Мајки има ли некоја мака со болки во кичмата? Јас сум царски породена пред 7 месеци и досега знаеше да ме заболи од време на време ама последниве неколку дена не можам да се движам од болки..
Вчера баш пишав за горниот дел од грбот во темата царски рез ама денес наеднаш се фатив во кичмата, едвај одам од болки. Сите сме горе долу со иста мака после пораѓајот.
Jas sum porodena pred 7 meseci prorodno bez anestezija Od sam start posle poragaj imam bolki vo kicmata sto prethodno.gi nemav
Болките во кичмата се последица на самата бременост, не од анестезијата. Јас сум царски, ама со општа анестезија, па имам болки во кичма. Бременоста го изместува тежиштето на телото и 'рбетот најмногу страда поради тоа. За жал, назад враќање нема, само вежбање да се зајакнат грбните и стомачните мускули, особено грбните.
Не ми се верува да не остане лузна од царски. Инаку и јас си ја сакам лузната. Женски кога легнувате во када? Ви завидувам.
Колку кг качи? Да не имаш вишок? Пробај ако имаш да симнеш некој кг. Јас така имав болки се додека не си ослабев... дури и на снимање бев на карлица ради болките.. и ден денес, незнам зошто така. А качам некое кило, одма болки ми се појавуваат во кичма и колкови.
20 качив, 25 симнав. Немам вишок мањак имам мене ми се случуваше во некој периоди од циклусот пример овулација или пред мензис ама ден два пример. Сега трае веќе неколку дена, ме попушта од време на време па пак ќе ме фати и така.
Ќе падне снег може тогаш Промена на време може да е, да реагираат коски. Ама како и да е, оди си на лекар, провери ако трае и е неподносливо... Појачај магнезиум, д3.
Да и јас од тоа мислев, уште од дете реагирам со болки во коските на промена на време, сега после пораѓај бетер сум.
Болките во кичмата најчесто се јауваат заради лошо држење на телото, за што најмногу придонесуваат позициите на доење, држење на детето в раце или нишкање. Исто така слаба абдоминална мускулатура, па дури и отворена дијастаза може да влијае на болка во тој дел. Во сите случаи со соодветно третирање и програма на вежби ќе има подобрување, но прво треба да се утврди кој е проблемот од горенаведените за соодветно да се третира.
Здраво, сакам да прашам, дали некоја чуствува болка кратко во јајник и поминува, но малку и крв има кога ќе помине болката. Пред два месеци сум породена царски. Закажав за контрола но ми е на мисла.
Доби менструација? Јас имам таква болка во овулација и лесно крварење откако се породив. Исто и пред да добијам ме сече еден јајник.
Одма добив по 40 дена. Сега имав повторно, но малку ми траеше 3 дена и готово.. Во право си можеби е овулација.
Здраво незнам дали е за тука прашањево.. Ме интересира што да земам за раната после природен пораѓај??
Офф најдов некој со главоболки како мене. Ама буквално секој ден ....!!!! Ми рекоа и мене не е од царскиот. Од неспиење било..
Јас ништо не ставав, само се одмивав на секое (по секое мокрење), само со вода. Мн брзо ми зарасна, без никакви компликации.
Природно породени, ве болеше коската, газот, матката? Некако ко да ми се чудат зошто криво одам, а цела карлица ми се растресе. И вие тешко се движевте? Стварно не можам да стапнувам, лабаво да одам.