Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.216
    Допаѓања:
    181.465
    Само добро сушење на раната. Со денешните техники на оперирање, нема потреба од дополнително третирање на раната. Биднало што биднало, ама ти не си виновна за бактериската инфекција.

На ane.bella, Milaаа991, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Па добро луѓето плаќаат доста високи суми на пари при пораѓај во приаватна клиника и се очекува поголема грижа и внимателност од докторите и останатиот персонал, не ми е јасно како можат да си дозволат да пуштат дома жена која има почеток на инфицирана рана а парите фино лепо да си ги наплатат. Значи не само во државните клиники туку и во приватните клиники има пропусти. Исто на моја другарка во Плодност породена замислете во отпусната листа дури кога си ја зеде виде дека ја воделе со погрешна крвна група, среќа што немало потреба од крв иначе би имало катастрофални последици. Се повеќе се разочарвам и од приватните клиники кај нас, ем еден куп пари што за наш стандард сакале да признаете или не претерано се мн па суми од 70, 80 илјади денари се суми кои човек му треба можеби 6 месеци или со пониски примања и до 1 година да работи за да ги собери и на крај пак докторска невнимателност.

На Skorpija25, Martka, Milaаа991 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Јас ништо не ставав, само вода поминуваше низ неа кога се туширав, па ке тапкав со пешкир да не е мокро. Ништо не мачкав, а во болница само еднаш ми ја намачкаа со нешто, кога ми ја извадија лепенката и толку. По 7ми ден имав само тенка засушена линија, брзо ми заздравуваше. Јас па мислам битно е да диши, затоа послободна облека, гаќи пошироки. Јас бабски носев тој период тенки памучни како со дупченца ситни цветови се цели. Мидер добив совет да ставам уште одма ако сакам, ама сакав раната да диши и не ставив, ставив по месец дена.

@NarCis@ извини прееска го пишав тоа и не го пратив, па да не биде истото два пати пишано, избришав :D

На ane.bella, Milaаа991, karak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.577
    Допаѓања:
    201.783
    Ако си тазе породена, нормално е, ќе се боцкаш уште некое време со клексани, и јас имав високи д-димери после породување, а во бременоста ми беа нормални. После породување ме боцкаа во болница пет дена, па на контрола се покажа дека имам потреба од уште боцкање. На крај се нормализираа веројатно, не сум проверила. Иначе ако заборавиле парче од постелката тоа нема со високи д-димери да се манифестира, туку со јака инфекција, висока тт и малаксаност.
    Ќе помине и овој период, не се секирај.

На Dusica24mkd му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Како си Мила?

6. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Подобра. Пијам ампицилин.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  7. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    @mamaJana мислам со тебе дискутиравме на темава, во врска со peri bottle за одмивки, премивки и сл...Јас најдов едно соодветно решение, денес дури и го пробав..мислам дека ќе заврши работа (види фотос)

Прикачени фајлови:

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    Здраво мамички
    Породена со царски пред 5 месеци
    Сеуште над раната имам како ридче кое не си го осекам за мој дел .. скрос како под анестесија..
    Ке помини или така ни е тоа со царскиот вака ?

На Danyy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Мене по 1год сеуште ми е малку како ридче, ама ова што повеќето се жалат дека не осеќаат на допир никогаш не ми се случило, од старт си осеќам насекаде околу раната кога ке се допрам...

10. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Факту маст мачкај на хемороидите..и обавезно со ладна вода мијај ги

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.577
    Допаѓања:
    201.783
    И после две години од втората цезареа, уште ми е отрпнато, но не целосно. Не верувам дека ќе се врати осетот, бидејќи и нервите се сечени. Ќе биде како отрпнато, ама не толку многу како сега.

12. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    595
    Здраво, месец ипол помина откако се породив со маж ми имавме односи на 43 ден после породување а денес приметив дека сум прокрварела светло црвена крв а пред 2,3 дена имав кафеав исцедок, постои ли место за паника, доколку некоја знае од искуство молам за одговор..

13. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    909
    Mozno e da si dobila ciklus, drugarka mi so dvete deca posle 40 dena dobi,ama za da si bides mirna odi si na ginekolog

14. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    Барав тема но незнам која е соодветна за прашањето мое
    5 и пол месеци после порогај
    Имам шанси да ми се врати вонормала стомакот или вака ке ми остани со стрии и мек ?
    Порано воопшто немав стомак

Прикачени фајлови:

15. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Мене ме интересира за колку време се намалува стомакот после пораѓај. Јас откако се породив имав стомак исто како да сум трудна 8 месец. Еве сега 3 недели подоцна се уште имам меше како 4 накај 5 месец. Уште одам во трудничките алишта а дома само во пижами можам да се зберам. Тренерките ме стегаат и дека со царски цел стомак ме боли. Досега и не ми е некој проблем дека само за до болница излегувам ама од сега имам повеќе обврски и морам да се појавам во јавност. Не знам дали ми се исплаќа да си купувам нова гардероба ако за брзо се враќа во нормала оти вака повеќе не ја бива. Инаку на тело сум и послаба од порано само мешето ми остана.

16. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Јас веќе во 2 месец ко да немав родено...ама можда и метаболизмот ми е таков...или гените...не се лепи на мене ништо...
    Пробај со мидер :wasntme:

17. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Би пробала со мидер ама уште ме боли раната од царскиот и дека имав и инфекција уште не ми е зарасната и ми течи. Така да морам да си шетам со меше 5 мин напред.

18. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    Мене за две недели ми беше како да не сум родила, ослабев одма :) На почеток ми беше мек но почнав да носам појас и одма ми се среди. Ти среди си ја раната па кога ќе биде се добро купи си појас или мидер и ќе ти се врати во нормала

19. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Мајки колку време крваревте после пораѓај? Ова ми е второ дете, за 4 дена ќе направи 1 месец. Јас уште крварам. Со првото се си мислам помалку дека крварев. Не сум посетила уште гинеколог после пораѓај.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.994
    Па по некои непишани правила до 40 дена.