Хаха, со пинцета го извади. И да не те плашам, пред тоа немав гајле од тоа железото што го ставаат за пап да земат, а сеа многу непријатно ми беше. Ама едно се утешив, вели матичната мора да ставам поголемо за да те отворам, поубаво да земам пап, зошто вагината ти е долга а тесна. Значи се вратила во нормала
Е да, супер за тоа хаха. Туку, јас пап тек за некој месец, зошто како што читам тука после 2-3 месеци пап и брисеви. А сега се поминати само 40 и некој ден, така ќе имам време да се спремам за железото.
Жени, малку од малку поминаа болките од раната,можам да седнувам, бпли сеуште ама ок е. Туку ме сече некако кај јајниците и кичмата.Нормално ли е? 16 дена поминати се од пораѓај,сега ден два почна да ме боли, не се јаки, ама дали е нормално..јас паничар си праам филм дека ми заборавиле нешто а гледана сум на ехо.
Незнам дали е нормално да те болат јајниците, но за кичмата да, често родилките се жалат на болка во кичмата после породувањето. И мене ме болеше првите недели, дали од анестезијата, дали од што сме свиткани првите денови поради раната, од лежењето, и плус ако доиш си свиткана, незнам....
Жени 16ти ден од кога сум породена, јас не крварам од вчера ич, како може така, нормално ли е? Можно ли е пак да прокрварам? Бебето е само на цицање инаку.
И јас бев така де ми запираше, де почнував пак да крварам до 40 дена, и точно кога правевме 40 дена добив циклус што ми траеше 10 дена.
@sunmoonstars @thelittle17 2ипол месеци после породување ми земаа пап. @Nefertiti. кај мене престена за 14 дена, ама се случува преку неколку дена на одење во тоалет да имам крвав ( кафеав ) исцедок, скоро три месеци после пораѓај сум, уште немам добиено менструација.
Женски знаете кога може да се почне со мачкање на резот со маст за лузни? Јас како по обичај толку се возбудив кога го видов докторот ништо за мене не го прашав, среќа педијатарот го испрашав се за бебето... нит го прашав за резот нит за дали смее појас ништо само одговорив дека сум добра и дека не ме боли веќе иако ме боли хаха легенда сум. Инаку мене ми трнат уште дланките...
За трнење само магнезиум, за лузната јас не мачкам ништо али од кога ќе зарасне можеш да мачкаш Teresian Oil 800 ден е во аптека али не знам колку ќе ти помогне, секако ќе ти избледе на крај не ни мораш да се мачкаш.Мидер јас носев после недела или две од пораѓај со тоа што делот кај раната беше памучен и не стегаше туку само над раната.Али зависи од тело до тело мене не ми помогна нешто многу и еве од месец за месец си се враќа пак во стара форма.
Без влошка до 40 дена никако. Јас крварев неколку дена по пораѓај како менструација во завршување, ама еден ден толку многу искрварив и беше наеднаш како да сум се измочала. Страшно беше уште се ежам кога ќе ми текне. Нормално е ми рече докторот
Истото сакав да кажам ,и мене ми се случи неколку пати цел ден ништо ,кога прокрварев страшно сегде позади мене додека да стигнам во вц. Дури и си помислив затоа дека викаат да не се излегува до 40 дена
Тој ја што го купив реално е груб бидејки мислев и се спремав за природно породување ама нели имам таква ѕвезда се мора обратно да е хаха. Ја предходно од слепо црево лузната имам користено Contracttubex и тој помагнан, a сега имам на Avene некоја моите што ја купиле демек најефикасна и се мислев да почнам да ја мачкам да не пропадне така ако помогне помогне ако не пак арно тоа е сега
И јас ја имам купено Contracttubex, баш ме интересира кога може да почнам да мачкам. Реално резот ми е во бикини делот, не се ни гледа, и супер заздравува. Јас очекував повеќе да се познава. Ама кога веќе ја имам земено кремава да не е за џабе. Инаку и без крема не се познава нешто многу.
На зарасната рана што и да ставиш само придобивки ќе имаш од мачкање Иста судбина и јас сум како тебе Најобичен мидер земи си само да знаеш когга ќе го соблечеш делот од стомакот и грбот може да те боли зошто тоа место е стегнато и после кога ќе се пушти се олабавуваат мускулите.
Јас спремна уште пред пораѓај ја купив кремата, дека однапред се знаеше дека ќе сум царски. Незнам зошто имав многу поинакви очекувања, мислев којзнае колку ќе се познава и ќе биде голем резот.