Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.677
    Допаѓања:
    18.332
    Нема на што, само да не се плашиш, не е ништо страшно. :)
    Исто како на стомакот кога ке се наруши.

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Ај да си ги набројам маките и да си прашам за помош/искуство...
    После царски како се справивте со гасовите? Ме боли стомак ми кркорат црева а да стиснам неможам за да излезат.
    Една сестра ми рече лежи и на страна друга ме искара не сум требала. Како е правилно првите 48 саати.
    Што ако не сум во состојба да си го кренам бебето? Во моментов и нозете ме боли да ги свиткам. Длабоко сум копана и долго ради постелката која била партал и мн крварела.
    Дали е паметно бисквити да се јадат нели они имаат шеќери а шеќерите ствараат гасови?
    За колку време ќе сум бар до пола нормална?

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Јади бисквити слободно јас тоа јадев бисквити,двопек,јогурт,млеко и на страна си лежев така ми беше најубаво бидејќи и јас имав поред царскиот и др мала интервенција во тој дел на стомакот бев подлабоко сечена и нормално првото станување болеше особено таа како форсираше да станам. За гасовите ја бев со свиткани малку нозе и сами си излагаа некогаш и малце ќе се напрегнев зошто ако не искочи гасот проблем за стомакот ќе ти се дуе. Слободно лежи си на страна никој мене ми немаше кажано не лежи...И честитки пред се многу ми е мило што успеа после толку стравови во целата бременост :hug:

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Гасови мора да испушта за да се регулира работата на цревата.
    Кога ќе ни дојдеа докторите на визита обавезно не прашуваа дали испуштаме гасови, на почеток ни беше незгодно, две бевме во соба, па после синхронизирано си прдевме :D(facepalm)
    Немој да се стегаш затоа што ќе те боли повеќе стомакот.

На MissBreezy и Tsukinory им се допаѓа ова.
  5. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Пишав и во друга тема, закажав преглед но не знам дали да барам порано да ме види некој, денес е 4 ти ден како имам траги од крв на тоалетот како кога ми доаѓа менструација, еден два дена мислев ќе пробие уште немам добиено. Дали може да е некој проблем после царскиот не сум била на преглед :(

6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Пред колку време си породена

7. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Два и пол месеци, барав преглед , одолжуваат ради короната, и докторката е со мало бебе па намалува контакти, сега бев поупорна ми закажа за на 26 ти.

8. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    Мене само абдоменално ме гледаа

9. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Исто и мене,еве не сум пишала,а поминав и тоа.

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Немаш добиено до сега така? Како бе одложуваат па на нив и. Е должност да ги следат пациентите на кои им се матични од нив зимаат плата. Јас разбирам дека и е страв можеби ама не може тоа така. Да е исплатата по учинок по број на прегледи да видам дали тогаш ќе одложуваат прегледи. Инаку може од хормоните да се јави така крв додека се средат. не ми се верува да е од царскиот компликација. мене после царскиот ми прекина крварењето па жолтиот исцедок и после наеднаш почна свржа крв по поголема колочина да идтекува, се консултирав ми рекоа било нормалн. Тоа ми траеше докај 40 те дена на 43 одма добив циклус. Па од кога ми прекина после некој ден имав пак малку крварењње бев на гинеколог се беше во ред. Но ако можеш за секој случај посети порано гинеколог ако не прекине, па макар и на ориватно или да смениш матичен. Јас не би толерирала талво однесување...

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Околу 12 Октомври добив нешто како менструација и тогаш не бев сигурна дали се дочистувам или добив, сега околу 11 Ноември почнав да гледам крв на тоалет, може и циклуси се . Ќе видам до понеделник ако продолжи вака ќе одам на преглед некаде.

12. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Најверојатно е од хормоните додека се средат, и циклусот може нередовен да биде и такви крварења да се јавуваат, но сепак треба доктор да си прегледа за најсигурно.

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Ќе се среди за некој ден, пиј многу течности, јади бисквити, двопек, сок. Нема правило како да лежиш, јас на грб само лежев, мњ болеше секое мрдање.
    Гасовите се затоа што цревата повторно преработуваат, нормално е се. Не мисли на тоа, не напнувај, кога ќе дојде, сакаш нејкеш ќе излезе :)
    И трпение. Боли многу, ама проаѓа. Ќе можеш да го земаш бебето за некој ден, не се секирај.

14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Мој совет одма да одиш на преглед не само ради крварењето туку општо. Барај кај ќе те примат твојата матична мора да има замена некоја оди кај замената. Како те гледале цела бременост еха и слично а сега не? Притисни ги за твое здравје се работи.
    Еве и @NovusOrdoSeclorum баш пиша дека добила инфекција после царскиот... се има

На Brpbrp, SkarletOHara и NovusOrdoSeclorum им се допаѓа ова.
  15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Вие што сте природно породени, после колку дена отидовте по голема нужда?
    Се породив четвртокот вечер, уште не сум отишла. Јадам, пијам се најнормално но не ми доаѓа а и ми е страв да напнувам заради епизиотомијата...

16. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.585
    Допаѓања:
    52.693
    После 2,3 дена откако си дојдов дома. Ама јас јадев полесна храна,повеќе течности. Ми беше страв да не ме боли:D

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Последната вечер ми дадоа чепчиња не смерле така да ме испишат
    Дома кога дојдов се нормално си одев се регулираше. Во болница ич едвај а земав течна и лесна храна и пак џабе не можев

18. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    9.105
    Јас не знам дали беше од чепчето пред пораѓај што ми го ставија или дека ладен чај многу пиев, одма утре дента после пораѓајот отидов, ама затоа после од кога дојдов дома 4 дена мака мачев да отидам, а за напнување јас сеуште не напнувам и кога седнувам на шоља со страв седнувам.

19. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.605
    Во болница ми даваа нешто и отидов уште првиот ден без никакви проблеми. После е маката... Месец дена по пораѓај уште страдам од запек, а страв ми е исто да напнам ради епизиотомијата, кога седев на шолја ми тежи доле се некако... Па ради запекот ми се јавија и хемороиди... Лудница! Сакам да кажам почни си со суви сливи или лаксатив, за да не ти се искомплицира како мене.

На Snowflake97 и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  20. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Јас после 1 недела, во болница ми даваа еден вид на прашок, ама џабе.
    Кога си дојдов дома мислев дека имам хемороиди, буквално 1 ипол саат бев во вц, ептен тешко јас поминав со првата столица после пораѓај.
    Би ти препорачала да јадеш сливи, компот од праски, јогурт.