Бев на гинеколог. Матката ми е сеуште подуена, не е повлечена.. но тоа не е проблемот, само што ме допре лево со сондата вагинално кога ме пресече болка јака... вика ова боли? Ау викам не да боли. А баш таму ме пресече кога ми протече крв чиста... лев јајник е зголемен/подуен дури од што е зголемен залепен за матката е... Рече може е од бактерија, направив брисеви и ми даде вагиналети сега за сега, па ке чекаме резултати дали сум и за антибиотик... Дури многу чудно некое време ми пуцка кај тој јајник...
Не не кај приватна докторка бев, во Ганеш кај Серафимова... Леле дали дека ме чепна таму, ме боли бетер, ме боцка до срце Рече може да е од прехлада, од бактерија... па ке видиме. Не ми се случило јајник да ми потече
Sum imala jas zgolemen jajnik ama ne mi zadaval nikakvi problemi. Napij se paracetamol moze kje ja ublazi bolkata
И моето така многу лошо мирисаше. Не знам дали беше од бактеријата или што беше. Имам и другарка со царски исто многу лошо и мирисал исцедокот. Не знам што да кажам...
Јас колку што ме држи сеќавање и со првото лошо мирисаше, но не вака волку лошо и јако.. Ке кажат брисеви за една недела.
Јас имав исцедок некое време и наеднаш престана, потоа немав некој недела дена и еве сега повторно прокрварив. За среќа ми ја одложија контролата за после нова година, па се надевам дека скроз ќе се исчистам до тогаш. Мидер носите или не?
Јас носам.. не секој ден, ама си носам чат пат Инаку стрептокока имам на брисеви Болки имам и под лево ребро, што не верувам дека е од јајникот... сабајле помалку ме боли и како поминува денот навечер веќе многу ме боде цела лева страна.. Имам една циста на лев бубрег, треба да видам до кај е шо е. Ми дадоа Сумамед за стрептококава...
Женски како ви беше столицата после царски јас никако неможам природно да одам во вц само со микро клизми.Дали сте користеле микро клизми повеќе време бидејки веке 5 дена сум со микро клизми
Јас се уште не одам секој ден. Освен ако немаш тежина на стомакот, избегавај чепчиња. Ќе се нормализира со тек на време.
36ti den od poroduvanje prokrvarev isto ko menstroacija koga e prv vtor den dali e normalno ova? Predhodniot den imav bolki dole nisko mislev crevata mi se podieni duri i bolki imav i plus vo kicma. Ciklus ne e ova taka? Seuste e cistenje na matka ili gresham?
Moze I cirkus da e sekoj organizam e razlicen. Nema pishano pravilo koga treba da dobies posle polagam @pile30
@pile30 исто ми се случи и мене После 4 недели од пороѓај ми прекина крварењето и после една недела добив како циклус Траеше 3 дена и прекина За исцедокот што мириса го имам и јас Бабицата ми рече дека е нормално и само често одмивање помагало Сигурно и матичниот ке го прашам за да сум мирна Иначе после овој пороѓај веќе наредниот ден бев супер Се плашев највеќе од тврда столица и запек кој трае со денови ама никогаш поредовна не ми била столицата чудо Болки никакви,како да немав родено така се чувствував
Чудно. Кај мене после вториот пораѓај беше многу полошо во однос на болки во стомакот. Ми рекоа дека тоа е нормално, секоја наредна бременост е поболно враќањето на матката во првобитна положба.