Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    1.729
    Да нормално е. :)

2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    До 40 дена се е нормално.
    И ќе прекинува крварење и пак ќе почнува... Стомак ќе те боли (тоа е бидејќи се враќа матката.)
    Раната ја третираш до нешто ?

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Mene mi rekoa 2 nedeli po poragaj ama ne sum kupila uste krema.
    Nego mider kade da najdam zeni? @Brpbrp

4. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    49

5. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    49
    Ставам бетадине

6. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    18.332
    Почекај да добиеш зелено светло од доктор на преглед по 6 недели. Медицински мидер имаш во продавници за ортопедски помагала.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Во она Славеј има ли некој помек јас овој што го имам е дефинитивно мн груб кога го виде мм ми вика абе изгледаш како да ќе треба да се самоказнуваш хаха садомазо му личел јахах

На Pacient srna, MilaSs12 и Trpkovska им се допаѓа ова.
  8. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Земи си виоплекс т спреј. За два дена ми ја снема болката со него.

На thelittle17, Julija1985 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    На пазар :D или ако сакаш по квалитетен во Пенти само гледај да е повисок ако најдеш до под гради можеш и таков.

На Ula и Pacient srna им се допаѓа ова.
  10. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Devojki porodena pred 3 meseci prvite denovi mi ispukaa nekolku konci od ranata i bavno se zatvorase. Ostanatite konci stoeja duri 2 meseci. Doktorkata koja me porodi vo sistina rece do 3 meseci stoele nekoas sto mi bese mn cudno. Prvite 3 nedeli krvarev mnogu i mi stavija nekoja inekcija za da go namali krvarenjeto. Posle nekolku dena prekjna prodolzu zolt iscedok. Problemot e sto eve 3ti mesec seuste mi se pojavuva minimalno roziva krv kafeno nekogas zolto. Pa ke prekine nekoja nadela i povtorno. Bev na 2 ginekolozi edniot vika uste se cistis drugiot ranata vnatresno imala granulom i od tamu bilo krvarenjeto. Nedelava povtorno ke odam kaj doktorkata sto me porodi megjutoa epten mi e strav neznam sto e rabota. Imala li nekoja sl uskustvo.

11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    A hormoni da si proveris

12. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Pap mi napravija prasav za hormoni mi rece nrma potreba ama ke insistiram na toa nedelava. Ti blagodaram na odgovorot se mrdnav od odenje po lekari vo ekot na pandeminava

13. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    9.105
    А други брисеви ти земаа ли, да не е некоја инфекција?

14. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Ne nisto ne
    Nisto ne mi zemaa na 2 mesta bev toa mi rekoa. Nedelava povtorno na privatno kaj doktorkata vo sisitina ke odam da vidam ona sto ke rece.Se oddadov od pari davanje na privatmo cela bremenost i sega pak. Maticnive ne se zamaraat voopsto

15. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    9.105
    А циклус имаш ли добиено до сега?
    Искрено не знам нека ти земат брисеви да проверат да не е инфекција или убаво на ехо да те видат, исто и хормони испитај.

Јас после 40 дена од порагајот одма добив циклус ама ми траеше скоро 15 дена и бев со огромни болки дури почнав да паничам на 10от ден и тогаш и пишав на докторката па ми даде капки за запирање на крварењето, и ми рече ако не запре за два дена да одам на контрола, не запра и кога отидов виде дека сум имала циста на јајникот ама среќа сама пукнала па од тоа толку долго сум крварела.

Оно после порагај на телото, органи, хормони додека се среди му треба 6 месеци да закрепне скроз во целост, па може и не е нешто страшно, може стварно се чисти телото ако сеуште немаш циклус добиено.
    Еве нека кажат и други поискусни членки, или некои што имале вакво искуство.

16. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    So prvoto dete dobiv odma posle 2 meseci odnosno mi se spoi so cistenjeto ama sega koga me vide neznaese dali iame dobieno ili se cistam mi rece da idam za 1 mesec. Ama ne me drzi mesto ke odam uste ovaa nedela povtorno da me vidat pak. Toa zboram pred 2 nedeli koa bev kaj edniot ginekolog. Minatata nedela bev na drug toj pa mi rece ranata vnatresni imala granulom i od tamu bilo so ne mi e mnogu verojatno. Fala ti sepak na odgovorot

17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.942
    Допаѓања:
    4.830
    Здраво девојки. Дали некоја го има истово искуство. Бебето не сакаше да цица се молзев месеципол и се мачевме да фати да се научи но ништо. Потоа прекинав ми се намали и млекото. Одтогаш е поминато пола година и имав како некој секрет од градите засушен земав да проверам што се случува и излезе како млеко разводенето од стоење во каналите. Зар е можно сеуште да имам млеко? Секако ќе одам на гинеколог од втроник ме интересира имал ли некој искуство.

18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.802
    Допаѓања:
    33.746
    По престанокот од доење можно е да имаш млеко и по 1 година, така да нормално е^_^.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Девојки нормално е да ми тече свежа крв 12 дена по породување? Ми ја снема таа црвена крв и денес гледам цели парченца згрутчена крв и после тоа црвена. Се загрижив затоа што прочитав дека таква крв тече до 5 ден, после треба кафеава...

20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Нормално е мислам. И кај мене беше исто, таман мислев готово прекина, ете ти пак црвена крв. Па почна тој жолтиот исцедок, па пак крв и мислев дека е менструација ама не беше. Додека се исчистиш ќе поминат секако 30-40 дена.

На Snowflake97, Осе и Luna91 им се допаѓа ова.