Здраво имам едно прашање дали некоја има да сподели слично искуство. После пораѓај крварев 20 тина дена и тоа прекина и се беше ок. По 10 ден се појави пак кафеав исцедок за кој матичната ми рече дека матката се доисчистувала и ок било. Е сега на вториот месец повторно 5 дена кафеав исцедок без болка никаква и не личи на циклус оти е мн минимален исцедокот. Сега еве 4 месец од пораѓај пак тој кафеав исцедок. Од понеделник ќе закажам на доктор ама мн сум загрижена од што може да е овај исцедок, истиот е кафеавкаста боја некогаш црвенкаст ама не личи на циклус минимален, нема болка не е циклис дефинитивно ама што ли е. Се секирам затоа што во бременоста имав проблем добив предвреме контракции ми се скрати грлото, примав терапија и некако одвај стигнавме до 9 месец. Се си мислам да не имам пак некој проблем со грлото на матката па затоа овај исцедок. Резултатите од ПАП тестот после пораѓај беа ок
мене после пораѓај циклусот не ми беше ко порано, баш вака ем пократок ем без болки ем не редовен ама доев така да може да ти е циклус.
Мамички дали првиот циклус после пород (царски) ви беше пообилен од вообичаено? Денес ми е четврти ден, третиот и четвртиов ден ми е пообилно па страв ме фати.
Мене ми траеше 8 дена и пообилно ми беше, едвај чекав да заврши. Обично ми траело 5 дена. Сега чекам втор циклус, се надевам нема да е пак обилно и долго.
Исто и јас после царскиот неколку месеци имав многу пообилен циклус од вообичаено но после тоа си се врати на"нормала".
После природен пораѓај чувствувам вртоглавици, омалаксаност, бледа сум, како несвестица ме фаќа, не можам многу да се движам, покриена сум со антибиотик пиев 3 дена сума мед. Дали некој се соочил со ова?
Крвна слика имаш правено ? Да не е од железото? Јас царски сум ми се вртеше и мене железото ниско излезе
Јас мислам дека се работи за замор. Обрвски околу бебето,не спиење....внесувај повеќе течности и одмарај колку што можеш. И јас имав вртоглавици,на тоа ми препишаа
Пред колку време си породена?Ако е тазе оди веднаш.Зошто ти дадоа сумамед? Мојата приказна е долга за жал,јас одев на контроли по породување,се породив во Ремедика,докторот ми велеше се е ОК и ми даваше антибиотици,демек така треба.Помина цел месец и со толку антибиотик пак кренав температура па ме лечеа на инфективно уште еден месец,кога се опоравив отидов кај друг лекар на приватно ми кажа дека има остатоци од плацента,ама дека матката е веќе собрана па неможат ништо да направат.И така почнав да шетам од лекар до лекар,и на крај останаа така,не ги извадија.Следев и тумор маркери беа во ред.Ми го скратија животот со нервози само.Оди си одма на лекар,и тоа кај некој посеглам.