Grb ako te boli toa ne ti e od anestezijata. Od samata bremenost e. Jas imav neizdrzlivi. Se mackav so mast sto luti i piev ketonali se dodeka ne si go srediv zeludnikot. E posle trpev. Pomina samo od sebe
Природно се породив без анестезија па имав такви болки и денес точно 8 месеци како сум породена и уште грбот ме боли. Понекогаш ме укочуваше и не можев да се помрднам. Од самата бременост се. Со текот на време ќе намалат а можеби и ќе престанат
Јас немав никакви болки и сега немам, знае на промена на време само рана да ме заболи. А мм па се жали на кичмата чат пат, пред 2год и он беше со спинална на интервенција една...
И јас неможев никако да отидам порано, бев негде после 14 мес откако почнавме да муабетиме за второ дете. Инаку редовно правам на 8-12 месеци, ама ете ситуации... Мислев на @wannaBeMomma со постов
Навистина не знам. Така ми кажа докторката. Моја претпоставка е поради тоа што со самата бременост има подолга временска дистанца помеѓу пап тестот пред бременост и после. Година и пол сигурно. А може се јавуваат и некои промени после бременост и пораѓај. Ова само мое мислење.
Мене гинекологот ми рече една година да помине од последниот пап, а тоа му доаѓа 6 месеци после пораѓај.