Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Мене золва ми ми кажа така она 3 то дои ... А па може и кај сите е различно како 99 % од работите. Пример еве циклус мене после 40 дена ми дојде и веќе ми е редовна еве три месеци.... А ПАП во живот не сум правела не знам како е ,ама вагиналното ехо и она како се вика што го ставаат за брисеви и тоа како не сум спремна да ги видам ...

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.230
    Допаѓања:
    18.978
    Стисни заби и на пап што поскоро
    Тоа железото? :D
    Ни ја а пази другаркава ме извади од памет кога ми кажа на 40д дека и правеле пап со страв бев на ехо :whew:
    Среќа што не ми правеа одма ама нема бегање ќе мора

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    На 2 месеци бев и пап и вагинално ехо имав.

Многу ми паѓа, по цели топки вадам при чешлање. Витамини појачав да пијам и чекам да помине периодов имам долга и густа коса, баш сакам да ми изретчи.
    Дома се ми е собрана, заради бебето не сум ја пуштила никако

На Milkiway и Осе им се допаѓа ова.
  4. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.107
    Јас после една недела од кога направивме 40 дена бев на преглед, и пак си го добив тоа железото, ми беше страшно кога го фати и и реков баш на докторката не може ли да поминам без тоа, ама ми зема пап и мораше, после и со вагинално ехо ме гледаше, па имав некој секрет па ме чистеше. А викав после пораѓајот не давам никој да ме допре, таму доста раце ми изнапикаа, кој како стаса рака ми буташе :rofl:, ама ете пак си поминав низ тоа и издржав, сега мислам дека второ дете никогаш не би се одлучила да имам после се. :worried:

На thelittle17, CareTee и Milkiway им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.663
    Допаѓања:
    202.200
    Нема да биде додека доиш... Ќе трае додека да испадне вишокот коса. Нормално е. После 8-9 месец ќе се среди. И да, потстрижување помага. Јас со двете ја кратев драстично, од пола грб, до под уши. Барем пократки се влакната и бебето нема што да кубе и да му се вртат влакна околу прстињата.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Каков црн вишок уште две влакна ми останаа :rofl::rofl::rofl:
    Ама мене кратка ми е 9 месец ја скратив до ушите ,сега малку е порастена. Затоа барам келава :rofl::rofl::rofl: Инаку јас и општо имам проблем со опаѓање ,треба да побарам чаре на долги стази.:!:

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.663
    Допаѓања:
    202.200
    Па вишок е. Во бременост косата не паѓа воопшто, ако тебе ти паѓала, провери ја тироидната жлезда.

Инаку, во бременоста хормоните ја чуваат косата, не паѓа, посјајна е, побрзо расте, има убава форма и не цвета. После породување околу 4 месец настапува ефлувиум, т.е отпаѓање на вишокот влакна што не испаднале во бременоста, и губење на сјајот, формата и цврстината на влакното. Тоа е процес кој се случува кај сите жени, кај некои поизразен, кај други не толку.

На jarec6, IRBBB, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Со првото додека го доев до 10 месеци паѓаше и тоаа косаа...незнаев дека имам толку многу.
    Сега мислев дека не дојам нема да пајѓа...еве точно на 3 месеци од бебе почна. И бебе оќелавува и јас:rofl:

На Milkiway и Осе им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.663
    Допаѓања:
    202.200
    Нема врска со доењето. Не дојат сите жени, нели? А на сите им паѓа. Не се секирај, на двајцата нова ќе ви порасне :D

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Здраво мајки. Породена сум пред 5 месеци со царски, раната е супер си зараснува но стомакот ми остана ептен мек. Пред 4-5 дена почна да ме боли кај папокот на допир само ама ептен многу,мислев може ме стегало неешто ама не поминува. Бев на ехо ништоо нема, ме стискаа викаат можно е да е папочна кила ама не се сигурни зошто ништо видливо нема. Баш десно од папокот и долж надолу кога притискам. Што би можело да биде дали некој се соочил со вакво нешто? Дали е можно да се враќаат на место мускулите па да боли или нешто друго? Некој страв ме фати да не е нешто сериозно само на тоа мислам. Крвна слика супер,ехо ништо нема а мене ме боли.

