E ladna ama jas topla pisav za da mi dootecat..ne sum spana prosti umov mi spija pa topla sum napisal a corapine ne da stegat edvaj se oblekuvat extra se za to od bolnica mi gi dadoa odamna..samo da me pustat deneska doma i odma gi naviram
Jas pak cela bremenost so prvoto nemav otok otkako se porodiv uste prv den imav otok pa edna cela nedela kako balon noztete izgledaa neznam zosto ama nisto ne napraviv posebno.
Mene mi pominaa gi stavav malce vo mlaka vodicka i malce na povisoko .. fala bogu mozam cizmi da si oblecam
Мамички незнам дали прашањето е за овде или некоја друга тема...јас сум во паника....бебчето ми 2,5 месеца а вчера дознав дека сум повторно бремена 6 недели... има ли некој такво искуство...
Леле душа, со лесно нека ти е и без паника, нема зошто да си во паника кога Господ така сакал, нека се живи и здрави па сега тоа е
Јас забременив кога син ми имаше 13 месеци, така што немам лично искуство, ама лани запознав една жена на која децата и беа разлика само 11 месеци. Значи, не си единствена. Со среќа и со лесно.
Cestitki, mila. So lesno neka ti e drugata bremenost. Nisto strasno, nit sramno. Eve licen primer, jas i brat mi sme tocno edna godina i 9 dena razlika. Vo ist mesec sme rodeni. Porasmavme i dvajcata, jas sekogas bev so slicna visina kako brat mi, iako jas sum pomala. Site sto ne ne poznavaa misleadeka sme bliznaci. Pomaga dedo Boze...
Mila ne panici iako e malce brzo ama sigurna si deka si bremena? oti neli dodeka zakprnis pa zatoa prasuvam. inaku sestrami posle 4meseci od porogaj ostana pak bremena pa eve ja sega si ima dve decinja
Jas neznam dali prasanjeto mi e za ovde no mi treba odgovor i iskustva Otkako se porodiv mi otkrija deka imam kila na papok Uzasno e toa sto ubavo si oslabnav psole poragjaj ali stomakot mi e poduvan i tvrd pa me interesira dali nekoja se ima sooceno so vakov problem. I najmnogu me interesira dali ke mi splasne ili samo posle operacija ke se sredi toa. Bev na nekolku mislenja i site mi kazaa deka moram da se operiram Samo sega bidejki go dojam sin mi nema da moze taka da toa ostanuva za otkako ke prestanam da go dojam, a do togas zarema so vakov stomak ke bidam kako 5ti mesec trudna? Strasno
Здраво мами како сте ? Еве десет дена како сум породена и раната подобро ми е. Уште првиот ден станав од кревет и се истуширав ( природно сум породена ) иммаше денови кога раната ме болеше но не е страшно осечам дека е подобро. иначе незнам зошто но мислам дека раната ми мириса лошо во болница прашав ми рекое нормално е тоа е крв но мене мн лошо ми мириса. Уште крварам секој ден се мијам и плус со солена вода се мијам за побрзо да помине но чудно ми е што ми мириса дали ви се случичо ? иначе ославена сум 15-16 кг. Се што качив во бременоста и минус 2 кила од порано шо бев. Немам апетит да јадам
Нана, живо и здраво бебенцето, го доиш ли? Како сте? Што се однесува до раната и кај мене првата недела, две па и три, лошо мирисаше, се миев 3 пати на ден со бетадин растворен во вода и се измивав секој ден со тоа, постепено како престанував да крварам така се намалуваше и мирисот, но тоа се тие лохии што ги викат после пораѓај и нормално е да мириса, се чисти матката и мора таа нечиста крв да излезе, не се секирај
Nana 19 јас се породив природно и 2 недели мирисав ужасно и нешто ме глоцкаше долу (јас си мислев од конците) но кога отидов на гинеколог ми извадија забравена газа... земај огледалце и зиркај...
зарем ке видам со огледалце ао има нешто ? јас мислам ао има нешто дека и стомак ке ме боли или немора ? погледнував и јас со огледалце како ми е раната но внатре неможам да зирнам уште
Јас имам искуство со заборавена газа при друг вид на интервенција па само да потврдам дека стварно се осеќа онаа непријатна миризба, а болка немаше. За среќа немаше ниту инфекција или сл бидејќи на време реагирав.т НЕ знам колку длабоко оделе и доколку крвариш дали си воопшто во можнос нешто да видиш со огледалце. Доколку имаш можност нека те зирнат.
Кај мене се гледаше малку бело и не бев сигурна што е, па затоа отидов кај матичниот гинеколог... стомак не ме болеше...отиди за секој случај да се консултираш...не дај боже може да дојде до сепса...
@<3 pleza4e <3 dusicke se ke bidi Dobro ona sto ne te ubiva velat te pravi posolna . Decata se najgolemo bogatstvo samo sila I pozitivni misli I se ke se sredi se ke bide Dobro.zatvorigi ocite I kazisi deka od losoto ima poloso od dobroto podobro.ti si silna zena ti si majka.
imase pisuvano malku po nazad imala tezok poragaj i i uste po nepozelni raboti koi i se slucile posle poragjot za srek taa i bebenceto i mazi se dobro ova samo znak na podrska
Mirizbata e cudna, ne epten gadna ama taka na vitamini cuda mirisa.. i toa e normalno, jas pa begav od site doma mislev da ne im mirisam a se tusirav so sekoe mokrenje, vekje mirizbata vo nos mi se vseli bas edna majka kazuvase... Mi vikase a zamisli vo leto na +40 porodena, na tie gorestini so taa krv sto mirisa dole... Ti za sekoj slucaj odi si na lekar neka te zirnat, jas mislam normalna e mirizbata, sekako dokolku ne mirisa vo nesvest da padnes