Мене посебен стол за голема ми носеа до кревет да се обидувам да излезам, но ми беше страв. Освен огромен притисок доле не чувствував столица. Јас не можев ни да мокрам со катетар ми ја вадеа урината. Тие топки крв се големи колку тупаница на раката. Кога ќе паднат се ослободува просторот и дебелото црево за да можеш слободно да одиш. И да напнеш на аналниот отвор немаш ништо реално освен твојата психа. Освен ако не си испукала со хемороиди како мене па да се докомплицира одењето.
Жени има ли некоја која после пораѓај е правена киретажа? Мене и тоа ме снајде додека уште бев во болница..ако има некоја да разменеме искуства?
Zasto kiretaza neli te docistija ubavo Inace I mene ne me docistija ubavo na carskiot rez pa Dr morase da me natiska na stomakot da se isciste krvta ubavo
Останало парче од постелката и мораше да ме чистат..на контрола по 2 месеци ама не ми се чека и ќе одам на приватно.
Na mene mi kazaa kontrola po eden mesec mi dadea togas I inekcii ergotil I kapki I ampicillin antibiotici
Мајки здраво, не знаев во која тема да го поставам прашањето па затоа тука ќе прашам..Породена сум пред скоро месец со царски, последниве два дена не крварам и вчера мн јака главоболка имав, бабицата ја прашав што смеам да пијам за главата дека се одмолзувам, а она ми препорача да сум одела на преглед дека тоа што не крварам и ме боли глава можело да значи дека треба ревизија да ми прават не треба ли некои други симптоми да имам за тоа? Се исплашив мн, а и да, матката уште ми била високо..Некое слично искуство..? Извинете за долгиот пост.
Во однос на болката, мене ибупрофен ми давале уште во болница, додека доев. Прашај си доктор, но ова е моето искуство околу него. Чести се главоболките после царски, многу мајки имаат такво искуство. На матката и треба време да си додје во позиција, некогаш помалку некогаш повеќе. Нека те погледнат, но нема потреба за лоши мисли и страв. Според кажаново не е ништо невообичаено. После царски јас крварев само две недели и се беше супер.
Проблем ми е што мајка ми си оди денес за мк и сама ќе сум со малото, немам на кого да го оставам за по болници да се маткам.. и бабицава само ме испаничи уште повеќе.. ќе почекам до утре па ќе видам фала на одговор
Кај матичниот гинеколог ќе си направиш термин. Нормално е при првите термини и бебчето да иде на контроли со мајката, и јас ги носев моите. Е проблемот е тежината, нема да можеш и максикозито и бебето во него да го носиш. Доколку можеш со количката да се справиш, би било идеално. Како што кажав, јас крварев само две недели и за мене беше тоа сосема нормално. Не знам зошто месец дена би било кратко. Доколку се решиш да отидеш замоли ја бабицата да те однесе/помогне. Со првото јас имав бабица и ми кажуваше дека одела со некои мајки при првите контроли на бебињата. Пробај, прашај, можеби и тоа им е во услугата и обврските.
Kakva anestezija ti stavija ako e spinalna od nea moze da te boli glavata barem kaj mene bese taka den po poroduvanjeto uzasno me bolese glavata
Девојки колку време после природно породување ви паднаа конците. Јас точно три недели како сум породена, на две места сум шиена и мислам дека уште не се паднати.
Јас па си најдов 2,3 црни беа. Само не беа две... беа повеќе, може затоа. А така за брзо ми паднаа тие што ги видов 7-10 дена.
@FreeMind успеав за 1 недела да одам 2 пати во болница по голема,малку. А сега дома со свеќичка за деца се олеснив, не е болно ама ме боли раната ако напнувам, затоа вака подобро само нека иде
Да, бев до болница на преглед и фала богу се е ок, само безвезе ме испаничи бабицата, се чудеа дури и во болницата зашто ме препратила таму ама тоа е, чуднички ова немциве