Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    А да го намачкаш со лубрикант пред однос?
    Моето беше по 2-3 точки на хартијата по секој однос, не се сеќавам дали печеше, а не можев да откријам точно местото, ама таму некаде кај шиеното беше. Бев на гинеколог и му објаснувам дека проблемот е по раѓањето, нешто надворешно, со раната, он сé што слушна беше однос и крварење, па ми правеше колпоскопски преглед и на крај ништо не ми кажа и така само си помина.

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.375
    Сум пробала, џабе. При ширење пука без разлика на влажност и сл. На почетокот првата година знаеше да пукне од седнување на шоља дури (facepalm) Шиена прешиена... Сега поретко ми се случува (ваљда се испорастегна местото)... @Annath ке почекам уште малку може и ке се среди само од себе. Некако глупо и срам ми е... (facepalm)

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.570
    Допаѓања:
    201.777
    Не е ни глупо, ни срам. За скоро пет години ако не се средило, допрва нема ни да се среди само, за жал. Зошто да си ускратиш животно задоволство поради нешто што се решава за многу кратко време?

На piksooki, Kaetana, Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Мајки можеби не е место за вакво прашање, но не знаев каде да го поставам за веке породени .. дали од како се породивте ви се среди крвната слика веднаш?

кај мене некако хаос е неможе да ми се среди, терапија за железо ама не се крева се е високо ниско.. страв ме фака дури :( дали е само кај мене вака или и кај некои др?

5. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Здраво кога направивте брисеви и пап после породување?

6. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Јас имам слаб хемоглобин а високо железо стално. Во бременост примав трансфузии на крв на 2 недели едвај го одржував до 110 120 најмногу.
    После породување ми беше 110 хемоглобин не крварев многу скоро ич. За 2 недели пак проверив се вратив во мојата нормала на 90. Сега бап минатата недела проверив исто си стои на 90.

7. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    Пап правев после шест месеци од породувањето, а брисеви после една година.

На Adams му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.617
    @Adams пап правев 2 месеци после пораѓај бидејќи пред тоа скоро година имаше поминато од последниот пап, тогаш бев на прва контрола и беше во ред, брисеви несакав тогаш да правам и сега планирам да одам и за пап и за брисеви, 15 месеци после пораѓај :)

На Adams му/ѝ се допаѓа ова.
  9. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    1.137
    Пред 4 дена се породив природно ме сецнаа и шиена сум неколку конци но ми се појави хематом и ми дадоа 3 дена да пијам серапептазе и на хематомот да се мачкам со хепатотромбин но многу ме боли кога седнувам или треба да станам дали е нормално? Смеам ли да пијам нешто за болка?

10. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    318
    Ве молам дајте совет во средата се породив, испукана бев и со епизотомија, мнооогу ми е страв од одење по голема нужда, јас посекако цел живот имам запек и бавен метаболизам. Ве моооолам за совет.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.375
    Можеш бруфен, доколку толку е голема болката и неможеш да ја издржиш. Има членка објаснето и како е полесно да седиш, немој на страна.. седни убаво на цел задник потпрена до крај на кревет/стол. Ако имаш перница за доење седнувај на неа, олеснува дека има дупка во средина. По 10 дена ке ти е полесно, тазе е 4 дена.. секој ден помалку ке боли.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. лукајана

лукајана Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    506
    Јади потечна храна, обавезно јаболка сабајле и два пати во денот по една лажица парафинско масло ако не си купувала го има во аптеките. Малку е гадно ама многу помага и битно не е штетно за бебето ако цица.

На Scorpio87 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    318
    Фала ви милички, јас уште сум во болница бидејќи чекам да го извадат од интензивна нега моето ангелче, така да ми помогнаа сестрите тука со клизма бидејќи беше многу критично..сепак во болница не можам да бирам што да јадам, но се надевам утре ќе нѐ пуштат мене и ангелчето дома

На piksooki, H.VAGA, Maja92@ и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Aleksandra997

Aleksandra997 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    52
    Zdravo mamicki pred edna ned se porodiv spontano i me sieja nekako na strana mi e rezot imam 4 konci i sega posle edna ned nekako bolkite stanuvaat pogolemi ne mozam da sedam nikako samo lezam i edvaj pooduvam po malku
    Za kolku vreme od prilika pominuva bolkata i pagjaat koncite?

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.269
    Допаѓања:
    18.387
    На сите резот е на страна.
    Само ме чудиш што ти се зголемува болката. Од ден,на ден треба да поминува,после 7 дена се чуствував подобро,после 14 многу подобро, после 21 скроз ми помина.
    Дали нешто ставаш на раната?

16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.690
    Допаѓања:
    11.199
    Здраво, женски

Пред 17 дена се породив природно. Болки си имам ко ЏА ( шо велиме во Охрид), раната заздраве, сега грчеви имам во стомак.
    Правев уринокултура, стерилна е. Ама, кај бешикава ме притиска кога мочам. Би знаеле зошто така? Веројатно да имав бактерија на мочни патишта, ќе се покажеше.
    И уште ова, почна да ме чешка кожата на стомаков, дали е знак дека се враќа назад?

Фала ви :)

17. Aleksandra997

Aleksandra997 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    52
    Ne stavam nisto koga go prasav doktorot mi rece nisto samo higiena tusiranje i tolku
    Ako ima nesto sto ti pomognalo te molam za sovet

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.269
    Допаѓања:
    18.387
    Ништо само често миење, најубаво е само вода.
    Не се сеќавам точно од кој ден,мачкав бетадин

19. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    1.418
    Можеш на улошка да ставаш ациди борици ќе ти ја лади раната и плус отокот ќе ти го смирува ,можеш и за некој ден кантарионово масло да ставаш.

20. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Isto i ja ne mrdav sedev edvaj nekako na strana yzasno.
    Bolkite i kAj mene bea mn jaki posle nekoja nedela koa se vidov so ogledalo sum skinala konci dva.
    Nemoj nikako da mackas kantarion ili bilo sto.
    Jas taka sum skinala konci.
    A nema ni da primetis koga ke padnat koncite.
    Mij se samo so solena voda drugo apsolutno nisto.
    A koga ke pomine ne se znae ja moze mesec si trpev.ne bea mn jaki ama sepak bolese