Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Исто и кај мене, скроз исто, на почетокот немав и со тек на време ми се влошува а бебе исто е скоро 2 месеци. На скали и станување ми е ужас. Бев на ортопед и ми рекоа дека имам омекнување на пателата (Chondromalacia patella). И дека лекот е одмор, слабеење и зајакнување на мускулатурата ...ама колку можеш со бебе ова да оствариш(facepalm)... а најверојатно е од хормони и зголемена тежина.
    Јас се мислам некои стегачи да купам. Ако најдеш некое друго чаре сподели...

На TweetyBird му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Извинете што упаѓам, има специјални стегачи, со како силиконски држач на местото на пателата, поскапи се, но помагаат...ако ништо друго фо држи биквално цело колено на место и зацврснува...

На TweetyBird и охриѓанка им се допаѓа ова.
  3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.941
    Допаѓања:
    4.828
    Не е добро да се користи постојано таков срегач ќе ослабат мускулите и лигаменитр кои го држат коленото.

4. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Не постојано, секако, но терапевтска индикација од 14-21 ден, препорачано од ортопед од Градска болница. Наизменични вежби, стегач, мирување...

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.941
    Допаѓања:
    4.828
    Тоа да. Само кажав да не си помисли некоја членка супер па да си носи стално ќе си наорави поголем проблем .

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Ау нее, може не се изразив јас убаво, иначе останавме без колена :D

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    Да ве прашам фали после 40 дена од когљ ви прекинало крварењето пак сте прокрвариле? Мене ми прекина на 35 дена, па после една недела пак ми дојде ден два, и сега еве пак со крварење сум. Иначе се породив на 1ви април.

8. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Да, таков некој да најдам, барем за по скали да гп носам. Дали знаеш каде да барам? Аптеки или во специјални продавници?

9. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Па мене кога ми го препорачаа, со извештај од специјалист, е мн ефтино, се шифрира како помагало и се заштедува. Инаку го имаше во Еурофарм и во Медикус, на Водњанска. Битно е кај пателата имаше баш како силиконско топче, и ја масираше, не беше фиксирано да не можеш да мрднеш...

На охриѓанка му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Ваков сличен..

Прикачени фајлови:

На охриѓанка му/ѝ се допаѓа ова.
  11. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Има слични на странава на медикус, баш ќе разгледам и ќе земам. Фала ти :hug:

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Пак јас само те гњавам ме интересира програмата што ја имаш уплатено. Дали плус има исхрана со нејзе или само вежби? Дали си со вежбите во живо или видеа што ги вежбаш кога сакаш(можеш)? Од кога препорачуваат да сњ почне со вежбање?
    Денес ептен се издепримирав...отидов до Сити Мол да си купам нешто. И кај ништо не ми стоеше како што треба заради стомакот капак и ме сретнува една што предходно ептен се дружевме и ми вика што си ваква бре ти што ти се случило. Јас викам имам бебе се породив пред месец и пол. И ми враќа па знам де тоа ама види се мора да се вратиш како што си беше јака типка вака ако продужиш и муж ти ќе те остави. Леле ми дојде да и залепам една и зашто премногу сакав да ја отерам у курац се скаменив она си отиде јас останав да стојам и да се гледам во излогот. Ништо не купив си дојдов дома и на мм му ја пукнав главата и ми вика како и дозволи да ти влезе во глава...И сега ептен лошо се чуствувам едно зашто немам трпение да ми изчезне стомакот, второ што дозволив да ме измрда...

На Осе и Ava.84 им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.802
    Допаѓања:
    33.746
    Вака сега ова што го имам не се вежби за слабеење или за оформување на телото.Туку се вежби за карлица ,враќање на матка , бешика во правобитната положба.Тоа се вежби 2-3вежби кој траат максимум 10 мин.Немам план за исхрана.Видеа се кога сакам да вежбам.Ама не вежбам бебе не ми дава:doh:.
    Прво немој да се разочаруваш од секакви коментари , изглед да коментира е некој без мозок.Као знам дека имаш бебе ,ама зошто не изгледаш како Лима(facepalm).Ако не си вежбала претходно нормално дека ќе имаш стомак поголем.Уште и матката не ти е вратена во нормала што се вика.Кажи и супер изгледам најсреќни до сега сме со мм,јас сум презадоволна од изгледот еј можев и поголема да станам, ајде брзам чао.Не им давај да те омаловажуваат.Сега ако доиш и нее е некое време за диети.Можеш да вежбаш тоа не е забрането.На јутуб имаш милион видеа од почетници до профи. Јас исто вчера пробав една суќна миди .Нова си купив абе широка ми е кај колкови, во половината тесна па и стомакот ми е голем и ми се гледа:worried:.Ама не ми е гајле си идам во мк , а некој само нека каже нешто ќе му извадам очи или мозок ќе му ставам:devil::rofl:.
    Така бев подебела додека доев со првото откако престанав се врати со кг пред да останам трудна.Така да и по прекинуњето на доењето ќе ослабнеш плус:hug:.

На Ula, thelittle17 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  14. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Дали после царски рез некоја е имала отоци во стапалата?јас се испитав и ехо на бубрези направив ништо немам а стапалата ми се страшни еве цела година помина

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Може и менструација да е. Јас добив после прво породување точно месец дена после цезареата.

Мене ми беа отечени кога ми беа високи д-димерите, па боцкав клексани.

16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Првиот циклус после пораѓај каков ви беше?

По 8 месеци добив, првпат, мнооогу обилно, веќе трет ден, но максимално ме исцеди, и вит.Ц пијам и мнооогу течности пијам, и јадам редовно и утрово ми се слоши, завршив на инфузија и на капки метилергометрин.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Многу обилен, мислев ако продолжи така ќе искрварам, глупости (facepalm). Јас примив метилергометрин инјекција, ама немаше фајде од неа.
    Да те утешам, следниот потоа беше нормален.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.169
    Допаѓања:
    20.311
    Здраво. Денес ми е 42ри ден после пораѓај. Првите две недели и помалку имав само крварење кое од пообилно одеше накај послабо, а после премина во бледо жолт лигав исцедок кој во одредени денови беше пообилен, во други послаб.

Вчера прв пат после првите две недели повторно имав малку крв измешана со исцедок, мислев добив ама прекина. Денес пак имам малку.. Не знам како да распознаам дали ќе добивам или уште се чистам. Претпоставувам кога ќе се растече ќе знам, ама нестрплива сум до тогаш.. сакам што поскоро да добијам.. Какви се вашите искуства?

19. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    4.387
    Скроз исто и кај мене во тие денови 42,43 сега сум 45 ден и нема ништо повеќе,инаку и јас не знаев мислев дан добијам одма ама не ,очекував 40 ден и да заврши одма крварењето ,така да ако е како кај мене за некој ден нема ништо да имаш :)

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    А колку дена имаше обилно крварење?
    денес ми е трет ден мене

Се исплашив и вториот циклус ако ми е вака:(
    Пред бременост ми траеше по 2 дена циклус, многу оскуден па ова ќе ми биде новина