Мамички имам инфекција на усните долу а породена сум пред 17 дена со царски што смеам да мачкам бидејки премногу ме чеша и уште крварам
Пред да останам трудна ги користев истите влошки и менс ми траеше по 4-5 дена и доколку ја носев подолго од 4-5 дена влошката исто ме чешаше затоа си викам можи од тоа да е пошто не сум навилната толку долго да носам влошка
@tanja11991 najubavo na ginekolog, no ako ne mozes pocni so promivki od kamilica caj i soda bikarbona. Ke ti go ublazat cesanjeto, znam deka e mnogu neprijatno. Mozes i kanesten mast , ne znam dali doish i dali e dozvoleno. Seto ova samo dodeka ne otides na doktor. So tolku malo bebe, znam kako e. Ova smetaj go kako privremeno reseni za ublazuvanje na simptomite. Ako e infekcija treba da se utvrdi i soodvetno leci.
За денес, помини со промивки како што вика македонка. Јас би на гинеколог утре, не би да си експериметирам дома.
Девојки се породив природно пред 2 недели. Пред 2 дена ми се качи температура 39.5 . Бев на општ лекар ми кажа дека ми е зацрвенето грлото и ми препиша парацетамол и антибиотик(да го земам во краен случај). И покрај парацетамолите и домашните лекови 2 дена никако не ми се симнуваше тт. Пак се јавив кај матичниот. Ми рече одма да одиш кај што си се породила. Да не ти заборавиле нешто... Се извадив од памет. Во Чаир ме виде докторов што ме породи, ми направија крвна слика и ми гарантира дека се е во ред, освен некоја скриена крв што треба да се исфрли. Ми препиша и капки за полесно чистење. Искуство некое вакво? Некако страв ми е...
Како ти се градите? Мислам те читав дека доиш, температурата е можно да ти е од градите, ти се стврднуваат ли? Провери дали имаш грутки, мораш да внимаваш да не добиеш мастит.
Освен кога ми надоаѓаше млеко првите денови, таков проблем сега немам. Во Чаир и градите ми ги проверија, рекоа дека се супер.
Се породив нормално во средата, значи пред 4 дена. Крварењето првите 2-3 дена ми беше по обилно но денес ми е нормално. Ама денес ме загрижи нешто. Бев во тоалет за да мочкам и кога клекнав наеднаш од мене испадна големо парче ( како месо така некако) со црно црвена боја. И беше големко. Го сликав и го покажав на сестрата ми рече нормално е. Некоја слично нешто да имала?
Јас. Два пати. Првиот пат, после првиот пораѓај, два три дена одлако стасав дома ми се случи истото и од памет се извадив. Описов е безвеза, Спојлер ама како парче живо месо, џигер што се купува по месариве, такво парченце на изглед Вториот пат не се уплашив. Нормално е.
Да баш такво парче. Од што сум читала за заборавен дел од плацентата, и таму ми замина умот и се загрижив. И ми рекоа може да се случи неколку пати.
Мислам дека згрутчена крв ми рекоа мене. Не ми се веруваше како може до толку да се згрутчи за да делува како живо месо... ама ете, тоа е изгледа. Не е плацента.
Здраво мамички. Два месеца како сум породена. Крварев односно се чистев до 40-45 дена после пораѓај. Потоа немав крварење и со мм почнавме да имаме односи. После месец дена од пораѓај кога бев на контрола за раната докторот ми рече за брзо време нема да добиеш циклус. Вечерва на улошката приметив црвена лочка , а немам никаква болка. Го спомнувам ова пошто пред да останам бремена кога ми доаѓаше циклусот имав страшни болки во половината. Можно ли е да е циклусот сега или друго нешто е во прашање?
@orhideea коагулум е тоа, или згрутчена крв. Мене ми падна додека бев во болница, на плочките во вц-то... и јас одма свикав сестра.. и ми рече дека е нормално. @danichap одлично си го опишала! @Aneta92 причекај да видиш колку ќе трае и дали ќе се растече повеќе крв. Ако да, консултирај се со гинекологот.
Mene mi se sluci ednas. Doktorkata mi.rece ako pocnat takvi parcinja da ispagjaat vednas da odam. Koga mi se sluci sledev dali ke ima pak. Nemase i se bese vo red