Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Закрепнување после пораѓај

Дискусија во 'Бременост' започната од Eli23, 22 ноември 2015.

1. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    2.982
    Јас користев полигинакс вагиналети, по препорака од гинеколог. Тие мислам се комбинирани. За кандида можеш прво да пробаш со вагисан, тие се безбедни за доилки и се природни, на база на млечна киселина.

На Discovery му/ѝ се допаѓа ова.
  2. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.134
    Допаѓања:
    13.762
    Добро бе па само јас ли неможам да се оправам 3 месеци после пораѓај?!?!
    Значи породена со царски тоа е се супер, рана добра, јас вратена на старо не се осеќам дека сум родила ама затоа ногата, раката и главата ме убија!
    Десната нога на глуждот ко некој да ме стега со рака и ми трни цело стапало и од горе и од доле. Блага болка до колено стига

Истото ми се сличува и со десната рака.

Главата точно на средина одозгора ко да ме стиска некој и ко да ми трни, некогаш и благи ко вртоглавици. Притисок мерено не е тоа

Отидено на лекар и добиен одговор:
    - за ногата од спинална анестезија
    - за раката некој вратни пршлени нешто влечат
    - за главата од умор и неспиење

Чаре: пиј магнезиум и ако те боли нога далерон

Мене не ми поминува сеуште
    Дали е нормално ова и каде да се обратам на друго место зошто матичнава 3 пати бев и ме убедува дека сум си таман

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    228
    Дали има мамичка доилка со ниско железо и хемоглобин и што пиела?

4. Indi96

Indi96 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    543
    Железото ми беше 5 и пиев тотхема но искрена да бидам ич не ги пиев редовно и сега треба пак да проверам крвна слика

5. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.134
    Допаѓања:
    13.762
    Јас бев со ниско железо после пораѓај и јадев мед со коприва. Многу брзо ми го качи

6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Малтофер.

7. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Здраво, дали сте имале покачена седиментација после пораѓај, после еден месец 45 и е?

8. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.134
    Допаѓања:
    13.762
    Да јас имав околу 50 ми беше, па следниот мислам околу 30, сега правев кс после 5 месеци ми беше 11

На MiAmor му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    1.610
    И јас имав месец ипол два после пораѓај. Седиментација висока и црп високо. Поминаа сами од себе.

На MiAmor и V.N. им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.023
    Допаѓања:
    40.353
    Малку жалба и на ова поле. Вчера после царскиот почнав да станувам. И нормално нели боли, ама секое наредно станување беше полесно. И веќе попладнето, скоро ја испраксирав болката и се радував дека денес ќе е полесно. Арно ама прееска станав препотена и ај да се преслечам уште во бунило и се напрегнав набрзина како да ме сум сечена за на крај едвај да се вратам во кревет и болката пак ми се интензивирање. Можно ли е да направив беља од брзање или се преценив дека многу бргу може да се опоравам. ;(. Еве сега едвај станав за до тоалет и назад и пробувам да ја анализирам болката. Се разочарав дека отидов чекор напред, а сега како да се вратив два назад.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Te boli od napreganjeto. Vidi samo dali e puknata ili otvorena negde ranata (ne daj boze). Ako ne e, samo poleka odnovo kako sto si pravela i ke pomine. Jas planiram ovoj proizvod da go zemam, go falat mnogu deka epten im pomognal i duri nemale nikakva luzna od carskiot. Na prirodna baza e i okolu 900mkd

Прикачени фајлови:

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Jas piev vo bremenosta heferol I vitamin c I po poragajot dodeka doev pak piev samo nez kolku tocno vreme gi piev

13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.023
    Допаѓања:
    40.353
    Се си е таман. Ми ја гледаа сега и раната и резот. Јас уствари повеќе се изнервирав зошто таман стигнав на наредна фаза со подвижноста, мислев се вратив назад. Ама еве денес пак е подобро. Се туширав, се средив, па дури и прошетав и полесно е пак. Ноќеска ќе си навијам аларми на 2 саати да станувам за шетање за да не ме залегне пак:rofl:.
    Баш ја разгледав и кремава. Ќемпрашам и докторката тука дали препорачува нешто да се мачка.

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.476
    Друга една крема ни кажуваше Гордана ако си кај неа, мислам дека Грција ни рече да си набавиме

Само јас ли сакам да ми остане лузната :wasntme:
    Навистина не ми смета и со првото ептен ми избледе ич не ми се познавше е сеа незнам како е после 2 царски….

На Martka, Skyler и Ano им се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.023
    Допаѓања:
    40.353
    Лузната ни мене не ми смета. Јас и за првиот ја купив таа цицатрикс, па 3 пати дали намачкав :drunk:.

Ќе видиме што ќе каже, додуша наредно на контрола после 40 дена зошто заврши со визита денес, а од утре празник и викенд па мислам дека нема да ја видам додека ме испишат.

Туку друга мака. Сега кога ме гледаше и се виде како изиритирана кожата над и под резот. Јас и спомнав дали може да е од тоа што ме средуваат пред царскиот со бикче, ама сега мене ме фати шубе. Од што би можело да се јави иритација/алергија или што и да е:worried:. Јас вака не осеќам ни чешање ниту некоја болка. Може ли нешто сега да се искомплицира? :@ човек да не е раат ;(

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.476
    И мене ми беше црвена ( на пола рез над и под) ама се повлече уште во болница, Сепак на визита нека те видат оти ќе го мислиш
    Како сте инаку? Бебушко?

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.023
    Допаѓања:
    40.353
    Не било страшно, ми дадоа да ставам облоги со ацидиборици.
    Инаку бебе како и брат му. Одма си ја научи лекцијата за цицање, денес почна и млеко да надоаѓа, па бар од тој поглед ќе сум раат кога ќе не пуштат :rofl:

На Coco31, TeddyGrey, Tiny Love и 4 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.308
    Допаѓања:
    285.402
    Кога ме испуштаа од болница(спонтан пораѓај) ми рекоа само туш, не во када. Знае некој до кога? Некако многу ми се гледа да чекам 6 недели до преглед. Поминати се 2.5 и крварам минимално.
    Очајно ми фали кадата:tmi:
    Доле ме шиеја, рекоа конците сами ќе паднат. Знае некој колку долго им треба?

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.201
    Допаѓања:
    18.314
    До кај 20тиот ден ми паднаа конците на мене.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.955
    Допаѓања:
    20.566
    Јас се туширав се додека крварев. Кога престанав скроз, се фрлив у када.

Конците ми паднаа за релативно кратко време, после 2 недели мислам, така нешто.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.