Исто и јас имав главоболки после царски пиев и парацетамол и кафетин, кога легнев скрос право болката ја немаше но кога станев се враќаше,ми помогна само кафе со цеден лимон во него,пробај може ке ти помогне
Барав соодветна тема за мојот проблем ,породена сум пред 1 месец ,но во бременоста во 7 ми месец ми испаднаа бруки на вратот и ма долниоѕ дел од лицето на друго место немам , така се ситни бруките така грозно изгледаат ужав бев на кожрн лекар кажа од хормоте е ми даде маст белоген да мачкам но нема никаков ефект.Исто така во текот на бременоста примав флостерон инекции (ако дојде до предвремено породување да бидат зрели белите дробови на бебето) ми излезија влакна на брадата.Дали има спас за бруките и влакната?
Здраво мамички, Пред месец дена сум породена царски, сеуште се чуствувам преморено истоштено омалаксано.. има денови се е ок, но повеќето денови едвај функционирам.. имам и вртоглавици и ниско железо последно кога проверив пред 3 недели.. земам апчиња за железото.. но сеуште исто се чуствувам, а и приметив имам малку повисок притисок овие денови.. ке барам мислење и од лекар деновиве.. се надевам се е ок.. оти веке паника почна да ме фака од страв.. некој сл. искуство? како вие се опоравивте после порагај..?
За паднатo железo на жената штo дo мене се пoрoди дoктoрoт баш слушнав и препoрача да пие и пo 4-5 ц витамин. Нoрмалнo е да си исцрпена, треба oдмoр кoj не е вoзмoжен пoради тoлку малo бебе кoе е зависнo oд тебе. Пoчестo тушираj се мене ептен ме oсвежуваше.
Мајки, јас од ко се породив имам слаб апетит, овие дена скоро ич, буквално можам да живеам на чај за доење. Со сила ми се бутка храна во уста, едно патлиџанче го јадам саат време. Дали и кај некоја друга се има истово десено? и со мокрење имам проблем, ако ми текне дека не сум била цел ден тогаш одам иначе неам чувство дека морам.
Знам дека не е за оваа тема ама таа не е активна мн време. Веќе 3 месеци и неш поминаа од пораѓајот( природно породена шиена ) , после односи имам по некоја капка крв и на почетокот боли ,после веќе не ( не верувам дека е поради сувоста од што доам бидејки користиме лубрикант). Незнам зошто уште така коа веќе 3 месеци поминаа
Нормално е,и јас немав апетит на почетокот, после постепено почна да ми се враќа,прво желба за благо(што претходно сум немала) па после и за секаква храна. За мокрење исто, ќе седнев на шоља и по 10мин без престан мочав и баш си мислев како не сум осетила дека имам потреба. Тоа е заради пораѓајот,уште не се вратени каналите во нормала. Ќе се среди за 2-3 недели постепено.
@Saba08 @ddevojce и јас со години имам крв. Првите две години по првиот природен пораѓај доста често. Па мислев дека и со второто ке се породам природно и ке го средат тој проблем... Ама завршив царски со второ. Инаку раната е многу сошиена неубаво кај мене (дека 2 пати ме шиеја), па при односи ми пука... и сеуште ми пука (4ипол г поминато има). Пука, зараснува, пука, зараснува... @macence994 јас на мојата матична се пожалив и рече бетадин да мачкам. Сега ми е подобро, знае да напукне еднаш во месец... Кај мене и пече после и по 1,2 ден по пукање
Нормално е. Мене многу брзо ми престана по царскиот, а после и брзо добив. По 40ден, веќе 2ри месец од пораѓај дојде мензис.
Знам, гинекологот мој ми кажа за бетадинот и малку е подобро, ваљда кога ке пукне кога се мачка заздравува раширена раничката и затоа после не крвари. Не е страшно, па затоа си викам со тек на време ке си се оправи само местото. Не ми пука цела рана, само 2цм што се баш кај влезот ми пукаат... како развлечено е местото и крвари, како распукана развлечена кожата и мазно линиички крвави насекаде пукаат... нз како да опишам. За на хирург ми е незгодно
Обично пука од неубаво сошиена рана. Така јас бев на гинеколог по првиот пораѓај оти за време на сексост многу ме болеше таму кај шо бев шиена, ме прегледаа и ми предложија одново да ме средат одоздола, а прати ако ептен е лошо средено ододздола можам да ја тужам и доктортката шо ме шиела. Велам нема потреба за такви работи ќе почекам уште малку па може ќе се навикне телото, оти ептен ако е неподнослива болката за време на сексот мора да среди. Па ми помина.
Пластичар ќе те среди супер. Оди, подобро кратко време да ти е незгодно отколку да имаш болки и крварење при секс.