Tie se.porodile so.spinalna, moze.li da mi.kazat do.koga trae.glavobolkata od.anestezijata... jas pocnav da osekam.koga si, dojdov.doma I.nekako mi smeta.svetlo.. kako da go.resam.toa? Iskustvw, soveti?? Plus nekako se osekam isplaseno,sTo.kako.ke bide, dali ke mozam pak da se vklucam vo dnevnite aktivnosti
Неколку страници наназад и јас прашував. Болките беа страшни и неподносливи. Бев неколкупати кај анестезиологот кој ми ставаше спинална на преглед и рече се е во ред. Пиев по 2 аналгини па 2 кафетини, тој така ми препорача и ми намалуваше болката малку.По 10 дена преку ноќ ми престана. Совет мој е да одиш на доктор бидејќи ти смета светло,можеби е проблем нешто. Пиј многу течности кафе и кока-кола. Ти посакувам што побрзо да ти помини бидејќи знам колку многу те боли.
devojki za pomos da ve zamolam mi se napravi topce so gnoj na vaginata nemozam da se dopram se me boli porodena sum pred 3 nedeli ve molam kazete dali nekoja znae da mi kazi premivka ili pak tableti nekoi da ne se sepak stetni jas dojam
Па штом има гној мора да види доктор за да ти препорача антибиотик соодветен со доењето. Ќе се среди сигурно, за болката може да се напиеш бруфен,тој не се лачи во млекото ама за гнојот мора антибиотик. Со лесно мајка
o Ova ne mi lici deka ke bidi lesno mi mirisa na tesko deka ke bidi jas da si zaminam na doktor uste sega odma oti bolkata stana nepodnosliva
@Marlana и јас би рекла да си отидеш најскоро што можеш на лекар, имаш некој процес кој мора да се исчисти и да ти дадат терапија.
Ништо не беше, само инфекција? значи не било ништо, инфекција не е ништо, на време на лекар си отишла..
Ako se porodi so epidural bolki ke imas sekogas Sestrami se porodi pred 14 godini ko se umorva Veli moram da legnam za da mi se smiri bolkata Jas I so 1 I sega so 2 isto so epidural se porodiv,od vreme na vreme osekam bolka ama ke sednam malku I se smirva
Cim si Prirodno mislam deka za brzo ke se stabiliziras Probaj so nekoe kremce da si prajs masazhi da se opusti muskulaturata
Иста сум со болки во грб.Се мачкам со Алгасан Спорт ме опушта но ден трае и пак исто... Него дали имате болки во петиците? Јас многу па прво станување после спиење ми треба време да се исправам зошто и ќичма ме боли па нозете болат ко шилци да имам и едвај се движам...и сестра ми царски се породи исто ја болеле...Дали вас ве болат или кај нас е фабричка мана... И кога спијам ко ми се укочува цело тело и дланките едвај ги свиткувам...дали и ова сте го имале? Ова ми е овој месец поинтензивно ама си го имам од породување
Нозете, поточно стапалата понекогаш ме болат кога станувам од кревет само наутро. Првите чекори ме болат. Тоа од време на време, не постојано. Не сум помислила дека може да е нешто последица од царскиот. Не придавам многу значење.
И мене ми се случува тешко да се "разодам" од сабајле. За грбот ме боли чат-пат кога повеќе било бебе во раце. Не верувам дека е врзано со анестезијата. Тежината од бременоста, дигање нон-стоп на бебе, наведни се, исправи се - се си го прави своето. Нека ве масираат мажињата
@pile30 јас сум природно породена ама ги имав тие ужасни болки во стапалата. На сабајле одвај се раздвижував многу ме болеја. Болката изчезна преку ноќ после 3 от месец или 4 от не се сеќавам добро. Ќе помине.