Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Знам, разбирам. Тоа сакав и јас да кажам. Дека постојат индивидуални случаи и дека најдобро е да се консултира таа со гинеколог. Ние не знаеме дали е кај неа крварење или менструација. Кај мене дојде 40 и некој ден нормална менструација, ксј тебе и кај Китен мислам - не. Значи можно е и едното и другото.

На mariz и Kaetana им се допаѓа ова.
  2. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Sto mislite dali e normalna mala bolka kako peckanje od leva strana nad ranata i imam kako poduvano...Koga go krevam sin mi me uzboluva i obicno od premor kako denes sto cel cistam, krevam masi, pomestuvav mebel...:( Nekoja da spodeli ako znae od sto bi mozelo da bide? Dali da se konsultiram so lekar? I odnosite mi se nenormalno bolni se cuvstvam kako siluvanje pri odnosi so mm mnogu pobolno i od prviot pat...Kako intimniot del da mi e premnogu suv i uzasno boli kolku i da se opustam i da ja ignoriram bolkata

3. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    И јас имав мали болки о пецкање на едната страна и малку ми е надувано. Се консултурав со гинекологот и ми рече дека е нормално тоа дека е сечено и при појаки болки да се пие аналгин кетонал бруфен...а за односите незнам уште не сум имала после породувањето

На eatpraylove90 и Eli23 им се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.967
    Za odnosite, isto i kaj mene, premnogu e suvo, ama postepeno se naviknuvam i se opustam. Ke pomine najverovatno i toa so vreme.

На eatpraylove90 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.171
    Допаѓања:
    259.437
    ^Мислам дека е поврзано со доењето. Ќе се регулира со време :$

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Јас имав желба за односи една недела по породување. И немав проблем со сувост, а дојам. Не знам дали е поврзано со доењето, но е поврзано со хормоните сигурно.

За болка немојте аналгин ако доите. Парацетамол може.

На Eli23 и MilaP им се допаѓа ова.
  7. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Се породив царски...во 41 недела. Имав тежок пораѓај...рез од еден крај до друг...бебето се роди 4.500, модро- без знаци на живот му правеа реанимација...тие 5 минути додека пушти тивок плач беа најболниот момент за мене...
    Беше под надзор...јас бев добро...примив 4 единици крв...излегов од болница третиот ден на мое барање неможев да поднесам да седам сама на болничкиот кревет со празно бебешко креветче до мене додека цимерката му се радуваше на малото...
    На излегување ми го дадоа малото...имав мн неразјаснети работи што,зошто...како...но, добро помина...битно беше добар син ми...го носевме дома...јас и не бев толку битна...раната болеше страшно, влегувањето во кола...скалите до дома...тоа што неможев да влезам ни во када...но, небитно...психички морав да бидам јака за бебето.
    Се туфкав низ дома додека заминат старите и да се гушнеме со маж ми и бебето...да ми олесни на душата да раскажам на некого за се што се случи...
    Помош не прифатив од никого освен од маж ми...како струја шетав низ дома да стигнам и постигнам се сама. Раната болеше ама колку повеќе се движев толку болката се намалуваше. Крварев 2 месеца.
    За неполни 10 дена завршивме во болница...
    Немав време да бидам тажна, немав време за болки, мидерот го заборавив...битен беше само син ми...
    Секој втор ден на лекар да го следат...а јас да се дообразувам за нешто што незнаев ни дека постои во нашава Македонија.
    Таман малку пркнавме...смртен случај...па уште еден...и после две недели уште еден...
    Седам сама со себе и се прашувам зар нема барем еден миг да се израдуваме како секој нормален човек...
    Циклус сеуште немам...не ме ни чуди после сета нервоза...фала богу психата ми е јака инаку ке паднев многу а бев потребна повеќе од било кога ...
    Тоа беа многу измешани чувства...среќа и тага...што искрено неможе ни да се опишат...
    Така изгледаше моето закрепнување после пораѓај...можам да кажам дека закрепнав физички...психички не сум баш сигурна...можеби навидум изгледа така, и се трудам да биде така затоа што му требам на син ми, му треба поддршка и на маж ми...а секогаш сум велела жената е столбот на една куќа затоа неможам да си дозволам да потклекнам...

