До 40 дена се е нормално. И ќе прекинува крварење и пак ќе почнува... Стомак ќе те боли (тоа е бидејќи се враќа матката.) Раната ја третираш до нешто ?
Mene mi rekoa 2 nedeli po poragaj ama ne sum kupila uste krema. Nego mider kade da najdam zeni? @Brpbrp
Почекај да добиеш зелено светло од доктор на преглед по 6 недели. Медицински мидер имаш во продавници за ортопедски помагала.
Во она Славеј има ли некој помек јас овој што го имам е дефинитивно мн груб кога го виде мм ми вика абе изгледаш како да ќе треба да се самоказнуваш хаха садомазо му личел јахах
На пазар или ако сакаш по квалитетен во Пенти само гледај да е повисок ако најдеш до под гради можеш и таков.
Devojki porodena pred 3 meseci prvite denovi mi ispukaa nekolku konci od ranata i bavno se zatvorase. Ostanatite konci stoeja duri 2 meseci. Doktorkata koja me porodi vo sistina rece do 3 meseci stoele nekoas sto mi bese mn cudno. Prvite 3 nedeli krvarev mnogu i mi stavija nekoja inekcija za da go namali krvarenjeto. Posle nekolku dena prekjna prodolzu zolt iscedok. Problemot e sto eve 3ti mesec seuste mi se pojavuva minimalno roziva krv kafeno nekogas zolto. Pa ke prekine nekoja nadela i povtorno. Bev na 2 ginekolozi edniot vika uste se cistis drugiot ranata vnatresno imala granulom i od tamu bilo krvarenjeto. Nedelava povtorno ke odam kaj doktorkata sto me porodi megjutoa epten mi e strav neznam sto e rabota. Imala li nekoja sl uskustvo.
Pap mi napravija prasav za hormoni mi rece nrma potreba ama ke insistiram na toa nedelava. Ti blagodaram na odgovorot se mrdnav od odenje po lekari vo ekot na pandeminava
Ne nisto ne Nisto ne mi zemaa na 2 mesta bev toa mi rekoa. Nedelava povtorno na privatno kaj doktorkata vo sisitina ke odam da vidam ona sto ke rece.Se oddadov od pari davanje na privatmo cela bremenost i sega pak. Maticnive ne se zamaraat voopsto
А циклус имаш ли добиено до сега? Искрено не знам нека ти земат брисеви да проверат да не е инфекција или убаво на ехо да те видат, исто и хормони испитај. Јас после 40 дена од порагајот одма добив циклус ама ми траеше скоро 15 дена и бев со огромни болки дури почнав да паничам на 10от ден и тогаш и пишав на докторката па ми даде капки за запирање на крварењето, и ми рече ако не запре за два дена да одам на контрола, не запра и кога отидов виде дека сум имала циста на јајникот ама среќа сама пукнала па од тоа толку долго сум крварела. Оно после порагај на телото, органи, хормони додека се среди му треба 6 месеци да закрепне скроз во целост, па може и не е нешто страшно, може стварно се чисти телото ако сеуште немаш циклус добиено. Еве нека кажат и други поискусни членки, или некои што имале вакво искуство.
So prvoto dete dobiv odma posle 2 meseci odnosno mi se spoi so cistenjeto ama sega koga me vide neznaese dali iame dobieno ili se cistam mi rece da idam za 1 mesec. Ama ne me drzi mesto ke odam uste ovaa nedela povtorno da me vidat pak. Toa zboram pred 2 nedeli koa bev kaj edniot ginekolog. Minatata nedela bev na drug toj pa mi rece ranata vnatresni imala granulom i od tamu bilo so ne mi e mnogu verojatno. Fala ti sepak na odgovorot
Здраво девојки. Дали некоја го има истово искуство. Бебето не сакаше да цица се молзев месеципол и се мачевме да фати да се научи но ништо. Потоа прекинав ми се намали и млекото. Одтогаш е поминато пола година и имав како некој секрет од градите засушен земав да проверам што се случува и излезе како млеко разводенето од стоење во каналите. Зар е можно сеуште да имам млеко? Секако ќе одам на гинеколог од втроник ме интересира имал ли некој искуство.
Девојки нормално е да ми тече свежа крв 12 дена по породување? Ми ја снема таа црвена крв и денес гледам цели парченца згрутчена крв и после тоа црвена. Се загрижив затоа што прочитав дека таква крв тече до 5 ден, после треба кафеава...
Нормално е мислам. И кај мене беше исто, таман мислев готово прекина, ете ти пак црвена крв. Па почна тој жолтиот исцедок, па пак крв и мислев дека е менструација ама не беше. Додека се исчистиш ќе поминат секако 30-40 дена.