После година од пораѓај добив јас, дури доиш може да немаш циклус, а може и одма да се добие. Нормално е и едното и другото.
Доењето не игра улога кај сите. И со првото и со второто доев, со првото ми дојде месец после царскиот, со второто после десет месеци од породувањето, исто со царски. Индивидуално е.
Апдејт кај мене 4+ месеци после царски, ексклузивно доење циклус вчера добив, се зарекнав Да се надеваме дека ќе се регулира сега паѓање на коса и други хормонски ненормалности
Мајка извини јас со неубави вести, добив после 6 месеци од раѓање исто само на доење, ама косава еве сеуште си паѓа како листопадно дрво
Да тоа сакав и да кажам нема врска после колку време ти доаѓа циклусот неизбежно е постпартум губење на коса .. Се надевам нема до веѓи да стигнам хахахха
Јас па си мислев се регулираат хормоните со менструација и се стабилизира малку ама не било така... Ами чаре за коса паѓање сега? Со ова темпо за година дена ќе оќелавам
Јас пијам фемибион 2 сеуште, а има едни витамини во дм за коса и нокти ама не знам дали смее да се пијат додека доиме ако знае некоја нека сподели.
После природен пораѓај после 2,3м и со уплав бев ама добро поминав. После царски исто после 2м отидов...
Здраво! Можеби сум ја погрешила темата префрлете ме ако е така. Се породив на 25. 04. природно, имав крварење како циклус првата недела после беше некоја темна боја па беше кафеаво,па жолто и скоро да го снема кога 2 дена пред да правиме 40 дена прокрварив пак како да сум добила циклус, другиот ден немаше скоро ништо малку кафеаво само и го снема немаше ништо до саботата, во саботата добив темно кафеав исцедок како на крај на циклус и ми трае уште, а точно се поминати 49 дена од породување. Да напоменам прва контрола одма наредниот ден по породувањето ми направија кажаа има коагулуми да шетам ќе паднат и така беше другиот ден пак имав ехо и се беше во ред. На отпусното писмо пишуваше на контрола кај матичен за 2 недели, мојата матична беше на одмор и замолив др што ме породи да ме види ме гледаше со ехо на стомакот и и вика на другата докторка која беше специјализантка (што е ова незнам што е ова белото, ништо немам правено ја, дефектна беше постелката и направив само со рака мануелна ревизија ништо друго, што е викам, е ајде де што е ми вика незнам. Може да се калцификати, може да е инфекција, може нешто од претходни интервенции, незнам ја, ништо ништо не сум праела, ај ќе видиме, дојди од кога ќе добиеш) Ја од тука испаничена заминав за систина кај што ја водев бременоста докторот ги виде сликите вика ме зафркааваш дека за ова дојде и така ти рече? викам не, стварно така ми рече, вика ова се калцификати од постелката или ќе паднат сами или создравје да си ги носиш за успомен, ама ај да те видам ја вагинално батали на стомак ехо, ме гледаше, да вика калцификати од постелка се, ништо страшно капки ми даде да пијам метилергометрин ама ми рече пошто ми се качуваше мене притисокот ако пак се качува да ги прекинам одма. Ја не ги ни почнав зашто притисокот беше висок. Дали некој бил во слична состојба и колку време крваревте по породување?
Девојки што све витамини или железо пиете после пораѓај? Тука во мојот град каде ме породија не ми рекоа ништо, а јас се чувствувам како без енергија? Плс пишете