А да го намачкаш со лубрикант пред однос? Моето беше по 2-3 точки на хартијата по секој однос, не се сеќавам дали печеше, а не можев да откријам точно местото, ама таму некаде кај шиеното беше. Бев на гинеколог и му објаснувам дека проблемот е по раѓањето, нешто надворешно, со раната, он сé што слушна беше однос и крварење, па ми правеше колпоскопски преглед и на крај ништо не ми кажа и така само си помина.
Сум пробала, џабе. При ширење пука без разлика на влажност и сл. На почетокот првата година знаеше да пукне од седнување на шоља дури Шиена прешиена... Сега поретко ми се случува (ваљда се испорастегна местото)... @Annath ке почекам уште малку може и ке се среди само од себе. Некако глупо и срам ми е...
Не е ни глупо, ни срам. За скоро пет години ако не се средило, допрва нема ни да се среди само, за жал. Зошто да си ускратиш животно задоволство поради нешто што се решава за многу кратко време?
Мајки можеби не е место за вакво прашање, но не знаев каде да го поставам за веке породени .. дали од како се породивте ви се среди крвната слика веднаш? кај мене некако хаос е неможе да ми се среди, терапија за железо ама не се крева се е високо ниско.. страв ме фака дури дали е само кај мене вака или и кај некои др?
Јас имам слаб хемоглобин а високо железо стално. Во бременост примав трансфузии на крв на 2 недели едвај го одржував до 110 120 најмногу. После породување ми беше 110 хемоглобин не крварев многу скоро ич. За 2 недели пак проверив се вратив во мојата нормала на 90. Сега бап минатата недела проверив исто си стои на 90.
@Adams пап правев 2 месеци после пораѓај бидејќи пред тоа скоро година имаше поминато од последниот пап, тогаш бев на прва контрола и беше во ред, брисеви несакав тогаш да правам и сега планирам да одам и за пап и за брисеви, 15 месеци после пораѓај
Пред 4 дена се породив природно ме сецнаа и шиена сум неколку конци но ми се појави хематом и ми дадоа 3 дена да пијам серапептазе и на хематомот да се мачкам со хепатотромбин но многу ме боли кога седнувам или треба да станам дали е нормално? Смеам ли да пијам нешто за болка?
Ве молам дајте совет во средата се породив, испукана бев и со епизотомија, мнооогу ми е страв од одење по голема нужда, јас посекако цел живот имам запек и бавен метаболизам. Ве моооолам за совет.
Можеш бруфен, доколку толку е голема болката и неможеш да ја издржиш. Има членка објаснето и како е полесно да седиш, немој на страна.. седни убаво на цел задник потпрена до крај на кревет/стол. Ако имаш перница за доење седнувај на неа, олеснува дека има дупка во средина. По 10 дена ке ти е полесно, тазе е 4 дена.. секој ден помалку ке боли.
Јади потечна храна, обавезно јаболка сабајле и два пати во денот по една лажица парафинско масло ако не си купувала го има во аптеките. Малку е гадно ама многу помага и битно не е штетно за бебето ако цица.
Фала ви милички, јас уште сум во болница бидејќи чекам да го извадат од интензивна нега моето ангелче, така да ми помогнаа сестрите тука со клизма бидејќи беше многу критично..сепак во болница не можам да бирам што да јадам, но се надевам утре ќе нѐ пуштат мене и ангелчето дома
Zdravo mamicki pred edna ned se porodiv spontano i me sieja nekako na strana mi e rezot imam 4 konci i sega posle edna ned nekako bolkite stanuvaat pogolemi ne mozam da sedam nikako samo lezam i edvaj pooduvam po malku Za kolku vreme od prilika pominuva bolkata i pagjaat koncite?
На сите резот е на страна. Само ме чудиш што ти се зголемува болката. Од ден,на ден треба да поминува,после 7 дена се чуствував подобро,после 14 многу подобро, после 21 скроз ми помина. Дали нешто ставаш на раната?
Здраво, женски Пред 17 дена се породив природно. Болки си имам ко ЏА ( шо велиме во Охрид), раната заздраве, сега грчеви имам во стомак. Правев уринокултура, стерилна е. Ама, кај бешикава ме притиска кога мочам. Би знаеле зошто така? Веројатно да имав бактерија на мочни патишта, ќе се покажеше. И уште ова, почна да ме чешка кожата на стомаков, дали е знак дека се враќа назад? Фала ви
Ne stavam nisto koga go prasav doktorot mi rece nisto samo higiena tusiranje i tolku Ako ima nesto sto ti pomognalo te molam za sovet
Можеш на улошка да ставаш ациди борици ќе ти ја лади раната и плус отокот ќе ти го смирува ,можеш и за некој ден кантарионово масло да ставаш.
Isto i ja ne mrdav sedev edvaj nekako na strana yzasno. Bolkite i kAj mene bea mn jaki posle nekoja nedela koa se vidov so ogledalo sum skinala konci dva. Nemoj nikako da mackas kantarion ili bilo sto. Jas taka sum skinala konci. A nema ni da primetis koga ke padnat koncite. Mij se samo so solena voda drugo apsolutno nisto. A koga ke pomine ne se znae ja moze mesec si trpev.ne bea mn jaki ama sepak bolese