Кај мене е поминато веќе 10 месеци па сеуште ме боли од времето то е кај мене од кога се смени климава ме боли и кога ќе се допрам на раната осеќам неубаво чувство
@eli25 само менуваш аватари , не те познав пак значи и тебе те запецкува . А од циклусот си имав пак болки инаку , мислев ќе изчезнат ама не @fina erika лелее и по 10 месеци
@ada21 морав, со меше големо ми стоеше претходниот Туку скоро 2 месеца поминаа уште не сум била на контрола
Кога го прашав докторот рече ќе те заболува на промена на времето сепак е операција, не му ја думи многу се ќе биде супер
@eli25 па беше еднаш кога имаше болки или не беше контрола . Јас бев на 4 недели , повторно не сум била . @Ano и јас се канам за депилација , уште не сум го оставила подолго од 15 мин
Уф го оставив два пати на пола саат со татко му, да претрчам до капитол да купам нешто што ми треба, ама не е баш најпријатно оставањето. Се на штрек да не плаче. Тешки се очигледно особено овие првите пати. А и депилацијата ќе биде мајка ми да е во близина да не ме побара.
@Maci37 Да не те боли случајно резот ,не ми е логично твојава болка а викаш се е добро си била на лекар и се е супер. Направи една крвна слика така ќе видиш дали нешто се дешава дали има некое жариште мене послем царскиот така ме болеше некое време додека се намести матката и сите органи
Praev komplet krvna slika se bese vo red.Ovoj poragaj mi bese normalen nemam rez i zatoa me chudi ovaa bolka
Mozebi e muskulna bolka no nekako mnogu vreme e.Mene prviot poragaj mi bese so carski rez pred 11 god i se bese ok kolku sto se sekavamMozebi od normalniot poragaj sega stvarno neznam i zatoa baram mislenje.Poz
Оди на уште едно мислење, нека те види и друг доктор гинеколог... не е некако нормално толку време да те боли, особено и после природен пораѓај. Закажи си и кај специјалист, оди и на ехо на абдомен.. може не е болката од матка...
Bev i kaj spec.i Eho na abdomen praev i gastroskopija i se e vo red. matkata e kako nova taka kaza Dr.A ovoj spec abdominal.kaza mnogu gasovi sum imala vo crevata Mozebi pak od toa da e . Blagodaram za sovetite
После вториот пораѓај стомакот боли повеќе и подолго одколку првиот, барем кај мене беше така и така ми беше објаснето. Не би можела да кажам колку долго беше кај мене, недели или месец, сепак беше поинтензивно и подолго одколку првиот пат, но не волку долго како кај тебе. Мислам имаше некои таблети за исфрлање на гасови. Прашај си.
Taka site velat posle vtoriot poragaj poveke bolel stomakot.Kao do 6 mes se ke se vrati vo normala.I jas taka se tesham a ova so Espumisan tab ne sum probala ama piev nekoj chaj i kapki ne redovno.Mnogu sum neodgovorna za tie rab.I vo prvite 40 den posle poragaj jas ne odmoriv nitu saat ko nekoja kobila niz doma i sega nemozam da se sozemam.Poz i ubav den