Добри сме, денес си одиме домче. Не испуштија со сирупче антибиотик и контрола во среда. Добри сме, цица само.. ке се опорави побрзо со моето млекце Вака битно супер изгледа. Фала што не мислиш
Мајкички кажете ми кои витамини ги пиете?Во бременоста пиев прегназон комплет незнам дали да продолжам со нив или некои други.Породена сум пред 29 дена со царски и никако да се опоравам.Морав и антибиотици да примам и се нешто ме снајдува имунитет 0.Кажете што витамини да земам
Витамините кои ги пиев во третото тромесечје од бременост ги продолжував и во првите 6 месеци од бременоста. Продолжи и со магнезиум и со пробиотик поради антибиотик терапија. Храната, многу течности и сон не ги заборавај. Провери и хемоглобин.
Dali posle carski rez imate bolki vo kicmata? Vo polovinata? I ranata koga bi prestanalo toa pecenje bolki i istegnuvanja na kozata?
Немам болки во кичма, ниту во половина. Печењето ми помина уште во болница, дома само ме чешкаше.Не знам за какви истегнувања прашуваш , ако може малце пообјасни ми го тоа.
Jas eve 7 mi den od poroduvanje so carski uste vo bolnica ja imav taa bolka ko bubrezna a e ustvari pozadi levo kaj muskulot nisko...i na momenti seuste imam menstroalni bolki ko da matkata dobiva kontrakcii i se cisti...ergotil me bocnaa pred 3 dena no neveruvam da e do toa...a za pecenje denes desno na kraj na me pecese me kornese a vo bolnica isto me pecese...maz mi e doktor me macka so jod mi ja gleda ranata vika nisto nemam nadvoreshno bashka i pred da ne otpustat me pregledaa ubavo...a rastegnuvanjeto go osekjam koga ke legnam koga ke stanam i plus bolki imam... A i gaznata koska opasot uste me boli i pod papok i podole do ranata toj del go osekjam ko strano telo ko da go pipkam no nemam cuvstvo na mestoto....
Со спинална анестезија беше? Јас бев со општа, болки во кичма немав, а тегнењето ми траеше околу 6-7дена, само не му придавав значење. Јас мислам дека ми беше од што ми беше голем стомакот и спуштен надоле.
Мајки кои имавте висок крвен притисок во бременоста, дали ви спадна притисокот после породување? Јас се породив со провокација баш заради високиот притисок, две недели притисокот ми беше супер и еве сега трета недела после пораѓај и притисокот повторно 150/100, а симптоми никакви освен слаба главоболка.
Јас имав баш крварење до две недели по породување зашто бев на клексани, а таков секрет баш до денот кога отидов на прв преглед после породување односно околу 6 недели по породување.
Три месеци поминаа откако се породив а уште имам некој си темножолт секрет. Со матката се е во ред. Матичниот вика нормално е, уште се чистиш. Ама три месеци бре нели е многу?
Јас мислам многу е. Јас 30 дена од прилика се чистев потоа ми дојде цеклусот и немав повеќе никаков исцедок освен нормален бел.
Дa тoчнo тaкoв имaв aмa не кoнстaнтнo имaв пa немaв пa пaк имaв и тaкa. Месец денa ми беше тaкa. @forumce не е нoрмaлнo
Ако докторот вика дека е нормално, тогаш нормално е. Остај ние тука што повеќето имаме различно искуство, сепак не сме гинеколози.
Девојки, прва контрола после царски, дали прегледот е вагинален или абдоминален? Се мислам дали да закажам депилација, некако уште ми е страв за раната...
Вагинален, ако не крвариш. Не мораш на депилација, среди се со брич за прегледот. После ќе си одиш регуларно на депилација. Мене лично би ми било страв од депилација многу брзо после породувањето.
Мене вагинално ме прегледа,плус со рака и брисеви ми зеде. Кога ке те депилират кај раната нема ништо да чувствуваш.