Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Јас со прекини до 2 месеци

На SteLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    33.240
    @Milla989 околу два месеци.

3. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Жени, бев да проверам крв ради железото. Холестерол покачен и седиментација исто. Друго ок. До сега не ми биле никогаш покачени.

Негде прочитав дека постои можност за зголемена седиментација после породување. Имала некоја слично искуство?

П.С. Утре одам кај матичната :)

Последна измена: 14 јануари 2019
    На VedaG10, gjoker4e, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Од ноќеска нешто ме заболува на десната страна ама скрос долу кај вагината, кај коската, е сега болката е и како мало чешање кое оди исто само на десната страна и се шири до анусот. Јас имам хемороиди поизразени на десната страна, а исто и епизиотомијата ми е таму...Породена сум природно, пред 21 ден. Досега немав проблем, ова од синоќа...Дали е некоја реакција од раната или пак можна прелада? Синоќа некако додека се туширав ми дојде млаз поладна вода, после се прошетав боса по плочки и за неколку саати почна да ме боли. Ваше мислење?

5. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Не знаев каде да го поставам прашањево, мислам дела тука ќе добијам најбрзо одговор. Ме фаќа паника и страв од се. 27 дена како сум породена. Исцедокот ми е различен секој ден скоро. Најчесто кафеаво-портокалов, розеникав, жолт, но еве еднаш во неделата ми потекува и црвено. Трае колку еден ден и потоа пак менува боја како да се чистам. Немам болки, не е обилно, влошката ми е само ко извалкана, нема никаков мирис секретот. Дали е нормално вака понекогаш да протече крв? Минатата недела ми се случи при напор, а вчера од нервоза плачев и веднаш после тоа ми се случи. Знам дека не е вистинската тема, се извинувам, но сакам да слушнам ваши мислења :(

На gjoker4e, Belabelinakinder, 24.07 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Нормално е, и кај мене беше така. Се случуваше со денови да нема ништо или само малку кафено, а потоа да ми потече свежа крв. Рано е сеуште, барем до 40 дена ќе крвариш. Мене точно на 40-тиот ден ми прекина. Не се плаши, и немој да се нервираш за било што, тоа е клучно сега за млекото и за бебушот, зошто и тие чувствуваат нервоза од мајката. Нека е жив и здрав бебуш :)

На Kaetana, gjoker4e, Belabelinakinder и 4 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.992
    Нормално е, кај мене знаеше и бел да биде, некаде кај третата недела стана стандард блед, и до крај блед беше. Пред да навршат 40 дена еднаш истече потемно кафеаво и толку беше до 5тиот месец по породувањето. Ама сепак појди си на гинеколог.

На Kaetana, gjoker4e, Vennera.aa и 2 други им се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.446
    Допаѓања:
    22.878
    Не се плаши, нормално е да протекува и црвена крв. Мене ми престана околу 40тиот ден баш. Сега веќе немам ништо.
    Не се секирај и не си прави стресови за ова, ќе помине :)

На Kaetana, gjoker4e, Vennera.aa и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Кога ќе ми текне колку бев крш првите 7 дена :(

По 6 месеци, уредна матка, направен ПАП, слаба нелагодност при секс (само на почеток на однос), стрии за извоз, болки во грб ко за добро утро. Ама тоа знам дека е и од вишокот кг. Се средува со вежби и магнезиум.
    Спонтан пораѓај за мене значи досега - чат пат борба со хемороиди, слабеење па дебелеење, трнење раце, пад на железо па терапија од месец ипол со Флорадикс, Премама до 5 месеци и Лактил уште заради немање млеко.
    Каква машина е женското тело, креатор. Можам само да се заблагодарам што сме во 21 век и има секакви препарати за оправање.
    Пораѓајот иако е секојдневен процес, е премин бре. Целосно се прекршив на пола мислам.
    За второ, само тоа ме пишмани како ситуација. Дека морам да сум силна и физички способна затоа што ќе им требам на своите деца.

Ме фати жал сега за сите измачени мајки. Нека не' држи добро здравје и долговечност!

На DreamofAngelGirl, Nalla, *Лорена* и 8 други им се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.618
    Јас уште имам жолт исцедок, на 10.02, 2 месеци правиме.
    Немам отидено на гинеколог бидејќи бебето не стој без мене, имам како болка и лутење и црвенило долу, со царски сум ама се отворив 7-8 прсти и 100 раце пикаја проверуваја до кај сум, дали некој имал таков проблем? Дали да земам нешто канестен?

11. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Синоќа Имав малку кафеав исцедок, а скоро 2 месеци од пораѓај. После 40 дена немав ништо, сега ова од каде, што, како!? Денес и малку менструална крв. Можно е да добив менструација, или нешто друго е во шрашање? Загрижена сум ;(

12. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.624
    Јас крварев само 20 дена *спонтан пораѓај и денес сме 45 дена
    Вчера бев на гинеколог ми рече супер сум како да не си родила вика не се гледа ни раната ич, убаво те сошиле,и плус ме гледаше на вагинално ехо и рече кај и да е ќе добиеш има нова јајце клетка мора да пазите многу со маж ти да не останеш пак трудна
    Почнав да вежбам од вчера жива среќна сум :)

На Chanell*, Kitten, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    13 ден после породување, а јас веќе не крварам. Прво беше обилно, сега само некое бледо кафена трага и тоа многу малку.
    Ова нели е малку?

14. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.624
    Не се плаши и јас бев така 1 недела обилно,после се помалку и помалку на крај неколку дена бледо и како што кажав се тоа вкупно само 20 дена

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Дојде бабицата сега да ме провери.
    Матката се вратила на место. Кај секоја различно, зависело од физичката подготвеност на телото.
    Така да на 13 ден е исто океј ако нема болки на допир. Секако редовни масажи во следните две недели.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.624
    Eте :hug:
    Без бриге :)

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Zeni dokoga krvarevte od carskiot rez jas sum dva I pol meseci porodena I krvarenjeto koga ke mi sopre koga pa ke pocne ama denes pocnav obilno da krvaram a ja dojam kerkickata

18. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    499
    Okolu dva i pol meseci jas krvarev. Nekogas obilno, nekogas ne.

19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    A bev sinoka na Dr se pogodi na smena toj sto me poragase mi dade pet inekcii ergotil I kapki ergotil I ampicillin antibiotici

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.299
    Една недела крварев и уште една недела како жолтеникаво. На 40 дена ми дојде менструација.