Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Mami vie sto ste porodeni carski rez, dali posle 2 nedeli ve boli ranata ili matkata koga go doite bebeto vo sedecka polozba. Jas vo prvite denovi go doev lezejki, no eve sega posle dve nedeli zapicnav da go dojam sedejki, i od tezinata na bebeto, posle toa cuvstvuvam nekakva bolka dali na ranata, dali na matkata nemozam da opredelam kade tocno me boli...

На tarantula му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.288
    @sunmoonstars jas koga se porodiv mn krvarev ne mi se zapirase krvarenjeto i doktorot sto me porodi im rece na sestrite da mi go nosat bebeto na sekoe da cica da mi kontrahirala matkata...I vistina podog period go custvuvav toa pulsiranje kako bolka dodeka maliot cicase.

3. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    @tincemajmunce I kaj mene e verojatno toa, kontrahira matkata, pa osekm nekakva vnatresna neopredelena bolka. Neznam dali ima opasnost za matkata od tezinata sto go stavam bebeto vrz stomahot dodeka cica.Inaku sum porodena veke dve nedeli.

4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.288
    Ne veruvam da imas nekakva opasnost od tezinata na bebeto,jas i pokraj sinko sto go krevav krevav i korito i kofa so voda nosev vlecev za da go banjam pa nemav nikakvi kompikacii.Inace i jas go doev sednata .

На sunmoonstars му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cinderella12

Cinderella12 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    107
    Со првото две недели не можев да седнам, но за месец закрепнав , со второто не би одела природно, а дали би се нафатиле царски незнам но не сум спремна за природно:(

6. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    За првото бев царски,мислам долго се опоравував ,некако се се заборава ,па сега како доагам до терминот а повторно ке одам царски така се повеке се мислам дали исто ке трае опоравувањето како првиот пат или ке биди различно.

7. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Eve sum pak jass :D 3 meseci od koga se porodiv. Sama ke si odgovoram na prasanjevo: se namali otokot na dve mesta sum secena i siena i plus raspukana od drugata strana ( znaci pak siena) ...prvite dve nedeli nemozev da se dvizam kako sto treba so pomos stanuvav ponekogas ..no posle eden mesec se oporaviv skroz . A sega sum kako da nemam rodeno!! Ne e nikako smenata nitu posiroka ,nisto! Super si e i da dodadam- bas povekje uzivam vo seksot :P

На Kaetana и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  8. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Јас се породив со епидурална, болка = 0, десет така ќе родам ама затоа распукав многу, многу ме сечеа и ептен се намачив со раната. Не знам ни самата колку конци имав. На моменти уште ме боли, ме затега мислам дека кожата ќе ми пукне. Се правам со Оксикорт па подобро ми е. Вчера месец откако се породив, но ме сум целосно опоравена. Се надевам наскоро ќе се вратам во нормала комплетно.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Со второво закрепнав побрзо од аспект на раната, беше добро сошиена без проблеми и компликации како со првото. И побрзо станав, се движев, еднував....се.

10. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Мајки, после колку време ви зарасна раната? За природен пораѓај прашувам.
    Ние уште малце ќе правиме 3 месеци па уште не ми е скроз заздравена, и на пати имам мали болки. :worried:

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Мојата е 1 месец. Веќе зарасната и не ме боли.
    До што зависи ова не знам, но знам дека кај секого е различно.
    Сепак не е лошо да си прашаш на гиниколог да те прегледа.

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Carski se porodiv,stanav od krevet posle 8h.Krvarenje minimalno,a ranata bolese koga stanuvav/sednuvav na krevet prvite 4dena,a potoq bolkata kako vospalenie na stomacni muskuli...Stvarno dobro projdov so carski,uste deset taka bi gi rodila:)

13. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    2.047
    Се породив природно.Поминаа четириесет и три дена а мене сеуште ми тече не крв туку жолт исцедок кој мириса одвратно.Се зирнав доле после толку дена страв и се запрепастив некако многу чудно ми изгледаше како недошиено внатре широко како да висеше нешто уфф па и вцрвенето ми беше а и осекам дека ме пецка при мокрење секој ден се подмивам ама сеуште мислам не ми е заздравено.зВас мајки колку време ви требаше да се опоравите дали е нормално ова кај мене сеуште не сум посетила гинеколог ама морам

14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Otidi neka te dzirne ginekolog da ti e mirna glavata. Nekoi krvarat podolgo nekoi pokratko. Jas za dve nedeli bev ko nova..

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.312
    Допаѓања:
    76.408
    Јас крварев долго скоро месец убаво крварење, па имав така прекин со кафено жолт исцедок и пак за некој ден чиста крв, бев на гинеколог и ми дадоа капки за прекин на крварењето и за ден, два скроз ми прекина (со вагинално ехо ме гледаше и кога ме гледаше ме допре на некое место со ехото и рече еве тука повеќе те боли така?? И стварно баш таму ме болеше, нешто рана ли некоја внатрешна беше незнам. Инаку мене напоменето ми беше после еден месец обавезно да одам кај матичен гинеколог... оди чим ти е сумљиво. А за раната надворешна не би препорачала да си ја гледате првите 2 месеца хахаха таква е како мазна и подуена, бар кај мене така изгледаше... и после тоа не е како што било, нo ништо страшно :D

16. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    2.047
    I mene isto kafeavo zolt pa I nekoj den mi potecuvase krv I pak ke prodolzese kafeavo zolt pa sega ovie denovi samo zoltenikavo, da I mene mi rekoa za sest nedeli na kontrola mora da odam voopsto ne e za gledanje ohhh se isplasiv da ti kazam :) ali toa e

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас крварев скоро два месеци. Ама со царски јас, незнам тоа дали има врска. Плус последните два месеци од бременоста клексани примав. На почетокот и многу обилно.
    Одма бев кај матичната на ехо ми рече матката е полна коагулуми и се мора да излете. Примав и капки ергометрил. Тие ми беа уште од болница препишани, ама јас одбивав да ги пијам зошто на нив прочитав дека ја намалуваат лактацијата. Може со тоа се заебав. После морав. По два месеци станав анемична. Ама фала богу престана крварењето, па се опрвив.

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Не ми се допаѓа моментот со жолтиот исцедок и лошата миризба :| Делува како да има некој процес а со тоа и гноење. Да не биде нагаѓање, најскоро што можеш оди на гинеколог!
    Болка и пецкање после толку време веќе не би требало да има. Болката кај повеќето жени горе-долу поминува за 2-3 недели.

На Kaetana и LanaDelR им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.126
    И јас мака мачев со таа пуста рана. Исто имав исцедок таков, бев на два пати промивки ми правеше, направив и пап, немаше ништо среќа, ми даде и вагиналети, не ми текнува кои беа, па по два месеци негде се среди. Имам уште лузна мала, и некако не ми е исто како пред.
    На гинеколог обавезно, најскоро што можеш, мора со него да се види што и како.

20. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Еве и јас да се искажам околу раната, бев преплашена со месеци не сакав да ја погледнам. Ме болеше околу месец дена, колку што разбрав и внатрешно сум распукала:( но се поминува, еве после скоро 2 години јас се осеќам нормално немам никакви последици. Единствено кога добивам мензис осеќам тапа болка на местото каде што беше раната

На mariz и LanaDelR им се допаѓа ова.