Здраво на сите. Ме интересира искуство ако може да споделите вие што сте природно породени. Слушнав моабети дека после пораѓај 2саати не смееш да заспиеш као демек ако заспиеш скраја да е никад нема да се разбудиш, дали е тоа точно? Искрено јас некако се успаничив и се потресов, па сега се мислам за царски Од кај да знам дали ќе успеам да останам будна... Нели од болки од мака ќе се измориш и кога ќе се олесниш од истоштеност ќе си дремнеш....
Кај го слушна ова.. Самиот пораѓај го крева адреналинот, целото тело се тресе од чинот. Мислам дека е и невозможно да заспиеш. 2 саати седиш на бокс после пораѓај без да станеш, да не си помешала нешто?
Немам ништо помешано, тоа што слушнав и затоа прашувам и други искуства. Прва бременост ми е и незнам како одат работите. Многу се исплашив...
Бабини деветини Камо да имаш време да се одмориш и наспиеш,забавата допрва доаѓа Околу 4 часа бев на бокс(во легната состојба на грб) од се што ми се случуваше ,иако бев преморена и во сред ноќ се пораѓав немаше шанси да заспијам.
Крварење има и со царски и со природно. Генерално е како добиено првите денови, после се намалува интензитетот. Трае исто индивидуално до 40 дена е како некој просек. Инаку може и помалце и повеќе.
Ќе ти дадат телефон да се занимаваш немај гајле Скоро па невозможно е да заспиеш Во однос на крварењето, тоа е индивидуално. Јас престанав да крварам после 3 недели, па пак почнав после некое време. Како и да е, и тоа не е воопшто страшно
Абе што има врска заспивањето. Глупости. Со второво си дремнав после породување дека бев истоштен и со тт, па еве ме. Жива и здрава.
Појма немам, така ми имаа кажано. Јас немам искуство, прва бременост ми е и затоа сум загрижена ама од кога прочитав неколку од вас, полесно ми е
Не само што не заспав 2 саати. Од среќа цела вечер не спиев. Око не можев да склопам. Сестрите ми викаа да спијам, да одморам, после одмор дека ќе немам. Не ги послушав, а требаше да се наспијам тогаш Верувам штом ти е прва бременост од возбуда нема да заспиеш А дали е вистина тоа со спиењето не знам
Даа баш болничарката ме покри со кебе да не се тресам и тие сами ми рекоа да одморам и пошто окапав задремав еден период и еве ништо не ми е
Од што толку се изнамачив додека се породив со првото дете, буквално на шиење заспав, ама ете се разбудив Така да ке се разбудиш без гајле
Zdravo, jas dodeka lezev na box I zadremav deka cela vecer ne spiena pa eve sum ziva zdrava posle 5 dena od poragaj. Pozdrav I so lesno