Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.307
    Допаѓања:
    76.402
    Доби? Имаш уште крв? Доколку е светла црвена крв најдобро да одиш на гинеколог.
    Јас инаку пред бременоста без кетонали не живеев кога добивав и ме болеше стомак и пред да добијам и први два дена од циклусот, после раѓање мензисот песна, нит стомак ме болеше, нит осеќав кога треба да добијам... само ке протечеше и така сфаќав дека може сум добила... Ке видиме после вторава бременост како ке биде.

2. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    2.840
    Добив баш онака циклус , чиста крв. Само како ти што викаш ме зачуди претходно јас бев со кафетин менструал болки страшни , а сега ништо.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.597
    Допаѓања:
    201.884
    Сосема нормално. Отсега натаму, циклусот ќе ти биде обратно од се она што ти било пред да родиш. Јас пред бременост имав многу, ама многу обилни циклуси со јаки болки, траеја по седум дена, од тие седум пет крварев обилно. Баш крварењето е најголемиот проблем кај мене, крвта ми ја слабее многу. Откако родив, ми се скрати времетраењето на циклусот од седум на пет дена, се намали и обилноста, односно крварам обилно само вториот ден, другите денови по малку. Болки немам ич. И после првото породување така, еве, и после второто ми е така.

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.307
    Допаѓања:
    76.402
    Дај боже да ти остане така :)

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Има ли некоја од вас искуство со чир на раната после царскиот. Се породив царски пред три недели и ми се појави чир на самата рана инаку ја чистам со хидроген па ја мачкам со јод. Ми земаа брис во пон.утре треба да идам по резултати. Ако има некоја искуство нека ми каже што ставаше на раната боли чиров

6. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Јас пред осум месеци се породив со царски но за ова што го кажуваш се зачудив јас ја мачкав само со бетадине.Незнам кој ти кажал да ја мачкаш со јод.Мене кога ме испуштија ми рекоа да се луфтира и да се мачка.Види со гинекологот што ќе ти каже.

7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    ^ Бетадинето е комплекс од повидон и јод всушност.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Како и да е она кажа јод вероватно чист јод.Чирот секако треба да се третира

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Да да со бетадине ја премачкувам мислев исто е. Утре идам по резултати од брисот од раната и ќе видам што ќе ми кажат. Јас тргнав денес и до кај општата матична пошто гинекологот далеку ми е ја прашав и ја покажав раната вели најверојатно ти е од некои поткожни влакненца што неможат да избиат па здравје утре идам во државна ќе видам таму што ќе ми кажат

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Девојки да ве прашам, се породив пред 8 дена,но отоците на нозете не ми спаднаа. Притисокот ми е низок и сега и во текот на целата бременост. Има ли некој вакво искуство? Кога да очекувам да ми се повлечат и дали да презимам нешто?

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да појдеш на уролог? Се случува ретко ама може да има застој на работата на бубрезите. Имам пример во фамилија.

На Capricorn Taurus му/ѝ се допаѓа ова.
  12. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Јас од кога се породив повеќе ми потекоа нозете отколку за време на бременост. Ми рекоа дека е нормално бидејќи се породив со царски и течностите не биле целосно исфрлени. Мене отоците скоро до 40 дена ми беа, некои денови ми беа премногу и во апотека ми дсдоа една вода, мм ми ги масираше и ми ставаше облоги од таа вода. Нозете чувај ги малку поткренати во висина на стомакот и гледај што повеќе да мокриш.

На eli25 и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  13. Capricorn Taurus

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    И јас сум со царски. Значи се случува не е толку невообичаено... А каква е таа вода? Јас за време на бременоста ставав облоги ациди борици ама немаше ефект.

14. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Да таква, ама прво некој нека те измасира убаво, поткрени ги нозете на нешто ( јас ќебе ставав) и нека ти стават облоги потечни ама стспалата и глуждовите цели нека ти бидат завиткани. Седи вака 2 -3 саати додека спие бебето.
    Докторот ми рече да јадам и пивеќе протеинска храна месо и јајца и чорба со коски ама јас чорба не можев да јадам.

На stevemila и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.994
    Допаѓања:
    123.726
    Немам некои видливи отоци, ама ниеден пар чевли од пред бременост не ми се фаќа:( Нормално ли е? Раната колку време ве болеше? Мене секогаш десната страна повеќе ме боли. Не одмарам мн. цело време сум активна.

16. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    После пораѓај со царски имав отоци си правев вежби џабе ги кревав ништо нр ми помагаше, ми др шокачуваше шритисокот и до 135 со 85, еве сега се стабилизира, @eli25 секогаш има една страна повеќе што боли и мене десната страна по неколку месеци поминива,врлат од таму е почнато шиењето, осеќам промена на време,пецкање,чешање,ама се поминува само треба време.

На eli25, Capricorn Taurus и karibian им се допаѓа ова.
  17. Capricorn Taurus

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Какви вежби правеше и после колку време ти се повлекоа?

18. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    Во болница ми покажаа истегнување на прстите од нозетр на напред колку можеш па назад ги враќаш,кружни движења на едната па на другата страна,околу една недела имав отоци. Мислам дека ме сфати.

На Capricorn Taurus му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Девојки немат некоја крема за мачкање за болка зш во пораѓај испукав и ме шиеа а сега мн ме болит ме печит

20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Krema ne. Kantarion nemoj da stavas ke gi stopi koncite pred vreme.
    Kupi sprej bivacin. Mene toa me spasi

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.