Ревизија со анестезија се прави. На мене после пораѓај ми правеа, заради останат дел од постелката. А и јас крварев така 1 месец после пораѓај и бев на гиниколог и раната не ми била зашиена убаво и конец заостанат ми го извади докторот и сеа еве веќе е во ред. Види си и на друго место мислење.
@Kaetana да те консултирам, што со доењето по анестезијата? Дали ке смеам да ја дојам веднаш по интервенцијата? Мислам дека неколку часа задржуваат, ке и дадат за тоа време одмолзено или АД една доза.
Еве гоогле што вика General anesthesia should not affect breastfeeding. You can safely nurse once you are awake and alert enough to hold your baby. By that time, the amount of medication in your bloodstream is low enough that the amounts in your milk would not be significant.
Точно. Многу малку анестетици не се компатибилни со доење. Тие што обично се користат за вакви процедури се компатибилни. еве линк со детали: https://www.instagram.com/p/CFrvWJkBGqs/?utm_source=ig_web_copy_link
15 ден после пораѓај ми е денес имам конци и внатрешно и надворешно, ми рекоа дека сами ќе паднат, кај мене нема ни еден паднато сите си стојат сеуште. Дали е нормално или треба да се обратам на лекар?
Здраво женски незнам дали е за овде прашањето.. Вака сега пред 4 м се породив не доам што значи мен добив после 40 дена сега добив недела планираме да одиме на затворен базен па да прашам може ли да користам тампони порано имам мн пати користено но сегс некако се мислам
Честито, нека ти е живо и здраво, мене не ( прво породување ми беше), ама имаше со мене во собс 2 женички со втор пораѓај нив ги болеше многу.
Да сте здрави и живи мајка. Нормално е да ,и почетокот кога ќе доиш ќе те боли стомак , контракции прави матката за собирање.
Dobro lugje 2 meseci po poroduvanje imam mn gasovi i krkorenje na crevata. Normalno li e ova. Vo toalet odam 1 dnevno barem i imam malku potvrda stolica denovive ama ne veryvam da e do toa i predhodno sum imsla tvrda stolica. Ima li ndkoha sl iskustvo
Мене ништо не ме болеше, ни стомак, ни ништо. Раната ми помина после една недела, и сега не знам дали е заздравена, треба да чекам уште месец дрна за преглед кај матичната, па да видиме што ќе каже, чим не ме боли ваљда е се добро, и крвна слика сакам да си направам, да видам до кај сум.. Туку, вие што сте природно породени, после колку време почнавте да вежбате?
После колку време ви избледе кожата, линија негра,мишки? Со првото мислам до 40 дена ми избледе, сега некако уште сум темна.Стомакот брзу ми се повлече ама линијата ми стои како кога бев трудна.Денес правиме 40 дена.
Ехеее јас 7 и пол месеци тек сега малку избледе тоа негата. Папокот го раскопав некни,под мишки немав а на препони уште црнила.