Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заменети при раѓање (Switched at Birth)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од The.Rainbow, 6 јули 2011.

1. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    ^
    Абе постар е да, али ај барем некој згоден ќе ќари Дафне :D
    Инаку и јас се надевам дека ќе се смират Беј и Емет баш беа сладок пар :D Како и да е ќе има втора сезона така да се може да очекуваме :)

2. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Е конечно дочекавме да ја пуштат. :lol:
    Ја изгледав 22та за да се потсетам и сите три нови (23,24,25) и интересно ми беше. И јас се согласувам дека постои можност да нема втора сезона зашто и што ќе влечат веќе се ќе се разјасни.
    Како и да е, Беј многу се разубавила сега уште повеќе ми е срцка. И сварно ми одговараат со Емет, сигурно на крај и така ќе завршат, сега само нови нејзини момчиња ќе се појавуват.
    А да, и овој работодавецов на Дафни е...хм, хм. ХОТ :inlove: :lol:

3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    И конечно ставија крај на прва сезона, по 30 епизоди.
    Ми се допадна како се одвиваше овој дел од сезонава, интересни заплети и со Анџело и со Џеф.
    Кога сме веќе кај Џеф, одличен кастинг, го нашле баш неодолив :rofl:
    Ама сепак на крај се покажа типичен кретен, кога згусти се повлече.И самиот си кажа дека е себичн,само јас би додала себичен искористувачки кретен.
    Сепак Дафне премногу се улета. Сепак мислам дека ќе има нешто помеѓу неа и Травис, си одговараат некако, баш ми се cute заедно :wasntme:
    Беј напна со нејзината приказна дека е посебна, дека никој не ја сваќа, ама па до некаде и е во право,нависитна е многу поразлична од Кетрин и Џон.
    Сцената со бесниот Анџело кој решева да се пресмета со Џеф ни малку не ја прадивидев ни очекував.
    Ни моментот дека ќе добие 5милиони, а шлагот беш трудната девојка на крајот :D
    А баш кога помислив дека Анџело и не е толку лош :rock:
    Како и да е, 2ра сезона е прилично брзо, до Божиќ има 2 месеци.
    Мислам дека ќе биде се поинтересно и поинтересно.

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.063
    Допаѓања:
    66.816
    И јас само што ја изгледав последната епизода. :)
    Ми беше забавна сезонава, интересни дешавки, Дафни, млада, заљубена, не можеше исходот да биде поинаков. :D Ете, се учиме на грешките.
    Баш ми беа смешни во последната сцена, како некои баби кои пропатиле многу во животот седеа сами во судницата. Па кога се појави и онаа трудната каков поглед си дадоа.. Oh no :rofl:
    Мило ми е што си замина Зара, се надевам нема веќе да ја гледаме. А и Емет и Беј изгледа ќе си го имаат натигодајмиго пак. :lol:
    [​IMG] Ова ми се допадна, иако не бев баш за нивното смирување.

5. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    И јас ја изгледав последната епизода интересна беше и сега ќе ја чекаме новата сезона која ќе почне на 7 јануари :)

Мене ми беа баш слатки Емет и Беј и викам конечно ќе се смират кога ете ги прекина татко и :) Инаку сега гледав промо за следната сезона од прва епизода Беј ќе биде разочарана од Анѓело зошто најверојатно тој ќе е таткото на бебето. Како и да е добро заврши сезонава ;)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.063
    Допаѓања:
    66.816
    Излезе првата епизода од втората сезона. :)
    Мора да се опамети Дафни веќе, аман со тој Џеф.
    Интересно ќе биде сега со Беј во Карлтон, ќе си бидат на купче. :)
    И Анџело пак во каша... ќе има ли тој човек раат некогаш. Испаѓа работава еден момент да е слободен одма спие со некоја. Така беше и со таа од болницата и со оваа сега. Не може да си го држи во панталони.

7. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Ја гледав и јас епизодава нова што испадна, добар почеток, ќе биде интересна сезонава :)

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Одличен почеток на сезонава, не очекував ништо помалку, убава ми е серијава многу.
    Ептен жал ми падна за Тревис, знев од почеток дека е ептен заљубен во Дафне, ама Дафне се покажа како глупача, амн фише со Џеф и се удри од лице тоа што се трескаше по него,за џабе.
    Анџело како да се оправи, и тамн ги среди работите пак му се заплеткаа работите.
    Но за едно беше во право, ако ништо друго барем со помош на парите можат да уживаат сега заедно, нема да ги врати годините никако, но барем сега ќе можеа да се збилижат и да бидат побезгрижни за пари.
    Али ете му искочи проблем.
    Сакам Беј да се смири со Емет више конечно, и Дафне да се спои со Треј, више коа Вилки не се враќа :(
    Убава семејна драма, мене ми се допаѓа, многу, ме релаксира.

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Не беше нешто посебно епизодава, малку тажна можеби заради проблемите со раката на Реџина, но сепак ништо посебно шокантно и забележително.
    Освен саундтракот, мај гад, заедно со вампирите имаат најдобар саундрак.
    Песната од последната сцена од Беј и Емет ме фасцинирапе,и пошто технологија фејлс не ја најде никоја апликација за препознавање музика, гугл невер фејлс ме!
    Ако на некој му се допаднала, повелеве
    http://www.youtube.com/watch?v=G4q-0ApFX9I

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    http://youtube.com/watch?v=x5yJaZZOt30
    Фајнали Дафни фајнали!
    Следнава ќе биде досра интересна.
    П.с
    Прочитав негде дека труднава ќе ги уценува Кенешис за пари за да не му ја уништи изборнста кампања за себатор на Џон :worried: а Тоби како да се подзаљуби у неа.

11. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Фала Богу ќе и дојде паметот и на Дафне, баш сладок пар ќе си бидат :)
    Инаку симпатичен ми е и новиот пријател на Беј, Teo.
    Оваа сезона пишува дека ќе има 20 епизоди, али мислам дека ќе биде исто долга како и првата што беше. Само се надевам дека нема да прават толку долги паузи...

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Mногу убава епизода,се стопив на крајот...
    Али како што гледам следната веќе се ќе упропастат :doh:
    Дафне очигледно го сака само тоа што неможе да го има.
    Убаво и направи Беј, многу паметно.
    Али интересна компарација, навистина потсеќа на Мет Дејмон, малку.
    Ми се допаѓа топов на Реџина, многу добра мелодија изведуваше на крајот на епизодава.
    Али и она како ќерка и, си има тип.
    Незнам зашто ама очекувавам и овој да биде скруд уп како и Анџело.
    Беј не ја сакав на почетокот, ама сега се повеќе и повеќе ми се допаѓа, дури и поише од Дафне
    Промо за следната
    На видеото ги има линковите и за сник пикс.
    ЌЕ биде занимљиво

13. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Еднаш изгледав неколку епизоди ама многу досадни ми беа.

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Работиве се измешаа скроз во последнава епизода.
    Дафне малку ме нервира, мислам дека го користи Тревис, како да само да му докаже на Емет од инат е со Тревис. А баш штета баш се супер пар.
    Ноа ме изеврира малку, претера, но си призна барем дека не беше у право.
    Мислам дека се нефер спрема Травис го направија ептен наслен и лош а не е.
    Само е малку исфрустриан, ама кој не би бил на негово место.
    Мене Беј ми добар пар со Ноа, незнам после се дали Беј би му дала втора шанса на Емет, и мислам едека не ја заслужува. Нека му најдат некоја друга да биде поинтересно.
    И Џон, Кетрин и Реџина среќа се смирија, доста беа кавги меѓе нив.
    Приказнава со трудава и Анџело ми е вишак искрено.
    Следната епизода ќе биде уште подобра...
    Промо и сник пикс
    http://www.youtube.com/watch?v=TJAkCxmaGMs
    Штата никој не ја гледа изгледа серијава а баш е онака семејно топла и убава.

15. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Следната епизода би требало да биде поинтересна од оваа. Инаку баш е серијава интересна, семејна драма малку поинаква од другите ;)

Кога сме кај Дафне и мене ме нервира малку, се само по нејзино да биде. Беј ми е слатка со типов, али има шанси да се смири и со Емет. Со кој сака нека си биде и онака си одговара со двајцата :D

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Последниве две епизоди ПРЕДОБРИ!
    Посебно последнава, цела само со сајн ленгуич, да убаво да се види на момент како им е нив цел живот.
    Морам да признаам, малку ми се насолзија очите кога збореше Дафне во последнава епизода, и кога им даваа подршка луѓето од секаде во светот.
    И за бакнежот, хм, сите ја хејтаат Дафне, а не можам да кажам дека се кучка или слат, па не го провоцираше она Ноа, туку напротив он ја праша неа прв. Некако многу лесно сите ја замразија Дафне, а баш со случајот со Ноа не е крива. Грешеше со Џеф и посебно со Тревис што му даде лажна надеж, ама Беј малку ќе ги претера работите во следната епизода, испаѓа како да е љубоморна на Дафне, и како да она ја внела во нивниот живот а не е така.
    И многу ме интерисра што ќе напраат со школово, ставарно штета ако не успеат и го затворат. За тоа се во право малку, луѓето ги исмеваат и не ги сваќат сериозно глувенемите. Во тешка ситуациа се ако треба да се двојат. Ама и они испаднаа малку наблагодарни, не сакаат никој освен глувонеми, мислам дека и они ја праат дискириминацијата од другата страна, а никако не треба.
    Реџина тотално скрена, навистина претера.
    Серијава дефинитивно допре многу подлабоко во мене него само како обична серија.
    Промото за следната, уште едно големо изненадување!
    И штета што е мид-спринг финале, ќе праат пауза голема осеќам, ќе ми фалат.
    http://www.youtube.com/watch?v=rudSFUUkZwc

На anuskaNESTLE, Mrs.Cuper и Hayley им се допаѓа ова.
  17. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Серијава ја загледав во петокот, ми ја препорачаа, и вчера си ја начекав на време новата епизода, што искрено, можеби и беше нај-епизодата до сега. Стварно многу мислења ме промени, и можеби смешно ќе звучи ама сега поинаку гледам на се околу мене. Не многу, ама доволно колку да сум многу поблагодарна за се што имам.
    Ноа ми се допаѓа како лик, но мислам дека со Беј ни малку не си одговараат. Со Дафни ми се некако... поприродни. Можеби така си ги поврзав затоа што и глумицава од Дафни на тие години го изгубила слухот - мислам дека и од истата болест или така нешто? Anyway, малку си поплакав Реџина ко почна пак да пие, стварно не и требаше. А и искрено не сфаќам како е можно да не може повеќе да го користи sign language. Барем еденаш дневно да си поразговара со ќерка и ко што треба.
    Сите тие сплетки со Анџело ми беа малку вишок, ама многу смешно ми беше ко завршија тие судењата и Кениши добија само еден долар а тој си излезе со 5 милиони.
    Аааааа... зошто и го продадоа она како се вика, комбено за храна, на Дафни без да ја прашаат?
    Не ми беше некако во ред тоа..
    Се надевам дека Беј и Емет ќе се смират пред да биде оваа паузава. Ако нека не прават пауза :(

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Ми се допаднаа последниве неколку епизоди од серијава, посебно последнава, само штета е што ќе прават пауза, и тоа долга пауза најверојатно. Следната епизода ќе биде интересна...

Колку сакам да се смират Беј и Емет тоа е чудо. Кога и ја подаде раката за да влезе внатре и она во школото јас се израдував (дете бе) :D Искрено Ноа си одговара повеќе со Дафне отоколку со Беј.
    Реџина почнува да ме нервира, се надевам дека нема да прави многу глупости, сепак не и требаше повторно да почне да пие.

На Hayley и Hipster им се допаѓа ова.
  19. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Сега само што прочитав, серијава ќе продолжи да се емитува од 10ти јуни, така да ќе нема баш голема пауза како што беше случајот со првата сезона :)

20. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.063
    Допаѓања:
    66.816
    Мене не ми е јасна Реџина. Како дозволи да дојде до овој степен, па не и беше нешто страшно толку тешко, порано едвај преживувала па се извлекла некако. И Тоби мислам дека прави глупост, подобро нека се опамети, не знам што толку се избрзаа. Ајде Емет и Беј нека се смират веќе, па нема довека да ја чека.
    И толку на пауза се, м? Тапа.