koga ve pustija od bolnica se mackavte so nesto na ranata? porodena sum prirodno, pred da me pustat od bolnica mi rekoa samo so voda da se mijam da ne mackam nisto.. taka i prodolziv, si oblekov gakji edna uloska so krilca i edna so mrezicka, i samo so voda se pominuvam..
Можеш и вода со камилица и да се исплакнеш со неа. Јас сум породена царски, после 3 недели се породи сестрами она природно... и освен со вода, и со камилица ја миеше раната.... доста и помогна.
Сите истиот совет го добиваат- миење само со вода. Масла не се ставаат никако, местото треба да е чисто и суво. Мој совет е измивање со физиолошки раствор. Земи си шише од аптека од литро мислам дека беа. Значително го забрзува процесот на зараснување.
Здраво мамички не знам дали е за тука прашаеево ако не е бришете.. породена сум природно пред 15 дена денес осекам болки доле ниско во јајници не се мн јаки ама ги осекам .. некоја мама такво искуство ? Мн сум исплашена несто да. Не ми е од порагајот
Здраво мами.. кога ке легнам право на грб долу на стомакот кога ќе поминам со рака од десната страна ми е малкуцка појако и поиспапчено.. делува како мускул.. Породена сум пред 6 недели немам никакви болки ама за ова некако ми е страв. Дали има некој вака исто ако мене? Дали е можно матката да не е сеуште целосно наместена?
Ne se plasi ne e nisto strasno I sestrami go imase istiot problem bese na ginikolog I rece deka se e vo red posle dva mesec I go snema samo od sebe toa poispapceno
Zdravo majki ne znam dali e za tuka prasanjevo ako ne ee slobodno izbrisete... porodena sum 23 dena krvaram ama ne mn obilno do zavcera krvarev malku I pocna ko zoltko da mi tece eve od denes krvaram poobilno I krvata e crvena sveza .. kazete mimi dali e normalno ie vase iskustvo veo molam
Не е нормално чиста црвена свежа крв. И јас така прокрварев и не престануваше и бев на гинеколог ми дадоа капки за прекин на крварење. Крварело од некоја рана од матка, со ваг ехо ме гледаа и само што ме допре таму кај што крвари многу ме заболе... Можно е.. јас бев на 2+ месеци на преглед дека имав болки некои и матката сеуште не ми беше скроз вратена...
Off e sea se izvadiv od paamet lele jansi vikam se e ko so treba ama ne bilo ... kazete mi posle kolku vreme vi padnaa koncite mene 4 mi se padnati dva ne I see nerviram ne zname vremenski A, kolku treba da padnat???
Чиста црвена крв секако не е во ред... а конците си паѓаат полека, се распаѓаат тие. Како успеа да видиш? Мене страв ми беше да се гледам доле
После овој трет пораѓај никаква болка не осетив и само што ме однесоа во соба за родилки одма станав и се туширав без некој да ми помогне
Мене не ми е јасно.. еве веќе 47 дена после пораѓај и уште има кафеав исцедок.. не многу. Колку да "ми се валкаат гаќите"..
Нормално е.. и јас многу време се цедев и по двата пораѓаи.. се додека нема светла крв, болки, мирис и чешање, нормално е
Добро утро мајки. Да ве прашам дали некоја имала проблем со кичамата и грбот после спиналната анестезија ? Премногу јаки болки се. Па ги решавам со кетонал..