Природно се породи или царски? Јас бев природно и го кревав уште откако дојдов од болница. 12 кг има. Фала богу немав проблем. Мислам дека е нормално да имаш такви болки
Мајки здраво. Не знаев каде дс пишам мислам дека тука е најсоодветно. Се породив на 15.11. е сега мама сака малку да се среди пред празнично да заличам на старата себе. Конкретно ме интересира сакам гел лак нокти да си направам, ама дојам и не знам дали смеам... и од кога е безбедно да се прават. Фала женски
Јас цела бременост сум со акрилни нокти, според гинекологот мој е безбедно. Ваљда и во доење е исто. Ако грешам нека ме поправат.
А дали е нормално после 3 месеци да боли пределот на срамната коска и околу јајниците? Ги правев овие толку едноставни вежби: А толку многу ме болеше тој предел, едвај ги правев, сигурно не ги ни изведував како што треба од што ме болеше. А да не зборам дека уште имам дијастаз 3 прсти. Али ај, ваљда ќе се среди со вакви вежби. Ама па, ме болат тие предели што ги наведов.
Zdravo mamicki, porodena sum prirodno na 25.10, lesen porajgaj megjutoa posle toa imav krvarenje i zafat. E sega prasanjeto mi e dali e normalno uste da imam iscedok kako zoltenikavo zelen i bolki od desnata strana?
Исцедокот најверојатно е инфекција, посебно ако има зелено. А за болките зависи какви се, можеш да си посетиш лекар за секој случај. Ама не кај тој што одиш, оди на друго мислење
Zaboraviv da napomenam deka imav tamponada, koga bev kaj mojot maticen ginekolog mi rece deka e vo red. Inace bolkata e takva da nemozam da sednam od taa strana
Се породив природно пред речиси две недели, немав многу тежок пораѓај, но ме боцнаа со лајт спинал. Немав никакви болки од анестезијата после пораѓајот, ама еве денес и вчера ме боли кичмата баш кај што ме боцнаа. Дали е до тоа или ме боли кичмата од бременост/пораѓање/матката или што и да е, не знам. Ако има некоја искуство со лајт спинал, нека сподели. Друго, уште се осеќам некако истоштено. Брзо се заморувам, стапалата ме болат и уште ми се малце отечени, резот е мал и поминува болката, ама уште не се осеќам удобно. Ми рекоа да одмивам само со вода ама вака некако иде споро опоравувањето. Колку време ви требаше за да се осеќате опоравено? Што ви помогна за да го забрзате процесот?
После 20 дена имав големо опоравување. Јас сум без анестезија но имав болки во половина првиот месец. Отокот ми спадна по 15дена,а раната ја миев само со вода.
I jas bev prirodno pred dva meseci i ranata ja miev so hipermangan i mnogu brzo mi zarasna, a bolki imam uste bidejki iskrvarev posle porajgajot i imav dipolnitelno zafat. Vo sekoj slucaj samo hipermangan mi pomogna da mozam da funkcioniram.
Не сум со анестезија ама си имам болки у кичма, 20тина дена поминаа од пораѓај. Раната исто, само со вода. Немам оток, немам болки, удобно ми е, не осеќам како рана дека имам . Речиси не ни крварам. Истоштувањето помина, се осеќав исто ко зомби ама првата недела. Многу многу многу течности ми помогнаа за истоштувањето И 3 оброци дневно
Фала ви многу, сега веќе се осеќам многу подобро. Ми беше страв најмногу заради анестезијата ама среќа помина и таа болка.
posle sest meseci od porogjaj uste didimerite mi se visoki, potocno 2000. ne primam nikakva terapija, primav kleksani za vreme na bremenost posle toa mi gi prekinaa. korona prelezav vo april uste dodeka bev bremena. nekoj so slicno iskustvo?
pa od hematologija vikaat da ne zemam nikakva terapija, deka moze treba podolgo vreme dodeka se normaliziraat i zatoa ne zemam nisto. ama jas se iznacitav na internet deka moze da se pokazatel i za nekoi poseriozni bolesti i zatoa me fakja strav
Здраво мајки. Иако поминаа 40 дена од породувањето јас сеуште чувствувам минимална болка во препоните при движење. Некогаш е поизразена, некогаш воопшто ја нема но во глобала е тука. За време на бременоста болката беше неподнослива имаше моменти и кога накривнував и не можев да одам. За разлика од тогаш сега е минимална, но ме загрижува што сеуште е присутна. Дали сте имале ваков проблем и што ви помогнало?
Природно сум породена пред 7 недели. Крварењето ми престана после 2рата недела. Овие денови пак почна темно крварење, накај црно, со големи густи парчиња на моменти. Имам и главоболка и некоја тапа болка во долниот дел на стомакот.На контрола сум во петок ама сакам да ве прашам дали некоја имала вакво искуство. Не ми личи како менструација.