Точно мн добра работа дефинитивно максимално искористена до сеа, од многуте рсботи до сега ова ми е најискористено додека можам ќе ја користам, инаку кичмата отиде
Јас немав простор во спална и не купив, го ставам врз подлога на спална и си седнувам. Не ме болела кичма од тоа.
Да дополнам - и када со сталак! Јас имам транспортно креветче и со него оди подлога - среќа. Можеби тоа и преовладуваше како причина зошто транспортно, а не дрвено. Иначе и јас немам место за посебна пресоблекувална. Секако и седната не се оптоварува толку кичмата
Првиот преглед после природен пораѓај ми кажаа после 6недели дека е. Што гледаат тогаш? Со ехо на стомак е така? А доле те гледа нешто ? И како да се средам доле, не сум се погледнала а еве веќе 1 мес помина и уште ми е нелагодно Ми фуфка да се видам
Ете и јас од што не сум ја видела раната до сега, вчера приметив ми заборавиле мало конче и ме чеша ме кине сакав на депилација да одам, маж ми не ме пушта, вика сега со новороденче ќе одиш по салони. Затоа ми текна како е прегледот, сум заборавила.
И јас ова сакав да кажам. Дечки, јас со првата ќерка кога наполни една година тоталка се укочив, и така имав проблеми со дископатија. Ми доаѓаше човек дома да ме масира и да се "откочам". Строго ми забрани да го дигам детето. И така цела година траеше ова со укочувањето само затоа што првата година детето ми беше стално во раце плус додека беше бебе ја облекував наведната. Со второто прво на чек листа ми беше коритце на сталак со пресоблекувална. Плус, второво дете израсна на земја На плачење сум била поотпорна, ја оставав да поплаче. Станав друг човек, проблеми со кичма немав. @Milkiway зависи од докторот. Првиот пат добив вагинално ехо, ми идеше да му ја треснам една колку брзо ја пикна сондата, ме здоболе многу, а кога го прашав дали треба да ја погледне раната рече: не, нема потреба Со второ дете сменив гинеколог, тој ме прегледа само абдоминално.
Јас и со првото уште пред да се породам ја имав, дека си ги знам дијагнозите. Ене и за второво ме служи, маста и ја извадив
После толку прегледи со прсти па и сам пораѓај уште тоа сондиштето од глаа ќе им го треснам Ај некоја ремедика што била нека се јави да ме просветли како гледаат валда не гледа секој како ќе му дојде
После природен пораѓај колку време чувствувате болка во вагината? Мене епизиотомијата многу ме болеше првите неколку дена, едвај се движев и седнував, околу одржување после секое одење во тоалет се мијам со сапунче и прскам спреј за да суши ама конците уште стојат, после колку време паѓаат? Денеска се опуштив ептен и се расчисти по дома мислејќи дека готово е веќе не ме боли раната и клекнував и се наведнував, па сега осеќам болка како да ми тежи доле, ме боли дури и клиторисот и срамните усни и све, сега помош околу тоа?
Јас после 40 дена бев супер. Мислам дека тогаш и последниот конец ми падна. За болка кај клиторисот и усните, ќе ти помине штом одмориш. Кај усните, така од внатре, знае да ме заболи сеуште, ваљда кога сум премногу активна тоа се случува. Баш денес ме болеше, се мислев да одам на преглед. Да му објаснам на докторот,внатрешно кај ме боли. Ама со коронава само си подгурнувам. 4 месеци инаку имаат поминато откако се породив
имате ли болки во стомакот после царски? значи не раната туку стомак? јас имам и некои болки во карлицата,тешко се движам како во 9ти месец кога се ширеше. и стомаков ми е како 6 месец трудна.еве скоро 40 дена поминти од царски.
Првите конци до 7от ден паднаа, еден многу незгоден стоеше до 14-20ти ден. Од 40от ден веќе немам болки долу, само повремени кои се како тапи болки.
Ти бидејќи си со второ царски малце забавен е процесот на вовлекување до 9 месеци треба да ти се врати во првобитна состојба а за болка уште имам под папокот тој дел како да ме шутирал некој особено кога го шетам надвор мали кога ќе се вратам дома све ме боли јас до 40 дена осеќав доле карлицата како да ми се изместува се осеќав како раштрафена и сега имам некоја нелагодност али се трпи
Ми кажаа и Пап земале во ремедика со тоа клештите железни наводно во пакетот си било. ти земаа и тебе?
Не. Ми рече да се оправам и кога ќе бидам спремна да си закажам за пап. Ама не ми спомнале дека е во пакетот. Знае некоја Петрова дали почна на работа?