1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Замислено другарче или ноќен терор?

Дискусија во 'Дете' започната од ❤️Sneze❤️, 1 јануари 2018.

1. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    718
    Има премногу статии! како од научници, филозофи, доктори и сл!
    Би одвоил еден пример „Водата содржи мистичен елемент“ кој е нејасен за научниците односно едногласно искажале дека водата „ПАМТИ“ и дејствува! - со тоа се прифаќа моќта на „СВЕТАТА ВОДА“ - која што некогаш ја нарекуваме и ЛЕКОВИТА вода која извира.. како и „КРСТЕНАТА“ вода.. па покрај тие нејаснотии ... излегоа научници со искази дека НАШАТА МЕМОРИЈА зависи од ВОДАТА!

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Зарем кошмар трае 7 дена?
    Патем не реков дека станува збор за кошмар. Едно е кошмар, друго е ноќен терор а сосем трето е ова другово не знам како да го наречам.

Кажав не верувам во факти, не сум чула за поимите на Одор ама ќе ги побарам.
    Ме заинтригиравте сега.

3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Ѓаолот помогнал за развој на медицината и науката за да ги објасни неговите креации па да се лажи народ дека тој не постои.

@buba4e89 Ми се има случено парализа во сон како помала со привидение. Тогаш нормално не знаев за парализа во сон и мислев дека нешто демонско е во прашање. Фино што едно одење во црква ти ги решило маките, дали ќе веруваме ние дека влијаело како плацебо заради вербата или чиста случајност, нека не е битно, ама, колку повеќе знаеш толку помалку се плашиш. Па чисто за повеќе мир, не е лошо и повеќе да читаш на овие теми отколку само да веруваш во она што ти го сервира мозокот.
    Знам дека е досадно кога за сенешто има објаснување :D аман, да не може човек да си живее во имагинарен свет поразличен од многу други светови, ама тоВа е, ќе си најдеме нешто друго што нема да можат да го објаснат :!: бар додека сме ние живи.

На Joi, Avery, *Amethyst* и 8 други им се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Да, руските научници снимиле документарец за тоа. Најверојатно затоа постои телегонија, затоа што водата во женското тело ја памти генетската информација од спермата на претходните партнери.

На +++, Avery, calliope и 6 други им се допаѓа ова.
  5. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    718
    Д-р Емото од Јапонија обезбедува материјални докази дека зборовите, идеите гласовите и мислите влијаат на молекуларната структура на водата. Затоа што сме составени од 75- 90% вода, неговото истражување покажува дека нашите тела се многу чувствителни на емоции, мисли, музиката што ја слушаме и храната што ја јадеме. Водата е извор на целиот живот на оваа планета. Нејзиниот квалитет и квантитет се од витално значење за сите форми на живот. Нашиот живот е директно поврзан со квалитетот на нашата вода. Таа има огромно значење за разбирањето на емоционалната , структурната и духовната состојба на човечкиот организам.
    И не за џабе,во секое наеселено место, можиме да забележиме огромна разлика кај жителите од на пример Демир Хисар и Кривогаштани... хаха не за џабе рекле старите „од водата ке да е“

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    За апофенија има повеќе прочитав некои статии.
    Парализа во сон нели беше ако не можеш да се помрднеш, мислам дека не е тоа.
    Апофенијава е повеќе очигледна, може тој назив е објаснување на состојбата.
    Патем ако нема извор зошто воопшто се дешава?

7. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Iskreno ja naptaivte temata kasa popara. Dodeka zenata pobara sovet, nie tuka ke se karame za nauka i religija.
    Pisav primer sto mu se slucilo na vnuk mi, kakvi naucni dokazani raboti koga detetl vika i se trese eve go tato eve go se plasam i pokazuva so rakata.
    Ma batalete, koj pocustvuval na svoja koza znae kako e, a koj ne ke veli deka treses glupisti, ednostavno e.

Znaes deka jas koga sum imala 9-10 god vo neboto vidov bel konj so rasireni krila? Jasno i glasno vidov kako gi mavta kriljata vrti so glavata levo desno. Bese leto o i celo maalo bevme nadvor. Kazav mamo vidi gore, majka mi pogledna i pocna da e cudi, vidoa site sto bile nadvor vo momentot...i odednas konjot iscezna.
    Aj da bilo balon pa da puknal ke vidis kako pagja. Ama jasno i glasno bel konj so krillja koj odednas isceznal.
    nekoi raboti ednostavno ne mozat da se objasnat naucno!

На stilas7 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  8. Lianna Anna

Lianna Anna Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.483
    Допаѓања:
    19.656
    Здраво љутица. Симптомите што ги опишуваш кај внук ти се резултат на не рем мозочна фаза и припаѓаат во групата на ноќни терори. Не ги негирам, ами и јас ги посочив истите. Халуцинацијата што си ја имала како дете е резултат на бујна детска фантазија.