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.966
    Допаѓања:
    4.846
    За папочна кила најдобро да се консултираш со хирург. Ако веќе не си.Но ако нема испапчување на местот како топче ког аго напнуваш стомакот или не станува збор за тоа или е некој почеток ептен па да не се познава со око.

На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  12. stoimanovskamarija

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Нема никакво испапчување,а и матичната ме претискаше не приметила ништо и она баш рече најдобро со хирург да се консултирам да види. Опасно нешто е тоа? Цела во паники сум:sweat:

13. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.966
    Допаѓања:
    4.846
    Не не е опасно Кај тебе по ова што го кажуваш но ако има најдобро е да се санира кога ќе дојде време тоа го проценува исто хирург. Не паничи и јас мислев имам кила на папок зошто во бременоста многу ме болеше папокот и кога ќе се накашлав се испапчуваше но еве по пораѓај нема ништо за среќа. З ада си мирна прегледај се и тоа.

На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. stoimanovskamarija

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Друга докторка па ми вика супер си е ехото ама може полип да е и само со колоскопија да се видело. А сега кога ке сесетам еден период на при крај на бремениста на тоа место ме заболуваше како да ми се тегнеше кожата и гинекологот ми рече од што се шири стомакот затоа ме боли, е сега не знам дали баш на тоа место беше не ми текнува ама непријатна болка баш една точка не дава да се пипне од што ме боли. Уфф дај боже да е се во ред ме маваат и мисли нешто со царскиот да не е. Ке закажам на хирург да видиме.

15. Happy mother

Happy mother Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    246
    Здраво на сите. Јас сум нова на форумов, редовно ве следам и читам и сега решив да прашам. Не ми замерувајте, но прашањево го поставив во неколку теми затоа што мислам дека се поврзани некако со мојот проблем, а и би сакала да слушнам повеќе мислења :) . Имено, се породив пред 5ипол месеци, а денес мислам дека ја добив првата менструација после породувањето. Но, уште од породувањето( по природен пат ) ми остана мала раничка која ме боли при мокрење и при односи и докторот ми рече треба да се санира хируршки. Но, претходно ме праша дали добив менструација и откако му кажав дека немам,ми рече да дојдам месецов после 15 јануари и да договориме термин.Дали некоја од вас имала вакво искуство и дали менструацијата може да помогне да се повлече раничката која е повеќе како црвенило?
    :fubar:

На KatrinaP му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Бев денес на гинеколог.
    Матката вратена ,вика да не знам дека си родила ќе се кладев дека немаш никогаш родено. Јајниците полни со клетки. Циклус редовен,уште на ПАП да видиме што ќе каже. Ама вака спремна си за второ вика :rofl::rofl:.
    Плус симнати сите килограми,а доиш ,не знам што хормони ќе беа овие твоите :^):rofl::wasntme:

Ама јас не сакам ни да помислам сега за второ:whew:. Таму ко ќе знае сама во вц да оди :rofl:

На Ema.Sk, Cherry blossom89, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  17. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Дали природно си породена и пред колку време?

18. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Природно,за некој ден 5 месеци.

На ..barbie.. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.594
    Допаѓања:
    52.795
    За опаѓањето на коса.
    Не знам дали само од себе или од шампонов што почнав да го користам, драстично се намали опаѓањето на косата.
    И сега ми паѓа ама не толку многу. На чешел не ми остануваат толку влакна ко претходно прамени кога ми паѓаа.
    Ќе ви го сликнам шампонот
    20210115_205947.jpg
    Околу 250 ден го купив во аптека

На MilaSs12, Milkiway, Bicka77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Devojki jas uste nervozi so iscedokot. Sabajlevo koga stanav zolt iscedok. Onaka kako koa stavav vaginaleti. Vo ponedelnikot ja prasav dr mi rece normalno hormonski od razmeknuvanje na grloto 39ta nedela sum vekje ama neam.mir. posledno mi zema bris samo za b hem. Streptokok bidejkji rece drugite brisevi negativni bile na pocetok. Nekoja vakvo iskustvo so ovoj iscedok aman vekje da se porodam inace nema miris ne me cesa nisto