Можно е, баш се осеќам подуено, како гасови, како стомак да е зголемен. Дај боже да е тоа, за друго неможам сега да се нервирам
И гасови имам исто доста ,не се знае кој прди повеќе бебе или јас хахахаха се надевам дека ти е тоа Едит: чај од камилица со лажичка мелено ленено семе 2-3 пати дневно ми помогна за олеснување @Alishan30
Породена природно пред 4 дена, без епизиотомија, дали на некоја и се има случено многу малку да крвари ,значи розе боја и тоа по 4-5 капки на влошка? Чудно малку, дека во првата бременост краврев скоро сите 40 дена и имав и епизиотомија..
Еве мене од вчера почна да ме боли доле кај јајниците до над папок ми е болката, ама сеуште немам отидено на контрола бидејќи чекам да поминат 40 дена (уште 3 дена), и од кога почна да ме боли почнав филмови да си правам дека нешто страшно се дешава. Ама ај сега со тебе ќе се тешам дека е нормално.
Во ред беше и матка и јајници и раната од епизиотомијата. Но ми забележа гинекологот за дебелото црево, може да притиска тоа ако не е испразнето.најмногу мислам дека тоа ми е проблем, како недоволно испразнета се осеќам со чепчето. Плус хемороидите си го прават и тие своето. Не се грижи, ако не е голема болка, не паничи. Па за скоро и ти ќе направиш контрола на гинеколог
Епа може и до тоа да е, јас мака мачам со одење во вц и цело време подуено се осеќам, а исто и јас имам хемороиди.
На колку време после породувањето бевте на гинеколог за ПАП и вагинално ехо ? Не се сеќавам после колку време ми рече матичниот да одам И тие со епзитомија дали ве боли/ чеша/пецка од време на време ?
Јас после 40 дена отидов на преглед и со вагинално ехо ме гледаше, и пап ми зема. За раната од време на време и јас осеќам како пецкање и тапа болка.
На две недели од пораѓај ми имаа пишано од Чаир да отидам . И кога бев ме гледаше на стомак и рече во денови дали 180 беа...ич не знам најкасно да одам за ПАП и вагинално ехо. Како и да е после празнициве ќе тркнам. Значи нормални се тие болки.
Мене ништо такво не ми кажаа а и не сум спремна некако ни за папови ни за брисеви Како ви се косите? Ми паѓа ми доаѓа сама со ножицине да ја исечам се нервирам сакам на фризер а страв ми е
Не да ми паѓаа,му викам на мм земи машинката келава стрижи ме . Ама не ме остава ,немало да ми порасне додека да почнам на работа. Најмногу ме нервира по бебуш што наоѓам влакна ,ми е страв да не ги голтне. А собрана ми е цело време и два -три пати ја чешлам. Земав Алпецин шампон и освен што ми излегоа бебешки друго не гледам ефект. Зошто страв за фризер ?
Ради пандемијава ми е да не се закачам дома да донесам иначе одма би одела Нем спас мислам ми рекоа од 5ти мес се средувало
Да не си правела при крај на бременост јас на почеток правев пап. А косата сега за сега мене не ми паѓа ама пијам пре мама сеуште
Е да ама па шишањето нема да ти помогне којзнае колку... Освен келава Така убаво е ,ама мене ми рекоа додека дојам....