На kim.k, *Amethyst*, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Ами и мајка и го видела.

На Nalutena1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.483
    Допаѓања:
    19.656
    Илузија. Како и психичка сугестија на другиот. Учевме психологија на школо. Некој друг видел и јаката желба да видам и јас.

На *Amethyst*, Someonespecial и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  11. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Поради погрешното процесирање на информациите кои доаѓаат до мозокот. Од таа причина често забележуваме форми на облаците. Гешталт психологијата се занимава со овој феномен. Човекот има тенденција да компарира, и гледа целини во обид за изнаоѓање логичко решение.

http://www.psiha.com/psihagon/344-gestalt-psihologija

Последна измена: 2 јануари 2018
    На *Amethyst*, Annath, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    И јас имав видено :D Со една комшивка си имавме приказна која често си ја кажувавме дека постои коњ со крила кој ќе дојде и ќе не прошета низ светот. Внатре коњот беше како куќа за престој за да одмраме измеѓу. Модерна се разбира. Па еднаш толку многу се внесов во приказната што скоро сум сигурна дека го видов. Убави времиња.

На *Amethyst*, Kitten, Bender Rodriguez и 5 други им се допаѓа ова.
  13. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Другарчиња фала ви на советите , нема потреба толку да се задлабочува со вера или научни статии и сл. се надевам дека ова ќе пројде кај синчето и нема никогаш да се повтори , темјанчето помага при мир , смирување и расчистување на лоша енергија , барем волку сум научила на веронаука , не верувам одма дека некој му фрлил магија на детето мое , повеќе верувам во Бог тој знае се , медицината колку може да помогне толку знае и да одмогне .
    Тој ми е прв син и кога бев бремена со второ тој едвај чекаше да се роди второто братче не беше ни ден љубоморен исто и сега кога дозна дека мама носи пак бебе во меше и дека е братче се радува уште повеќе , знае да дели работи и не е љубоморен воопшто едноставно не дозволуваме така да се осети , ова што му се случи не вади од памет сите дека не е дете кое се има исплашено или да гледа секакви цртани или филмови насилни , а исто не сме го плашеле ни со измислени сваштарии за да јаде или слично .
    Не беше исплашен ама одкако се случи ова има страв што сега и завесата му е чудна и регалот и фиокарот , верувам дека има нешто што стои зад ова , зли народ постои одкако постои човештвото колку и да не веруваме во тоа , сепак пак ќе кажам имам се дома од црквата што е потребно од секогаш икони, светено масло , темјан и крстена вода тоа секогаш помага ако се верува во Бог , се надевам дека ќе помогне и кај нас .

Последна измена: 2 јануари 2018
    На butterfly*, tina-63, Rama и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    1 : 0 за религија.
    :D

На SandStorm, MamacitaBuena, Lianna Anna и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    znàci spored tebe i site drugi imale bujna detska fantazija za koja i den denes se zbori koga ke se setat??? Imase i edna stara rodnina od okolu 60 god. Koja se prekrstila nekolku pati, da da detska fantazija(facepalm)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Имаше една изрека "Ќути си и кога си во право оти ќе те растргнат дека не си." :!:

На Rama, Petra777 и Nalutena1 им се допаѓа ова.
  17. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.483
    Допаѓања:
    19.656
    Не според мене Љутице, ами според науката.

Дали можеш да ми објасниш за рем фаза на мозокот? Или уште поедноставно, дефинирај ми што значи детска фантазија и објасни зошто се случува. Дали воопшто знаеш што е халуцинација и зошто истата се случува?

Кои сите други? Зарем на сите ни се случува запоседнување од некои непостоечки ентитети? Те молам со факти објасни ми, за да можам да ти вратам нормален цитат.

На *Amethyst*, Bender Rodriguez, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Sekoj so svoe mislenje, sekoj so svoe veruvanje i sekoj so svoja prikazna.
    Koj saka neka veruva , koj ne ne mora.
    A patem, zosto temata Neobjaslivi slick e polna? Mozebi lugeto seuste ne mozat da se razbudat od svoite detski fantazii pa seuste si zamisluvàt prikazni i mislat deka se realni:?:

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.617
    Сигурно е до маслото.
    Ќе пробам и јас.

И пешкир ќе однесам, за сваки случај.

Не, туку се неедуцирани, што не е страшно.
    Страшно е што не сакаат да се едуцираат.

На SandStorm, Joi, PaLaVa и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Полни се и еден куп книги, страни на нет и форум за објаснувања на тие необјасниви случки, ама секој го чита она што му одговара.

На Joi, *Amethyst*, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.