zdravo, sakam da prasam dali ima nekoja sto posle poragjaj kompletno I sesmenila stolicata, znaci do pred poragjaj pa I predda ostanam bremena vo wc odev po dva do tri pati po golema nuzda iimav normalna stolica, sega eve ima pominato poveke od dva meseci otkako sum porodena I po golema nuzda odam edvaj ednas I toa so trista maki, smrt mi e koga mi se odi vo wc. Dali nekoja od vas imala vakov ili slicen problem I kako ste go resile. Fala vi mnogu ke mi znaci sekakov sovet. P.S. bebeto e na doenje, pa laksativi mislam deka ne e preporaclivo da pijam.
Тоа е поради хормоните. Ќе се среди. Пиј течности, помалку благо, повеќе суви сливи. Внимавај на исхраната сега за сега. Инаку постов не е за во тема мајчински муабети
Fala ti, znam no pisav tuka zaradi toa sto tuka ima najmnogu taze majki pa mislam deka najbrzo tuka ke dobijam odgovor, I eve taka izleze. A za blago mn jadam.... sega bas mislev da zemam cokolada, no nema ke izdrzam, ova drugovo e po macno.
Mozhebi ti ispadnale hemoroidi posle poragjaj, mnogu chest sluchaj e. Nekogash se povlekuvaat,nekogash ne. Jas imav i mi se povleche, ama znae pak da se pojavi od nigde nikade.. Retko ama dava do znaenje deka e tuka, taka da ima shansi da e toa
Go imam istiot problem.. Pred mesec ipol se porodiv i uste se macam, odam ednas vo nekolku dena i toa so placenje, mislam deka poragjajot ne me bolese tolku I jas dojam najverojatno e i od toa. Sok ili kompot od crni slivi ili krusi mnogu pomaga , i voda mnogu pij, gazirano izbegnuvaj ..
Пробај со чај (го има насекаде од алкалоид е)името го заборавив, мене секогаш ми помага се борам со Т. С . со години
Изгледа тоа е нормална појава кај сите јас и сега после 7 месеци имам проблем и хемороиди и тромб имам Знам ми дадоа чепчиња користев,оди на доктор прашај
Тoa е пoрaди дoењетo. Нaјгoлем дел oд течнoстите штo ги внесувaш oди вo млекoтo, и стoлицaтa немa истa кoнзистенцијa кaкo претхoднo, зaтoa е пoтешкo дa се испрaзниш убaвo. Oсвен тoa, хемoрoидите и недoвoлнoтo кoличествo хрaнa знaaт дa предизвикaaт прoблем. Кaј мене и сo двете децa беше истo, сo прекин нa дoењетo се нoрмaлизирa. Внесувaј минимум двa литрa течнoст нa ден.
Vi blagodaram na site za odgovorite, hemoroidi si imam, gazirano ne pijam, tecnosti od strana caevi, voda, bistar negaziran sok pijam, kompot od crni slivi ne mi pomaga, suvi sliva ne mi pomagaat, lenenoseme ne mi pomaga... sepak koga gledam deka poveke zeni go imale Iili imaat istiot problem valjda e nesto sto e normalno, pa so prestanokot na doenjeto ke se sredi I toa, a do togas.....lele majko... plac plac plac