Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заменување колеги на работа

Дискусија во 'На работното место' започната од FreeToGo, 22 септември 2024.

1. halfasoul

halfasoul Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    280
    Кај мене на работа сите ги помагам менувам не ми чуе дали ке останам плус некој саат плус пари секако на 1ви ми стигаат поише

2. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    1.455
    А со годишни одмори како се менувате? Ти заменуваш колега и потоа истиот тој тебе те заменува?

3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.963
    Допаѓања:
    12.662
    За одморите кај нас и така преку лето се намалува малку обемот на работа, па секој си тера нормално. Е сега колега од маркетинг отиде на одмор во септември, земавме сите по малку од неговите обврски, односно тоа опфаќаше дали 10 минути во работното време кога ќе се подели работата кај другите.

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    3.831
    За среќа колктивен имаме сега, а на претходните работни места што сум била да. Ама не знам како да објаснам. Значи до сега јас каде што сум работела секој работел свои задачи. Немам јас исто што работи колега. Сама сум, ама знам што и тие работатат бидејќи сме поврзани и превземам итно и приоритетно.
    Ова го заменувам целосно колегата не ми е јасно кога велат. Еве на пример во продавница како го заменуваш колегата, само помалце персонал е. Така и секаде.
    Никој целосно не менува колега, само има еден човек помалце. Мое мислење. Еве кој осетил различно нека каже.
    Башка секој во администрација си известува дека е на годишен одмор.

5. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    1.455
    Веројатно зависи од фирмата или позицијата. Кај мене, и во сегашната и во претходните фирми кога некој оди на одмор, другиот 100% го заменува, и фактички работи за двајца. По потреба ако стане кнап, се вклучува уште еден.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.