Заменување колеги на работа

Discussion in 'На работното место' started by FreeToGo, Sep 22, 2024.

1. halfasoul

halfasoul Истакнат член

Кај мене на работа сите ги помагам менувам не ми чуе дали ке останам плус некој саат плус пари секако на 1ви ми стигаат поише

2. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

А со годишни одмори како се менувате? Ти заменуваш колега и потоа истиот тој тебе те заменува?

3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

За одморите кај нас и така преку лето се намалува малку обемот на работа, па секој си тера нормално. Е сега колега од маркетинг отиде на одмор во септември, земавме сите по малку од неговите обврски, односно тоа опфаќаше дали 10 минути во работното време кога ќе се подели работата кај другите.

FreeToGo likes this.
  4. tanjita

tanjita Популарен член

За среќа колктивен имаме сега, а на претходните работни места што сум била да. Ама не знам како да објаснам. Значи до сега јас каде што сум работела секој работел свои задачи. Немам јас исто што работи колега. Сама сум, ама знам што и тие работатат бидејќи сме поврзани и превземам итно и приоритетно.
    Ова го заменувам целосно колегата не ми е јасно кога велат. Еве на пример во продавница како го заменуваш колегата, само помалце персонал е. Така и секаде.
    Никој целосно не менува колега, само има еден човек помалце. Мое мислење. Еве кој осетил различно нека каже.
    Башка секој во администрација си известува дека е на годишен одмор.

5. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Веројатно зависи од фирмата или позицијата. Кај мене, и во сегашната и во претходните фирми кога некој оди на одмор, другиот 100% го заменува, и фактички работи за двајца. По потреба ако стане кнап, се вклучува уште еден.

eliesaab likes this.