Zdravo devojki Pred edna nedela se porodiv prirodno Ovie nekolku dena osekjam glavobolka a vcera imav i malku pokacen pritisok Do sega ne sum imala pokacen pritisok Dali nekoja se soocila so istoto ?
Затоа што гледам дека нема одговор сакам да споделам што ми кажа матичната. Може на некого ќе помогнам. Крварењето не е од матката туку од грлото на матката и ќе поминело за некој ден(дали е стварно така ќе видиме)
Zdravo devojki jas se porodiv vcera i jas i bebusko sme dobri i za masala so 2 napnuvanja iskoci bumbarce od 3.730kg. Moeto prasanje mi e sto da stavam dole da ne me boli zasekot i zasto eve posle eden den nekako krvta se gubi postepeno a i seuste nemam mleko.
Честитки нека е живо и здраво Доле ништо не ставав јас, само со вода се миев на секое и без мака ми помина раната. Млеко не се грижи, наеднаш ќе ти дојде.. Обично по 2,3 дена надоаѓа. Нека стимулира бебе на града
Не си во болница? Ако си, му даваат таму они.. Ако те пуштат и сеуште немаш, ќе земеш адаптирано за почеток. Но ќе ти надојде до утре вечер.
Здраво, прво нека ти е со среќа да е живо и здраво бебчо и вие со него, за млекото не се секирај ќе ти надојде до утре, мене тоа никој не ми го кажа па ја се утепав од нервирање дека нема млеко, третиот ден кога дојдов дома кога ми надојде имав млеко и повеќе од што треба, можеш да си земеш чај за лактација и сок од јаболко да пиеш, во болница секако ги дохрануваат, иначе за раната мене ми викаа да се мијам само со вода се миев така две недели, не ми заздравуваше па земав спреј виоплекс и релативно брзо ми заздраве,малце пече, ама помага. честитки уште еднаш и со лесно
Dodeka bebe stimulira mleko, nishto da ne davash. Koga bebe e na grada, dobiva kolostrum, toa e mnogu koncentrirano mleko i ne mu treba drugo. Koga bebe ke se rodi, zeludnikot mu e kolku cresha, shto znachi mu trebaat samo nekolku kapki.
Прашај докторот. Ама мислам поефикасно е да се носи. Без појас послабо се враќа стомакот, барем кај мене не се врати убаво. Кратко носев мидер и го симнав бидејќи ми беше жешко.
Многу гушки до вас Капките ги пиев јас и додека ги пиев буквално како парчиња засирена крв испаднаа од мене. Крварев 4/5 дена обилно после само жолто ретко крв имав и точно на 1 месец од пораѓај ми дојде менструација.
@Maci37 здраво. Можеби многу време има поминато од вашиот коментар но читајќи мислам се пронајдов со сличен проблем. Породена сум пред 7 месеци природно и имам болки во стомакот посебно на лева страна од горе до доле. Бев на гинеколог се е во ред , посетив и интернист ми правеше ехо на стомак ми рече зголемено присуство на гасови. Не ми даде терапија. Инаку веќе не го дојам бебето. Крвна слика уредна со уредно црп нема воспаление. Сакав да ве прашам што терапија земавте и дали проблемот ви се среди? Благодарам на одговорот
Тенкото црево ти е таму, пробај исфрли млечни производи или бар производи без лактоза прво пробај.. зошто личи на интолеранција некоја чим имаш и зголемени гасови. Можеш и упат да си земеш за на имунологија и да провериш да не ти смета лактоза, глутен, интолеранција на млеко и сл... Ти се дува ли стомакот?
Не сум испитала интолеранција но интернистот забележа зголемено присуство на гасови во дебело црево, ова не ми се случило претходно туку еве 5 мес по породување. Се плашев да не е иритабилен колон или дивертикулоза интернистот рече нема такво нешто. Кога ке отидам во тоалет и ќе се испразнат цревата ми е полесно. Како да ми е забрврн метаболизмот. Затоа прашав дали пиевте некоја терапија вие
Здрави мајки. Породена сум пред 38 дена. Крварењето ми прекина скоро 2 недели имав само исцедок и пред 2 дена после појака физичка активност прокрварев пак свежа крв и еве уште крварам. Дали има простор за паника, преглед имам закажано за 3 дена не знам дали да чекам или да одам порано?
Немам никакви болки тоа ме буни. А пред 1 недела бев на преглед кај докторот што ме пораѓаше ми рече дека имам заостаната крв во матката што треба да се исфрли. Евентуално да е тоа, не знам стварно малце сум во паника да не сум направила нешто со тоа што се оптеретиив физички.