Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.605
    Сеуште ништо, денеска ме заплашија малку, ќе морам да се ангажирам повеќе околу ова.. Сум добила таблета за време на пораѓај затоа што летнал до облаци.

2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Значи скроз исто.
    Ангажирај се, те молам, не оставај така

На PurpleMind му/ѝ се допаѓа ова.
  3. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.605
    Крварењето после пораѓај... Колку е нормално и опасно ли е ако е свежа крв по некое време? Два пати бев на гинеколог деновиве, се' било океј.
    Поминаа две недели, последниве два дена е свежа црвена крв. Сега го доев малиов, станав да му сменам пелена, ми се растече крв меѓу нозе, влошката утоп! Додуша последен пат ја сменив пред некој час, ама сепак.

4. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Ми рекоа 40 дена е нормално така да не се секирај.
    Мене еве после 20 дена веќе ми се смири. Ама на почеток бев хаос..
    А и мене во болница и дома после цицање лом уште толку. Ми кажаа од доењето повеќе се крвавело

5. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Притисок јас кренав за време на царски. Додека бев во болница нонстоп ми беше на граница, ми закажаа контрола за неколку денови откако ме испуштија со тоа што ќе ко контролирам јас дома, исто и јас едно 10 дена го мерев на граница потоа се стабилизира сам од себе.

Јас имам друго прашање.
    Имате главоболки или вртоглавици?
    Јас главоболки немав во бременоста, сега често знае дс ме боли глава и да ми се заврти на момент, страв ми е да не паднам некогаш (филмови)
    Правев крвна слика, хб и железото никогаш не ми биле волку добри, тироидната ми е пореметена само.
    Гинеколошки пррглед имам закажано за 3 дена.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Јас сум уште со труднички стомак, 6 месец, одам како патка уште телово ми е во некој труднички грч. Не крварам многу ама без влошка не бива. Се осеќам уште огромно. Раната оф царскиот е минимална линија, ама стрии имам секој ден све више и више. Имам купено и за раната и за стриите масла, ама ене ги си седат, се расправам со грчеви, доење, повраќање па не сум ги ни допрела.

7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    33.747
    Јас крварев повеќе од 7 недели, ама при крајот беше намалено и кафено.Ако многу крвариш има како гаќи-пелени баш за таа намена.Вака нешто
    1425372957-32139-1.png

@Monella можеш да имаш вртоглавици ако не си излегла од дома .Ти треба свеж воздух и минимум 1ч прошетка.За глава што те боли течности пиј повеќе и гледај позицијата за доење да ти е удобна, може си вкочанета:)

8. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Можно е.
    Освен за контроли по доктори повеќе немам излезено од дома ( на 2,3 пати по пола саат во тој месец ипол).
    За доењето исто, свесна сум дека нонстоп сум подгрбавена додека дојам и не е во ред па почнав во легната положба па ќе видиме.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    И јас сум иста ,и исто не излегувам баш многу. Само мене плус половината ме боли.
    За крварењето ,крварев до 3 недели па престана ,после 40 дена облеков потесни хеланки почнав пак ,па пак прекина ,па после пак облеков потесни почна пак. И мислам дека конечно се исчисти сега (после 2 месеци). Гинекологот рече дека е нормално ама ако сакам да ме види а јас не отидов...

10. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Тесно не можам ниту јас да носам.
    Ми сметаше и ластикот од хеланки. Постојано сум по пижами и тренерки така покомотни кај струкот.
    Индивидуално е. Штом некои можат одма мидери да носат, значи го немаат сите овој проблем.

11. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Јас сега намерно носам за да доизлезе тоа што има , очигледно само така излегува.

На Monella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Здраво мајки :D После породувањето сум многу емотивна, плачам за се, не знам како да се приберам. (facepalm) Јас и така сум чувствителна, ама сега очите ми се постојано насолзени. Го гледам син ми, го гушкам и солзите сами ми капат. Многу сум ранлива, а свесна сум дека треба да бидам посилна, бидејќи сега сум мајка. Како се справувате вие со емотивниот бран?

На K7M10J и enaena им се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Душа :inlove: Еве ме скоро 6 месеци по пораѓај и уште сум таква. Не секој ден ама скоро секој. За се плачам. Почнува некоја песна на тв и ете сум, ми се растресува душата или раскажувам некоја случка и почнувам да плачам :D Веројатно се хормоните, ако ти се плаче опушти се и исплачи се. Важно е да не се осеќаш лошо.

Оф топик: Пред пораѓај си идеме накај дома со мм и не помина болничка кола со сирена. Почнав да плачам за личноста што ја возат, до толку бев.

На thelittle17, Kaetana, ..barbie.. и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Како себеси да си се читам.:hug:

На Kaetana и Jana06 им се допаѓа ова.
  15. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Бар ако имаш време и шанса да бидеш сама исплачи се, јас не можам, две годишно детенце е нон стоп до мене, а и немам време. Ќе ни помине евентуално...

На ..barbie.., PurpleMind и Tsukinory им се допаѓа ова.
  16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Ај тука ќе го поставам прашањево пошо сте искусни сите :) Какви влошки користите после пораѓај за дома? Обични или вир? Не знам дали ќе бидам природно или царски но претпоставувам дека исто се крвари, па да знам какви да земам.

17. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Вир или Бони со мрежа памучни. Бони ми се подобри, Вир имаат пластика доле.

На Fatalnata, Осе и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Јас користев вир, такви у болница и дома продолжив. По 2 недели си продолжив со always секогаш што си ги користам, зошто немав обилно крварење

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    Јас за дома зедов евридеј ноќни тие поголеми се мислам таман ќе е со нив.А за во болница вир зедов мада што мислам дека нема да ми бидат удобни како пелени ми личат,не сум користела вакви досега.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Епа ќе си земам и обични што си користам за менструација и од овие Вир или Бони ко така. Со вториве ќе почнам па како ќе намалува крварење ќе се префрлам на обични.
    (Малку) глупо прашање ама ај ќе го поставам:D Се лепат ли памучниве на гаќите, имаат лепенка или само се ставаат така? Прашувам пошо во сеќавање ми е првпат кога добив менструација во пубертет такви памучни, мислам Бони беа ставив еднаш и ми се изместуваше влошката, мислам дека не се лепеше на гаќите :D:^)