neznam dali prasanjeto mi e za ovaa tema ama sepak sakam mislenje,edna prijatelka se porodi pred 2 nedeli,bremenosta i bese vo red a poragajot tesok stoecki se porodi ,posle 1 nedela oseti vrtoglavica i omalaksanost ja pregleda d-r i i rece deka imala parce od postelkata vnatre i da cekaat posle 15 dena da se iscisti sama od terapija i dadoa samo edna krema
Каде се породи? Како тоа со парче во неа да чека 15 дена??? Нека бара уште едно мислење, може ке треба да и прават ревизија... па и крема и дале кај се става таа крема и како од крема ке се исчисти парчето второ мислење според мене...
Незнам како со крема ке искочи парче од постелка мене не ми е логички... Башка жената температура, вртоглавици... таа и антибиотици треба да пие сигурно...
Жената е за ревизија, не да експериментираат со неа. Нека бара друг доктор. Не дај боже да стане полошо, да добие сепса...
se porodi vo stranstvo ne vo mk taa krema e zamackanje vnatre vo vaginata ne sakale nisto dr da i dadat zatoa sto doi dete bilo uste rano za operacija trebalo da se poceka
Во текот на бременоста ми се направија ситни мазолчиња по рацете и грбот. Кога ќе ги стегнам не излегува гној значи не се како акни, излегува нешто бело ама не се како акни. Мислев ќе се изгубат по пораѓањето ама не уште си стојат. Прво ми беа до лактото до пола рака па после ми се направија до долу до дланките и низ цел грб. Незнам што да правам имала ли некоја слично искуство. Дали да одам на кожен или кај друг доктор да одам незнам? Ама во лето нема да можам да носам по кратки ракави ептен неубаво ми изгледаат како шарена да сум
Оф, едно ќе излечам друго ќе се појави. Ми се јави доле бел густ секрет, чешање, пецкање, црвенило. Сѐ ми укажува на кандида. Тие антибиотските спрееви си го направија своето. Хемороидите поминаа, раната заздравува, вагината е скоро во нормала вратена, сега уште ова фалеше.
Офф мила исто и јас со бел секрет. Таман ми заврши менструација, ми се појави ова со чешање проследено. А и хемороиди плус. Само со секојдневни сум. У пм веќе искрено. И јас сум природно.
@fana @Black girl Жива среќа што пораѓајот ми мина лесно и бргу, барем со тоа се тешам. Закрепнувањето кај мене беше многу тешко и мачно и долго трае. Веќе ми скисна.
Од хормоните ти е, ќе се исчисти кожата кога ќе се регулираат. Има време до лето. Промените во бременоста не се појавуваат преку ноќ, па и нема да исчезнат преку ноќ. Без грижа.
Дали ви десило после пораѓај од папукот ваш како течнос да има и лошо да мириса.Денес јас заприметив се породив пред 38 дена
Ќе помине и тоа, важно раната поминала конечно. И јас бев иста со кандидата, малку малку па бутав полигинакс
Здрaвo мaјки. Oд 27.10 и јaс сум вo вaшетo друштвo Сaкaм дa ги прaшaм мaјките кoј се пoрoдени сo цaрски рез сo спинaлнa aнестезијa, кaкo се спрaвивте сo глaвoбoлките? Ми дoaѓa дa јa удирaм вo ѕид aнестезиoлoгoт рече пo двa кaфетини дa пијaм нo џaбе. Сaмo вo лежење не ме бoли, a не мoжaм дa лежaм бебе требa дa се дoи пресoблекувa и сл. Кaкo бoлнa сум мнoгу ми е лoшo мoже мислењетo не ми е зa тукa некa гo префрaлт мoдерaтoрите нo ве мoлaм зa сoвет Ве мaјки.
Те боли раната или местото каде е боцната анестезијата? Мене најтњшко ми беше првите неколку дена дур бев уште во болница, писле по дома не беше страшно ама подболуваше. Полека само не се форсирај ќе помине, ако мислиш дека е невообичаена болка барај совеѕ од доктор. И честито да ти е живо и здраво бебчето
Пишував и претходно - во систина кажаа (и гинекологот на предавање и анестезиологот на друго) - едино чаре е да се вбризга крв каде е боцканото. Ништо друго не помагало.