Добра идеа за да почнам и јас да носам мидер за стомаков. Имам два од Лиска ќе пробам со тие ако ме соберат Инаку кажете ми после царски кога може да се почне со вежбање, јас сакам од март да почнам на аеробик да одам ама не знам да не е рано?
Јас ја имам.. океј е, но не ја користам баш, незнам позгодно ми е без неа да дојам Синко ако прави некоја беља, ако вика по мене полесно побрзо станувам без перницата, со се бебе на града
Прашај си гинеколог дали може. Мене ми рекоа после три месеци може, ама не стомачни, тие после 6 месеци. Ако не си вежбала претходно, не форсирај одма со вежбање во сала, првин почни со пешачење на пример.
Јас само со бетадине повремено како превенција од инфекција. Воошто не ми се познава сега. А контратубекс сум слушала не помага.
Мн е ниско, па и да се познава не би ми било проблем, купаќи чим ја покриваат немам гајле. Но како што слушам дека избледува со тек на време. Поголема лузна, поиспакната имам од слепо црево, таа неможам да ја скријам
Уште го немам земено, мислам дека пишуваше дека може да се користи после 3м од раѓање.. јака е, два пати се мачка во ден само. Сега баш сакам да ја земам, зашто имам и некои изразени стрии од страни и на колкови... Мислиш да мачкам на операцијата од слепо црево? На таа лузна да помогне?
Jas go postirav upatstvoto vo soodvetnata tema i pisuva deka se koristi od sam pocetok na bremenost pa na dalje. I cim e taka dobra mislam bi pomognala, ako veke ja zemas mackaj i tamu
Јас со ништо. Во болница ми рекоа раната треба да се ветрее и суши. А лузната со текот на времето бледее и е само бела линија. Јас сум два пати сеченс на исто место, па пак е само бела линија. @EuHenIa став на мојот матичен е вежбање после година, посебно стомачни. Јас сум 7 и пол месеци породена и сега почнав. Само стомачни не правам. Одлично се чувствувам. Е сега пред бременостите јас вежбав секој ден.
Нз зашто така ми останало во сеќавање за превенција од стрии е така? Или за веќе излезени? Зашто таа не смееше во бременоста да се мачка..
мајки може дум оффтопик, но после царски колку време крваревте...јас до 40 дена крварев , па две недели не и еве денес пак...па се мислсм да не ми е циклус толку рано да добијам или уште се чистам...
Најверојатно ти е циклус, чим ти сопрело и пак ти дошло крварење циклус е, следи колку ќе трае. Нема рано не рано некои ич не ги поштедува иако дојат
Јас имав такво крварење, бев на гинеколог и сметаше дека се работи за циклус, се беше во ред и ми рече да очекувам и нареден месец. Но, ми дојде дури по година и 4-5 месеци од тогаш. Можно е и најверојатно е циклус, ќе видеш наредни месеци како ќе биде. Направи си преглед ако не си била по пораѓај.