Колку време после царски ви се разработеа цревата? Гасови? Немам уште и мислам повеќе ме боли стомакот од што е подуен отколку ранава... многу понадуван од вчера ми е. Сега спазмекс ми ставија, ке опушти тоа? За болките од раната друго примам...
Јас се опоравив многу брзо ме болеше раната една недела и стомакот ама дека се сама правев. Болки имам уште во грбот на десната страна ме боли нон стоп не знам зошто .На контрола бев после еден месец и се беше во ред додека се одлучам за друго ќе потпишам со две раце за целосна анестезија Мене ми дадоа чепчиња само незнам кој ден
@fana многу вода и течности, за да се чисти организмот. Со тек на време ќе се среди и тоа. Нус појава од анестезијата е.
@mariz mene 3 den posle carskiot pocnaa da mi krkorat crevata i vecerta kasnoto pocnav gasovi da imam. Pobrzo zakrepnuvanje na dvete. I kolku mozes poveke dvizi se sekoj nareden pat se polesno i polesno ke bide.
Да очекувам утре значи хаха Уште прво станување ми беше супер, до вц ме тушираа, па заби миев и после сама побарав да поседам на креветот. Второ станување веќе ме остави сестрата сама, успеав сама да станам и сама да се вратам Ранава боли на мрдање само, во движење... ама ова подуеноста ме убива, ко балонче ми е мешево
На верувам дека гасовите се нус појава од анестезијата, зашто јас имав еден месец после природен пораѓај. Нормално е, се враќаат цревата во нормала.
@forumce ne nus pojava gasovite. Posle carski mislam deka i od bolnica ne te pustaat sto bi se reklo dodeka ne prdnes mora da profunkioniraat crevata. Mene sekoe sabajle na vizita me prasuvaa dali mi pocnale gasovi
Се збунив, сега видов дека си ја тагирала фана. Леле се извинувам, уморна сум и ненаспана денес, не функционирам нормално. Мене ми беше срам пред цимерката да си прдам, ама почна и она да си прде па така и јас. А многу имав гасови и ме болеше стомакот од нив.
Рекоа сега ке ми дадат еспумизан, мн ме боли дури од што се надува... рана толку не ме болку, колку подуениов стомак...
не бе не боли рана, малце пецка само, ништо страшно. барем кај мене беше така, плус во ремедика знаеш, морфиум ставаат првиот ден и полесно се поминува низ тоа. се надевам што поскоро ќе ти се смират цревцата..
Треба голтка по голтка да пиеш течности и ке се разработат цревата,обично третиот ден даваат чепчиња.
Иста бев и јас. Ми помагаше ибупрофен ама за кратко. Многу течности сок од јаболко. Една недела ми траеа потоа наеднаш исчрзнаа.
Мене ми помогна еспумизанот, од 3ти ден веќе немам мака на стомакот... изглеа толку беше додека се разработат убаво цревата...
@mariz Како си душо се оправивте ли како е бебето добро ли е. Дали закрепнува не се секирај ќе биде се добро таму си во сигурно раце, и ти и бебето супер ќе се грижат за него.Замисли да беше на друго место Не сакам ни да помислам