Нема да ти е иста додека не се регулира телото и кај мене некои симптоми уште не се повратени од порано. Сега со тоа што ти дошло ќе се исчисти матката не му ја мисли а и секако ќе одиш на преглед за некој ден и ќе ти каже докторот подетално.
По се изгледа си во право. Еве уште си крварам како добиено, имам и благи грчеви и болки во стомакот и кичмата. Најверојатно е менструација а баш се понадевав ќе одморам и од неа некое време.
Околу 7 дена ми беше првата ама не беше обилна , сега после 4 месеци од пораѓај првите 3 дена ептен крварам ама 5 дена ми трае како порано.
Јас не можам да испланирам ни до парк да идам во бели пантолони. Нит се знае кога ми доаѓа, нит се знае кога си оди
Помина една недела од пораѓајот и супер сум, по малку ме здоболува раната, крварам по малку. Телото ми е како и пред бременоста не гледам некоја разлика, немам стрии, меше ептен мало имам така да задоволна сум од себе. Како што јадев многу и многу кг качив мислев ќе имам голем стомак.
Девојчиња мене ми касни или се нема регулирано менструација после пораѓај еве не знам. Леле си замислив да не сум пак бремена А реалноста е дека од кога е родено бебе во 6 месеци, многу слабо сме активни, така да шанси има 0%(добро еве 1% да речеме) Да си купам тест или да не се занесувам ? Една контрола ќе направам на лекар обавезно, ако не дојде деновиве.
не ти е уште регулирана, мене ми каснеше еден месец 10 дена, не му придадов значење првите 5 дена после почнав и ја да се прашувам пак да не сум бремена иако знаев дека нема шанси ,никогаш во живот не ми каснела, па после порано ми дојде неколку пати 5 дена и еве дури овој месец добив точно на време ( на 28 дена)
Два месеци (четвртиот и петтиот после пораѓај точно ми дојде и траење и се како пред бременост) Си реков тоа е тоа, се нормализира ама изгледа не. А исто цел живот редовно на 28 дена
Од кога добивте прв пат, релативно редовни ви се циклусите? Јас добив една менструација после 13м после породување и еве 2 месеци не добивам. Ќе одам на гинеколог, знам дека морам, за нигде сум. Само утеха барам дека и друга некоја имала искуство ко моето.
Јас после првиот пораѓај катастрофа бев со циклусот. Ми скокаше по 2,3м да немам циклус, фоликулите ми растеа во цисти, ми доцнеше на секое. Циклус од кај 35-45 дена ми беше. Е по 11м открив дека тироидната не ми била како што треба и со терапија за неа, малку од малку ми се среди, ама пак си доцнеше... А второто од кога го родив, ни цисти имам, не ми доцни така многу (знае да се случи ама да се 5 дена макс) и циклусот ми е 28-32дена. Јајниците супер ми се.
Јас си мислев по мое дека можно е од пролактинот да ми е вака, дека дојам, а уште некако не ми е регулирана лактацијата. Ама сепак ќе си одам кај матичната и ќе земам упат сите хормони да ги проверам, ич не ми падна на памет за тироидната.
Не знам дали е за овде прашањето но не најдов соодветна тема. Вие што сте породени природно дали почнавте да носите мидер и после колку време?