Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    21.220
    Јас ги пиев пренаталните + ц вит и магнезиум :)

На Community му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Наредното утро. Дури се изненадив кога си ги видов глуждовите после долго време :)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    298
    Zdravo devojki
    Pred edna nedela se porodiv prirodno
    Ovie nekolku dena osekjam glavobolka a vcera imav i malku pokacen pritisok
    Do sega ne sum imala pokacen pritisok
    Dali nekoja se soocila so istoto ?

4. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Затоа што гледам дека нема одговор сакам да споделам што ми кажа матичната. Може на некого ќе помогнам. Крварењето не е од матката туку од грлото на матката и ќе поминело за некој ден(дали е стварно така ќе видиме)

5. Dani99

Dani99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    58
    Zdravo devojki jas se porodiv vcera i jas i bebusko sme dobri i za masala so 2 napnuvanja iskoci bumbarce od 3.730kg.
    Moeto prasanje mi e sto da stavam dole da ne me boli zasekot i zasto eve posle eden den nekako krvta se gubi postepeno a i seuste nemam mleko. :$

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    Честитки нека е живо и здраво :hug: Доле ништо не ставав јас, само со вода се миев на секое и без мака ми помина раната. Млеко не се грижи, наеднаш ќе ти дојде.. Обично по 2,3 дена надоаѓа. Нека стимулира бебе на града :)

7. Dani99

Dani99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    58
    A dodeka ono stimulira sto da mu davam

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    Не си во болница? Ако си, му даваат таму они.. :) Ако те пуштат и сеуште немаш, ќе земеш адаптирано за почеток. Но ќе ти надојде до утре вечер.

9. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.883
    Допаѓања:
    4.762
    Здраво, прво нека ти е со среќа да е живо и здраво бебчо и вие со него, за млекото не се секирај ќе ти надојде до утре, мене тоа никој не ми го кажа па ја се утепав од нервирање дека нема млеко, третиот ден кога дојдов дома кога ми надојде имав млеко и повеќе од што треба, можеш да си земеш чај за лактација и сок од јаболко да пиеш, во болница секако ги дохрануваат, иначе за раната мене ми викаа да се мијам само со вода се миев така две недели, не ми заздравуваше па земав спреј виоплекс и релативно брзо ми заздраве,малце пече, ама помага. честитки уште еднаш и со лесно :)

На Dani99 и Eli23 им се допаѓа ова.
  10. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    273
    Dodeka bebe stimulira mleko, nishto da ne davash.
    Koga bebe e na grada, dobiva kolostrum, toa e mnogu koncentrirano mleko i ne mu treba drugo.
    Koga bebe ke se rodi, zeludnikot mu e kolku cresha, shto znachi mu trebaat samo nekolku kapki.

На Dani99, Sweetheart87 и nevermet18 им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.320
    Допаѓања:
    112.858
    Адаптирано со шприц.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Atropa

Atropa Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Девојки кога може да се почне да се носи стегач за стомакот после породување да се врати во нормала?

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Прашај докторот.
    Ама мислам поефикасно е да се носи.
    Без појас послабо се враќа стомакот, барем кај мене не се врати убаво.
    Кратко носев мидер и го симнав бидејќи ми беше жешко.

14. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    14.126
    Многу гушки до вас :l:
    Капките ги пиев јас и додека ги пиев буквално како парчиња засирена крв испаднаа од мене.
    Крварев 4/5 дена обилно после само жолто ретко крв имав и точно на 1 месец од пораѓај ми дојде менструација. ;(

На демотивирана му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MyEva

MyEva Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    31
    @Maci37 здраво. Можеби многу време има поминато од вашиот коментар но читајќи мислам се пронајдов со сличен проблем. Породена сум пред 7 месеци природно и имам болки во стомакот посебно на лева страна од горе до доле. Бев на гинеколог се е во ред , посетив и интернист ми правеше ехо на стомак ми рече зголемено присуство на гасови. Не ми даде терапија. Инаку веќе не го дојам бебето. Крвна слика уредна со уредно црп нема воспаление.
    Сакав да ве прашам што терапија земавте и дали проблемот ви се среди? Благодарам на одговорот

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    Тенкото црево ти е таму, пробај исфрли млечни производи или бар производи без лактоза прво пробај.. зошто личи на интолеранција некоја чим имаш и зголемени гасови. Можеш и упат да си земеш за на имунологија и да провериш да не ти смета лактоза, глутен, интолеранција на млеко и сл... Ти се дува ли стомакот?

17. MyEva

MyEva Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    31
    Не сум испитала интолеранција но интернистот забележа зголемено присуство на гасови во дебело црево, ова не ми се случило претходно туку еве 5 мес по породување. Се плашев да не е иритабилен колон или дивертикулоза интернистот рече нема такво нешто. Кога ке отидам во тоалет и ќе се испразнат цревата ми е полесно. Како да ми е забрврн метаболизмот. Затоа прашав дали пиевте некоја терапија вие

18. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.610
    Здрави мајки. Породена сум пред 38 дена. Крварењето ми прекина скоро 2 недели имав само исцедок и пред 2 дена после појака физичка активност прокрварев пак свежа крв и еве уште крварам. Дали има простор за паника, преглед имам закажано за 3 дена не знам дали да чекам или да одам порано?

19. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    14.126
    Ти дошла првата менструација нема простор за паника.

20. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.610
    Немам никакви болки тоа ме буни. А пред 1 недела бев на преглед кај докторот што ме пораѓаше ми рече дека имам заостаната крв во матката што треба да се исфрли. Евентуално да е тоа, не знам стварно малце сум во паника да не сум направила нешто со тоа што се оптеретиив физички.