Колку време по царскиот рез можам да ги избричам влакната над раната? Гледам заздравена ми е, имам само црвена линија ама сепак ми е страв, а за брзо треба да одам на преглед па би сакала да се средам.
Dali imala nekoja problem so ranata posle carskiot samo ednata strana da ja bolela na krajot nad ranata kako topce inace uste malku 6 meseci i seuste imam bolki a vtor carski mi e
Имавте ли гасови после породување? Знам нормално е да се има гасови, ама ова моево е претеризам, и во бременост имав но сега многу повеќе, дури и стомакот ме боли ако не ги испуштам.
Испуштај си ги, имав и јас мн... ваљда дека се местат органи, црева е така... јас па и во бременост имам...
Srcka neznam kako e posle priroden poragaj.No jas posle carski puknav od gasovi i krkorenje na crevata.Celo vreme me prasuvaa dali imam.Kao dobro bilo.Deka funkcioniraat crevata. Devojki sakav da ve prasam tie so carski.Ne sum siena,imam po edno konce od dvete strani.Koga prasav za konci vadenje mi kazaa deka ne treba.Se razgraduvale vnatre.Ami a toe dvata nadvor?
И јас сум така ама кај мене не се гледаат сега кога ќе одиш скопје кажи им и ке ти ги сецнат не е страшно јас дека претходно имав таква операција и се чешав и ми излезе конче појдов на контрола ми го исекоа
Ќе паднат сами, не се секирај. И од матката што е шиена ќе падне како чворче некаде околу 40тиот ден, може да го видиш на бришење или да падне само. Ако го видиш на бришење, да не се извадиш од памет, јас испаничив првиот пат, вториот пат веќе знаев.
Јас се породив во понеделникот со царски искрено ужасно поминав неќјам ни да се сеќавам ...прашањето ми е после колку дена пуштаат од болница и дали имавте печење на раната мене од време на време ме печи само од левата страна
Zdravo devojki!Jas se porodiv po vtor pat prirodno posle 11 god.(prviot sin go rodiv so carski rez).Eve veke i posle 4 mes.od poragaj mene me boli stomak.Sekoj 2-3 den jas imam bolki vo stomakot okolu papokot i nadolu nagore neznam nasekade bolka i vo grbot isto.Bev na ginekol.se e vo red ,se ispitav so moze da se ispita vo stomak i se e ok a mene stomak me boli.Dali nekoj imal isti ovakvi problemi?Blagodaram
Од болница пуштаат после пет дена барем мене тогаш ме пуштија од Чаир а и да не се плашиш што те боли и мене ме болеше повеќе од левата страна како печење тоа е нормално тазе си оперирана после кога ме испуштија и дома ме болеше ми помина послем 10 дена ја мачкав раната со бетадин и почесто луфтирај ја да се суши
Да прашам дали ве боли раната при промена на време ? Вчера и денес како да ме пецка . 2 месеци и 10 дена има поминато , се е веќе зараснато и 2 пат добив циклус . Незнам да не е од времето .