Остај се, само правам комбинации. Бебево мн р мало за ред да има, па и тоа непредвидливо. Ужас. Се надевам овие клексани ми се последни
Јас се боцкав 21 ден и стигнаа до 700 и ги прекинав и чекав 10 дена па пак при оверив беа 250.Почекај недела две и провери ги ако стојат уште 1000 барем 7 дена ќе треба да се боцкаш.
Јас примив 7додека бев во болница и по нивна препорака уште 6 откако дојдов дома.Во вторникот проверив на теансфузиологија дд-димерите 603 беа .Гинекологот рече ок се резз нема потреба за продолжување,а не ми спомна за повторно проверување.Инаку и јас сум со мутации.
касно читам, извини. јас сум со мутации и во е-маилот(признат во Фонд како извештај) од Елена П.ми пишува клексани цела бременост и 6недели по пороѓај. НЕка пише твојот матичен гинеколог службен е-маил до трансфузиолог. На мојата и вратија маил после 3дена
Ооо, мојава цела бременост ме мафташе дека не и стигале резултатите од трансфузиологија, да си ги земам сама...ова за неа научна фантастика е маил да им прати Ќе си проверам сама, губење време ми е додека се разберам со неа..фала ти за инфо
Вие што сте природно породени дали носите мидер зза стомакот? И за колку време отприлика дпласнува стомакот?
Јас не носам. После две недели ми спласна и сега имам рамен стомак ко пред да останам трудна. Ама јас од секогаш сум била послаба од што треба .
Кога стојам осеќам болка, на цела десна страна кај ребрата и грбот, ама одвнатре и ако не седнам, болката станува поинтензивна и мислам ќе се онесвестам. Тука ми викаат органите се спуштаат надоле и затоа. Вас ви било овака?
Имам едно прашање,па ако може некоја да сподели искуство.Дали стомакот со царски потешко се намалува отколку со природно пораѓање.Така ми кажаа,па нека сподели некоја
Теоретски е така. Но ако си вежбала претходно, и после породување со царски лесно ќе се врати стомакот бидејќи мускулите се појаки. Доење исто така многу помага.
Можеби побавно, а за потешко мислам дека не. Кога ќе се собере матката ќе се врати и стомакот само во различна форма
Јас и ти сме со ист краен термин и ти царски ќе се пораѓаш? Јас го прашав гинекологот дали после царски ќе смеам мидер да носам и ми рече секако, а тоа мислам дека би помогнало за побрзо израмнување на стомакот.
Притисако, бабе, си го влечам висок од крајот на бременоста и уште се движи околу 150-130 со 80-90. И јас сум си со вишок килажа, иако симнав 10 кила на пораѓај. Имала некоја друга оваков проблем? За колку време после пораѓај се регулира? Ако не бива, ќе барам апови.
Не ти дадоа ништо терапија? Јас и ти исти дијагнози имаме, изгледа Јас на пораѓај кренав висок притисок и веќе цел месец пијам метилдопа од 250мг, 3 пати дневно. Ми рекоа додека да се јавам за холтер да носам кај кардиолог да ги пијам нонстоп. Кај и да е, ќе отидам за холтер во почетокот на ноември