Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    E ladna ama jas topla pisav za da mi dootecat..ne sum spana prosti umov mi spija pa topla sum napisal :rofl: a corapine ne da stegat edvaj se oblekuvat :) extra se za to od bolnica mi gi dadoa odamna..samo da me pustat deneska doma i odma gi naviram

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Jas pak cela bremenost so prvoto nemav otok otkako se porodiv uste prv den imav otok pa edna cela nedela kako balon noztete izgledaa neznam zosto ama nisto ne napraviv posebno.

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Mene mi pominaa gi stavav malce vo mlaka vodicka i malce na povisoko .. fala bogu mozam cizmi da si oblecam :rofl:

4. IgotID

IgotID Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Мамички незнам дали прашањето е за овде или некоја друга тема...јас сум во паника....бебчето ми 2,5 месеца а вчера дознав дека сум повторно бремена 6 недели... има ли некој такво искуство...

На Antebellum, okcenzi, MargaritaD^2 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Леле душа, со лесно нека ти е и без паника, нема зошто да си во паника кога Господ така сакал, нека се живи и здрави па сега тоа е :*

На IgotID, MargaritaD^2, makedonkamak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Јас забременив кога син ми имаше 13 месеци, така што немам лично искуство, ама лани запознав една жена на која децата и беа разлика само 11 месеци. Значи, не си единствена. :)
    Со среќа и со лесно.

На IgotID, MargaritaD^2, makedonkamak и 3 други им се допаѓа ова.
  7. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Cestitki, mila. So lesno neka ti e drugata bremenost.
    Nisto strasno, nit sramno. Eve licen primer, jas i brat mi sme tocno edna godina i 9 dena razlika. Vo ist mesec sme rodeni. Porasmavme i dvajcata, jas sekogas bev so slicna visina kako brat mi, iako jas sum pomala. Site sto ne ne poznavaa misleadeka sme bliznaci.
    Pomaga dedo Boze...:)

На Antebellum, IgotID, MargaritaD^2 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Mila ne panici iako e malce brzo ama sigurna si deka si bremena?
    oti neli dodeka zakprnis pa zatoa prasuvam.

inaku sestrami posle 4meseci od porogaj ostana pak bremena pa eve ja sega si ima dve decinja :)

На IgotID, MargaritaD^2, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Jas neznam dali prasanjeto mi e za ovde no mi treba odgovor i iskustva :(
    Otkako se porodiv mi otkrija deka imam kila na papok ;( Uzasno e toa sto ubavo si oslabnav psole poragjaj ali stomakot mi e poduvan i tvrd pa me interesira dali nekoja se ima sooceno so vakov problem. I najmnogu me interesira dali ke mi splasne ili samo posle operacija ke se sredi toa. Bev na nekolku mislenja i site mi kazaa deka moram da se operiram (facepalm) Samo sega bidejki go dojam sin mi nema da moze taka da toa ostanuva za otkako ke prestanam da go dojam, a do togas zarema so vakov stomak ke bidam kako 5ti mesec trudna? Strasno :@

10. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Здраво мами како сте ?
    Еве десет дена како сум породена и раната подобро ми е.
    Уште првиот ден станав од кревет и се истуширав ( природно сум породена )
    иммаше денови кога раната ме болеше но не е страшно осечам дека е подобро.
    иначе незнам зошто но мислам дека раната ми мириса лошо во болница прашав ми рекое нормално е тоа е крв но мене мн лошо ми мириса. Уште крварам секој ден се мијам и плус со солена вода се мијам за побрзо да помине но чудно ми е што ми мириса дали ви се случичо ?
    иначе ославена сум 15-16 кг.
    Се што качив во бременоста и минус 2 кила од порано шо бев.
    Немам апетит да јадам

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Нана, живо и здраво бебенцето, го доиш ли? Како сте? Што се однесува до раната и кај мене првата недела, две па и три, лошо мирисаше, се миев 3 пати на ден со бетадин растворен во вода и се измивав секој ден со тоа, постепено како престанував да крварам така се намалуваше и мирисот, но тоа се тие лохии што ги викат после пораѓај и нормално е да мириса, се чисти матката и мора таа нечиста крв да излезе, не се секирај ;)

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

благодарам да си ми жива и здрава добри сме. Да се доиме. Во ред ти благодрам многу да не се секирам

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  13. IgotID

IgotID Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Nana 19 јас се породив природно и 2 недели мирисав ужасно и нешто ме глоцкаше долу (јас си мислев од конците) но кога отидов на гинеколог ми извадија забравена газа... земај огледалце и зиркај...

14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

зарем ке видам со огледалце ао има нешто ?
    јас мислам ао има нешто дека и стомак ке ме боли или немора ?
    погледнував и јас со огледалце како ми е раната но внатре неможам да зирнам уште

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.370
    Допаѓања:
    286.547
    Јас имам искуство со заборавена газа при друг вид на интервенција па само да потврдам дека стварно се осеќа онаа непријатна миризба, а болка немаше. За среќа немаше ниту инфекција или сл бидејќи на време реагирав.т
    НЕ знам колку длабоко оделе и доколку крвариш дали си воопшто во можнос нешто да видиш со огледалце.
    Доколку имаш можност нека те зирнат.

16. IgotID

IgotID Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12

Кај мене се гледаше малку бело и не бев сигурна што е, па затоа отидов кај матичниот гинеколог... стомак не ме болеше...отиди за секој случај да се консултираш...не дај боже може да дојде до сепса...

17. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    @<3 pleza4e <3 dusicke se ke bidi Dobro ona sto ne te ubiva velat te pravi posolna . Decata se najgolemo bogatstvo samo sila I pozitivni misli I se ke se sredi se ke bide Dobro.zatvorigi ocite I kazisi deka od losoto ima poloso od dobroto podobro.ti si silna zena ti si majka.

На <3 pleza4e <3 и IgotID им се допаѓа ова.
  18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Што се случило со @<3 pleza4e <3 ? :o

19. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    imase pisuvano malku po nazad imala tezok poragaj i i uste po nepozelni raboti koi i se slucile posle poragjot za srek taa i bebenceto i mazi se dobro ova samo znak na podrska

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.321
    Допаѓања:
    76.421
    Mirizbata e cudna, ne epten gadna ama taka na vitamini cuda mirisa.. i toa e normalno, jas pa begav od site doma mislev da ne im mirisam :D a se tusirav so sekoe mokrenje, vekje mirizbata vo nos mi se vseli :D bas edna majka kazuvase... Mi vikase a zamisli vo leto na +40 porodena, na tie gorestini so taa krv sto mirisa dole... Ti za sekoj slucaj odi si na lekar neka te zirnat, jas mislam normalna e mirizbata, sekako dokolku ne mirisa vo nesvest da padnes :D