Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    И што направија со кончето загноено? Да знам, да бидам спремна.:D

2. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Хаха, со пинцета го извади. И да не те плашам, пред тоа немав гајле од тоа железото што го ставаат за пап да земат, а сеа многу непријатно ми беше. Ама едно се утешив, вели матичната мора да ставам поголемо за да те отворам, поубаво да земам пап, зошто вагината ти е долга а тесна. Значи се вратила во нормала :D:D:D

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Е да, супер за тоа хаха.(highfive)
    Туку, јас пап тек за некој месец, зошто како што читам тука после 2-3 месеци пап и брисеви. А сега се поминати само 40 и некој ден, така ќе имам време да се спремам за железото.:D

4. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    753
    ПАП тест кога ти го правеа, после колку време од породувањето се прави ПАП тест?

5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.351
    Жени, малку од малку поминаа болките од раната,можам да седнувам, бпли сеуште ама ок е.
    Туку ме сече некако кај јајниците и кичмата.Нормално ли е? 16 дена поминати се од пораѓај,сега ден два почна да ме боли, не се јаки, ама дали е нормално..јас паничар си праам филм дека ми заборавиле нешто (facepalm) а гледана сум на ехо.

6. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    753
    Незнам дали е нормално да те болат јајниците, но за кичмата да, често родилките се жалат на болка во кичмата после породувањето. И мене ме болеше првите недели, дали од анестезијата, дали од што сме свиткани првите денови поради раната, од лежењето, и плус ако доиш си свиткана, незнам....

На thelittle17 и jarec6 им се допаѓа ова.
  7. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Жени 16ти ден од кога сум породена, јас не крварам од вчера ич, како може така, нормално ли е?
    Можно ли е пак да прокрварам?
    Бебето е само на цицање инаку.

8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.942
    Допаѓања:
    4.830
    Можно е. И да прокрвариш пак и се. До 40дена.

На Nefertiti. и thelittle17 им се допаѓа ова.
  9. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    9.105
    И јас бев така де ми запираше, де почнував пак да крварам до 40 дена, и точно кога правевме 40 дена добив циклус што ми траеше 10 дена. (facepalm)

На Nefertiti. и Осе им се допаѓа ова.
  10. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    @sunmoonstars @thelittle17 2ипол месеци после породување ми земаа пап.
    @Nefertiti. кај мене престена за 14 дена, ама се случува преку неколку дена на одење во тоалет да имам крвав ( кафеав ) исцедок, скоро три месеци после пораѓај сум, уште немам добиено менструација.

На Nefertiti. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Женски знаете кога може да се почне со мачкање на резот со маст за лузни? Јас како по обичај толку се возбудив кога го видов докторот ништо за мене не го прашав, среќа педијатарот го испрашав се за бебето... нит го прашав за резот нит за дали смее појас ништо само одговорив дека сум добра и дека не ме боли веќе иако ме боли хаха легенда сум. Инаку мене ми трнат уште дланките...

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    За трнење само магнезиум, за лузната јас не мачкам ништо али од кога ќе зарасне можеш да мачкаш Teresian Oil 800 ден е во аптека али не знам колку ќе ти помогне, секако ќе ти избледе на крај не ни мораш да се мачкаш.Мидер јас носев после недела или две од пораѓај со тоа што делот кај раната беше памучен и не стегаше туку само над раната.Али зависи од тело до тело мене не ми помогна нешто многу и еве од месец за месец си се враќа пак во стара форма. :)

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.343
    Допаѓања:
    113.069
    Без влошка до 40 дена никако.
    Јас крварев неколку дена по пораѓај како менструација во завршување, ама еден ден толку многу искрварив и беше наеднаш како да сум се измочала.
    Страшно беше уште се ежам кога ќе ми текне.
    Нормално е ми рече докторот :|

На Ula и Осе им се допаѓа ова.
  14. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Истото сакав да кажам ,и мене ми се случи неколку пати цел ден ништо ,кога прокрварев страшно сегде позади мене додека да стигнам во вц. Дури и си помислив затоа дека викаат да не се излегува до 40 дена :)

На fana, jarec6 и Ula им се допаѓа ова.
  15. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Тој ја што го купив реално е груб бидејки мислев и се спремав за природно породување ама нели имам таква ѕвезда се мора обратно да е хаха. Ја предходно од слепо црево лузната имам користено Contracttubex и тој помагнан, a сега имам на Avene некоја моите што ја купиле демек најефикасна и се мислев да почнам да ја мачкам да не пропадне така ако помогне помогне ако не пак арно тоа е сега:)

16. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    3.595
    И јас ја имам купено Contracttubex, баш ме интересира кога може да почнам да мачкам. Реално резот ми е во бикини делот, не се ни гледа, и супер заздравува. Јас очекував повеќе да се познава. Ама кога веќе ја имам земено кремава да не е за џабе.:D Инаку и без крема не се познава нешто многу.

На Brpbrp и Ula им се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    На зарасната рана што и да ставиш само придобивки ќе имаш од мачкање :DИста судбина и јас сум како тебе :D Најобичен мидер земи си само да знаеш когга ќе го соблечеш делот од стомакот и грбот може да те боли зошто тоа место е стегнато и после кога ќе се пушти се олабавуваат мускулите.

На fana и Ula им се допаѓа ова.
  18. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Па истото ми е хаха легенди сме :D како со сапунот сме - се пенел, не се пенел јас ќе те јадам хахаха

На Brpbrp и CareTee им се допаѓа ова.
  19. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    3.595
    Јас спремна уште пред пораѓај ја купив кремата, дека однапред се знаеше дека ќе сум царски.:rofl: Незнам зошто имав многу поинакви очекувања, мислев којзнае колку ќе се познава и ќе биде голем резот.

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    49
    Девојки 14 дена од како се породив природно а уште крварам и ме боли раната дали е нормално .