Закрепнување после пораѓај

Discussion in 'Бременост' started by Eli23, Nov 22, 2015.

1. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Природно се породи или царски? Јас бев природно и го кревав уште откако дојдов од болница. 12 кг има. Фала богу немав проблем. Мислам дека е нормално да имаш такви болки

strelkata likes this.
  2. strelkata

strelkata Истакнат член

Природно се породив. Ме утеши, фала ти

3. ni.na

ni.na Популарен член

И јас имав такви болки а ништо не кревав, мислам од што се враќа во нормала и матка и се е

strelkata likes this.
  4. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Мајки здраво. Не знаев каде дс пишам мислам дека тука е најсоодветно.

Се породив на 15.11. е сега мама сака малку да се среди пред празнично да заличам на старата себе.

Конкретно ме интересира сакам гел лак нокти да си направам, ама дојам и не знам дали смеам... и од кога е безбедно да се прават.

Фала женски :hug:

5. Honny

Honny Истакнат член

Јас цела бременост сум со акрилни нокти, според гинекологот мој е безбедно. Ваљда и во доење е исто. Ако грешам нека ме поправат.

Matea94, IRBBB and Bubamaricka like this.
  6. MissChievous

MissChievous Форумски идол

А дали е нормално после 3 месеци да боли пределот на срамната коска и околу јајниците? Ги правев овие толку едноставни вежби:

А толку многу ме болеше тој предел, едвај ги правев, сигурно не ги ни изведував како што треба од што ме болеше. А да не зборам дека уште имам дијастаз 3 прсти. Али ај, ваљда ќе се среди со вакви вежби. Ама па, ме болат тие предели што ги наведов.

7. Orange96

Orange96 Истакнат член

Zdravo mamicki, porodena sum prirodno na 25.10, lesen porajgaj megjutoa posle toa imav krvarenje i zafat. E sega prasanjeto mi e dali e normalno uste da imam iscedok kako zoltenikavo zelen i bolki od desnata strana?

8. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Исцедокот најверојатно е инфекција, посебно ако има зелено. А за болките зависи какви се, можеш да си посетиш лекар за секој случај. Ама не кај тој што одиш, оди на друго мислење

9. Orange96

Orange96 Истакнат член

Zaboraviv da napomenam deka imav tamponada, koga bev kaj mojot maticen ginekolog mi rece deka e vo red. Inace bolkata e takva da nemozam da sednam od taa strana

10. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Тоа не знам што е, прв пат го слушам. Каква и да е болката, посети гинеколог да те провери убаво.

11. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се породив природно пред речиси две недели, немав многу тежок пораѓај, но ме боцнаа со лајт спинал. Немав никакви болки од анестезијата после пораѓајот, ама еве денес и вчера ме боли кичмата баш кај што ме боцнаа. Дали е до тоа или ме боли кичмата од бременост/пораѓање/матката или што и да е, не знам. Ако има некоја искуство со лајт спинал, нека сподели.

Друго, уште се осеќам некако истоштено. Брзо се заморувам, стапалата ме болат и уште ми се малце отечени, резот е мал и поминува болката, ама уште не се осеќам удобно. Ми рекоа да одмивам само со вода ама вака некако иде споро опоравувањето.

Колку време ви требаше за да се осеќате опоравено? Што ви помогна за да го забрзате процесот?

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

После 20 дена имав големо опоравување.
    Јас сум без анестезија но имав болки во половина првиот месец.
    Отокот ми спадна по 15дена,а раната ја миев само со вода.

tina2018 likes this.
  13. Orange96

Orange96 Истакнат член

I jas bev prirodno pred dva meseci i ranata ja miev so hipermangan i mnogu brzo mi zarasna, a bolki imam uste bidejki iskrvarev posle porajgajot i imav dipolnitelno zafat. Vo sekoj slucaj samo hipermangan mi pomogna da mozam da funkcioniram.

tina2018 likes this.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Не сум со анестезија ама си имам болки у кичма, 20тина дена поминаа од пораѓај.

Раната исто, само со вода. Немам оток, немам болки, удобно ми е, не осеќам како рана дека имам :). Речиси не ни крварам.

Истоштувањето помина, се осеќав исто ко зомби ама првата недела. Многу многу многу течности ми помогнаа за истоштувањето :) И 3 оброци дневно

tina2018 likes this.
  15. Freya123

Freya123 Истакнат член

Фала ви многу, сега веќе се осеќам многу подобро. Ми беше страв најмногу заради анестезијата ама среќа помина и таа болка. :D

Orange96 and LiquidLuna like this.
  16. nevenask

nevenask Истакнат член

posle sest meseci od porogjaj uste didimerite mi se visoki, potocno 2000. ne primam nikakva terapija, primav kleksani za vreme na bremenost posle toa mi gi prekinaa. korona prelezav vo april uste dodeka bev bremena. nekoj so slicno iskustvo?

17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

А зошто не се боцкаш уште? Мене ми се качија после пораѓај, се боцкав додека не се симнаа.

18. nevenask

nevenask Истакнат член

pa od hematologija vikaat da ne zemam nikakva terapija, deka moze treba podolgo vreme dodeka se normaliziraat i zatoa ne zemam nisto. ama jas se iznacitav na internet deka moze da se pokazatel i za nekoi poseriozni bolesti i zatoa me fakja strav

19. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Здраво мајки. Иако поминаа 40 дена од породувањето јас сеуште чувствувам минимална болка во препоните при движење. Некогаш е поизразена, некогаш воопшто ја нема но во глобала е тука. За време на бременоста болката беше неподнослива имаше моменти и кога накривнував и не можев да одам. За разлика од тогаш сега е минимална, но ме загрижува што сеуште е присутна. Дали сте имале ваков проблем и што ви помогнало?

20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Природно сум породена пред 7 недели. Крварењето ми престана после 2рата недела. Овие денови пак почна темно крварење, накај црно, со големи густи парчиња на моменти. Имам и главоболка и некоја тапа болка во долниот дел на стомакот.На контрола сум во петок ама сакам да ве прашам дали некоја имала вакво искуство. Не ми личи како менструација.