Јас правев два месеци после породување и излезе дека имам ЦИН3 па веднаш мораше да се прави конизација. Затоа, оставете бебе на чување еден саат и завршете си работа зашто за здравје се работи.
Девојки, не знам каде да го поставам прашањево, ако треба преместете го. После колку време од пораѓај бевте на депилација (тие што се природно)?
Девојки, шиеното почна повеќе да ме боли еве после една недела од пораѓајот, до сега не чуствував ваква болка, се премував повеќепати се проверував немам ништо надворешно, доста непријатна болка мислам конците ги чуствувам како после пораѓај да сум.
Конците до сега би требало да се апсорбирани. Контролирај го местото со огледалце да не е инфекција. Ако од ден во ден не се намалува болката обавезно оди кај матичниот на контрола.
devojki kako bevte so krvarenjeto poslem carski rez? jas krvarev okolu dve nedeli pa mi sopre pa pak nekolku lokvi crvena krv pa pak sopre pa pak nekolku lokvi crvena krv i pak ke sopre den dva pa pak taka eve veke e 47 den od poragajot so prvoto ne mi bese vaka krvarev 40 dena i mi sopre pa po nedela dena mi dojde menstruacija ama sega eve 47 den nekolku lokvi pa ke sopre pa pak od ponedelnik zakazuvam za kontrola ali da ne mi bide misla do togas
Јас не крварев многу. Во болница и дома една недела ама не нешто многу и после одвреме навреме како тебе ќе ми протечеше малку а циклус ми дојде после 4ри месеци. На контрола после 40 и некој ден се беше во ред.
Да мене, но по 200 ми беа и аст и алт. Премногу беа кај мене, па јас жолтица испитував на инфективно... Не ти е премногу, не би требало да е нешто страшно. Кај мене за два месеци само се среди. Тетка ми само ми спомна грозје да јадам и сурутка да пијам, сурутка не најдов, ама грозје си кркав. Нешто поврзано е со црн дроб, може поради шок на телото од промената само да настанало, но ке си следиш дали ке се намали.
Ве молам за одговор што да земам за тврда столица после пораѓај.. Се породив пред 6 дена и маки си мачам со овој проблем
Мене глицерински чепчиња ми помагаа и една мешавина од тревки Дримо се вика. Со мешавината доживеав природен пораѓај @LiliBoz ме просветли А за глицеринските чепчиња прашај доктор дали смееш.