Може и да си ја изместила "coccyx" коската за време на пораѓај. И јас бев иста, 2/3 месеци неможев да седнам без болки. Ако можеш посети физиотерапевт да те провери.
Иако ми е втор пораѓај, дефинитивно секој е приказна за себе. Се породив пред 15 дена. До пред два дена имав оскудно крварење, но два дена имам некои густи крвави грутки големи колку мала тупаница. Почнав да се плашам, и општо крварењето се врати. Со претходниот пораѓај имаше чистење од тие лохии во првите десет дена, сега ова е поинаку. Кај вас како беше, се надевам дека не е нешто загрижувачко.
Исто дури и си помислив дека ми завршило чистењето за 2 недели и дека сум добила менструација. Викаат дека се што е крварење до 40 дена е нормално, некогаш помалку некогаш повеќе, секако без болки и некои непријатни мириси.
Сега баш се слушнав со докторот, рече не е страшно, да не се секирам. Ако има нешто повеќе од тоа температура, болки и сл.одма да одам. Се надевам нема да има потреба да одам.
Јас породена пред 10 дена ни сечена ни шиена без епидурална. Станав 4 часа после пораѓај. Никаква мака. Првите неколку дена помалку крварев, овие неколку дена повеќе и тоа што викате со грутки темно црвени. Но Гин ми рече нормално е. Единствено ме загрижува што како да го имам изгубено осетот за мокрење. Одам од што знам дека пијам течности. И кога седнувам ме боли бешиката мокрам до бескрај. Има некој искуство!?
Со претходниот пораѓај го имав истото чувство за мокрење, но со тек на време само од себе се среди. Од самите напони мускулатурата ослабува, често пати неможев да додржам до тоалетот, или како што кажуваш одев бидејќи треба да одам а не од што ми се оди. Но како што реков понатаму само си се среди.
Pred 10 dena se porodiv carski.. super se custvuvm no sakav da prasam kako vi e pulsot, mene od 100ka vo bremenost sega edvaj 60. Verojatno se vrakam vo normala ama pred bremenost ne mi bil volku nizok. Dojam pa moze i zatoa, ve molam za iskustva deka malku se podisplasiv
Идеална вредност на пулсот за оптимална работа на срцето е 60.Инаку до 80 е нормалната вредност.Се над тоа е тахикардија, освен во бременост кога 100 е нормално.
Blagodaram, taka i doktorot mi vika, ama mene mi e cudno sto prethodno nikogas ne mi bilo 60.. pusta hipohondrija samo guglam simptomi
После преглед? Не памтам јас, сега мислев пред преглед да отидам, нормално ако се оправам со крварењето .
Да, некој ден после прегледот бев, крварев и јас до 40 дена. Не памтам од кога ми рече докторката дека може, се ми се чини рече после вадењето на конецот на недела дена, ама не ме фаќај за збор.
Е вистина, за топол восок и јас би се двоумела. Јас одам на шеќерна депилација, па немав проблем од тој аспект. Прашај го гинекологот најубаво.