На malifesent, Magis, MargaritaD^2 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. butterfly *_*

butterfly *_* Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    304
    Ти се дивам на храброста...биди јака и храбра како што беше до сега...и само оптимистички продолжи нели после секој дожд изгрева сонце...така да ти посакувам што поскоро да го пребродите периодот и да се сеќаваш на него како еден дел од пожртвуваноста што ја пружаш кон семејството...за жал таа улога ја играме секогаш ние мајките...ајде ти посакувам што поскоро опоравување физичко и психичко па да те читаме за добро

На MargaritaD^2, Girl-Rabbit, okcenzi и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.967
    Taman se izraduvav sto te citam posle tolku vreme, ocekuvav da raskazes nekoja ubavina, mislev celo ova vreme se guskas so maliot i nemas vreme za forumov.
    Bidi silna i pozitivna za maliot, da ti e toj ziv i zdrav, zaedno so mt da imate edno funkcionalno i zdravo semejstvo.
    Bas mi e zal za site neprijatnosti.
    Veruvam deka ke izlezes na kraj, ti si silna licnost. :hug:

На LUCERKA, MargaritaD^2, Fatalnata и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Што и да напишам излишно е, те гушкам силно.Пишувај ни почесто :hug: фалиш многу да знаеш .. !!

На only44you и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  11. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Додеека те читав солзи ми навираа...животот е таков...понекогаш се случуваат такви нешта за кои неможеме да најдеме одговор...но ти си силна жена за своето детенце и мм мораш да бидеш силна те гушкам и веруј после дождот иде сонце се надевам почесто ќе те читаме со твои весели постови :*

На MargaritaD^2, only44you, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    :inlove::inlove:
    Се гушкаме постојано...тоа ми е како антистрес терапија :) душата ми се полни кога ке го земам во прегратка...се потсеќам на првиот момент кога се видовме и гушнавме во болница...поглед очи во очи и една голема насмевка...како да знаеше дека сум неговата мама :)
    На сета мака...само синко ме смирува...
    Ех што ти е мајка...

На MargaritaD^2, Girl-Rabbit, m.i.g и 8 други им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.453
    Допаѓања:
    38.504
    @<3 pleza4e <3 баш те мислев каде си. Те гушкам силно, ми е жал за се што си поминала :hug: Биди силна за синко, а нас пишувај ни почесто :l:

На MargaritaD^2, only44you и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.200
    Допаѓања:
    106.246
    @<3 pleza4e <3 те мислев цело вρеме! Жал ми е за тоа што го читам:( но мило ми е што најпосле си го доби толκу посаκуваното синче, сега си пρед се мајκа и сеκогаш ќе биде синчето на пρво место! Животот е суρов, непρедвидлив, тежоκ, често пати не е феρ, но сепаκ моρа да се боρиме стоечκи и да пρодолжиме напρед особено κога сме ρодители, мајκи....
    Се надевам со теκ на вρеме ќе се опоρавиш целосно и паκ ќе бидеш таа позитивна жена κоја ја запознав во тρудничκи муабети!

На joy1, only44you, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Многу те мислев,гушкај го малото тој тие најголемата утеха:hug:

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Sakam majkive sto se vejce porodeni nesto da gi prasam..dali i vas vi se ima ova sluceno.. nozeve pred porajgaj mi bea sosema malce oteceni a deneska sabajle koga si gi vidov naaaa baloni podueni..:o

На kristince51 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Da ne stoes pocesto?Normalen e otok posle poragaj ako predhodno si go imala i bi trebalo posle nedela da se povleci,dokolku ne se povleci mozno e nesto problemi so venite da e ili pak proveri so proteinite vo krvta da ne se poviseni.Pozdrav

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    @zalosna
    Da e ziva i zdrava malata srcka....
    Cestitki do tebe i tvoeto semejstvo:l::hug::f:
    Ti si navistina bogata zena- imas cetiri tvoi srca. Se najubavo...
    Inaku i mene nozete posle poroduvanjeto mnogu mi bea poteceni. Mozebi poveke od edna nedela. Jas i spiev so potkrenati noze na pernica. No, od mlaka voda t.e tusiranje mi bese mnogu podobro.
    Pozz, mama:f:

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Fala mila :*:*
    Ce probam i jas taka da gi pocuvam nozete vo potopla voda ako ne pogogni imam od onie sexy corapi sto se za da ne vati tromboza niv ce si gi oblecam .. trista filmcina si napraviv za nikade sum :)

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  20. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Ne vo topla voda, ladna voda. Za podobra cirkulacija, samo ladna voda. I corapi, da mozes da nosis. Ladna voda, corapi postegnati i nozete potkrenati.
    Ke pomine.
    Jas kakva bev otecena, sakav i na lekar da odam. No, srekja pomina se kako sto treba.
    Jas hulahopki na toplo vreme nosev za otokot. Taka postegnati mi bea nozete i podobro mi bese.