Исто и јассе породив четврток ноќе, прв пат отидов во понеделник утрото. И јас бев преплашена дека може беља да направам , а јадев супа,пиев јогурт и течности. Мж беше позагрижен од мене па му ветив ако не ми дојде природно дека ќе си ставам чепче (останаа од тие што ги купи за во болница) Осеќав притисок,а не можев да завршам работа,па си ставив чепче и се олеснив.
Некоја со воспалена бартолиниева жлезда по пораѓај? Мислев дека ми е резот на епизиотомијата, кога видов тој не е ни таму каде што ме боли.а топче се појавило со големина на лешник поголем многу боли.
Јас имав пред бременоста воспаление. Мене ми помогна топли облози , и серапептсзе пиев за воспалението. Полнев шишенце со сттопла вода најтопло што можам да издржам. Некои пак кажуваатим помогнале облози од ациди борици . Но ако не се повлече со некои од овие работи или да се издренира само можеби ќе треба антибкотик или инцизија за дренажа тоа доктор треба да процени.
Ќе пробам прво да мачкам и да делувам локално, па ако не бива тогаш ќе мора инцизија. Многу грдо чувство и болно
Вчера само што пишав, им побарав чепчиња на сестрите и ми донесоа но не ставив, реков ајде во теков на денов ќе видам како ќе е, ако не одам ќе ставам. Се испразнив без нив
И јас по "моја" препорака се намачкав, и пукна, средив и сега е мирно Пукат хормони, постпородилно брееј
Гарамицин и јас намачкав, не беше нешто којзнае што. Немав услови за да се јавам на гинеколог да ме виде
Јассс, неколку дена откако се вратив од болница. И пред пораѓај од страна на препоните имав како чирчиња и појма немав што да мачкам, имав намера да одам на дерматолог ама се породив додека се наканив. Ми беше страв таква да се пораѓам природно, па и царски бидна. Ми пукна и мене, ми истече, многу е гадно. Немав што, со јод на улошката и ајт, се повлече. На препоните мируваат ама ги доживувам како темпирана бомба.
Здраво женски, Од мојот пораѓај поминаа 8 дена, раната е супер, крварење умерено. Имам само проблем со укоченост на нозете, од препони па до колена. Се движам ама со куцање. Не знам дали е нормална појава или мене од стрес ми е оваа укоченост (со оглед на лошата ситуација што ме снајде) Некој искуство? Фала ви многу однапред.
Да не се стегаш да се плашиш од болка ако имаш во раната. Па од тоа да ти е укоченоста. Пиј магнезиум со б комплекс малку ќе те опушти.
Zdravo pomina skoro godina od poragajot,bev na rutinska kontrola i doktorkata mi rece deka mi e puknato grloto na matkata,dali ima nekoj iskustvo so toa,zatoa sto mi rece i deka za vtora bremenost mora poveke vnimavanje mozno e da ne mozi da godonosi plodot
За друг пат да знаеш и патлиџан да ставеш одма пука,испробано ми е од други и на сите им помага за жлездата. А за хормони не ми збори,од тоа најмногу се плашам како ќе бидам,сега ме пукат претпородилно,тогаш постпородилно
Јас денес 3 недели, и помислив баш на ова викам чекај да прашам. Ама пред да поминат 40 дена немам намера да имам зошто и јас се плашам.
2 месеци, сеуште ништо. Таман во декември ке направиме 1 година без интимни односи. Да направам контрола да ми кажат дека се е во ред, па тогаш може
Е и јас чекај 40 ,чекај месец ,чекај контрола ,и на контрола бев ехо на стомак и ми кажаа дека е се ок. И пак некако не можам . Кога седам осекам некој притисок ,а може и психички ми е.. и тоа ми прави страв