Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Занимации и игри за развој кај деца од 1 до 3 години

Дискусија во 'Дете' започната од J.Ivanoska, 13 април 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.290
    Допаѓања:
    285.064
    Од околу две години па нагоре
    Боење со бои за раце.

Детево е пресреќно. Еден саат седеше мирна на масата(обавезно мушама, стари алишта и сл)

Конкретно, бојава веднаш се изми од рацете а пишува и дека се пере и од алишта на 30 степени.
    IMG_0812.JPG
    IMG_0813.JPG

Презадоволна и препорачувам за сите дечиња.

На marchi-cool, Lorins, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Готова бев да му купам. Ама пак се попишманив. Знам што ме чека :D па си реков ај нареден пат сега има занимација. Сигурна сум дека ке ужива максимално.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  3. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Дани, како се викаат боиве?...да знам какви бои да барам...сигурно се посебни некои за со раце што се слика.
    @irena.1 се преубаво сработено...давај ни уште идеи :).

Мојава уште многу не се заигрува, уште тешко ми е да ја седнам да работиме нешто....а тешко прифаќа нови работи (карактер)...нешто што и покажувам дури по 2-3 недели ќе прифати и тоа од нигде никаде (запамтила од пред 2-3 недели што сум и покажувала,ама не со некој посебен интерес).

На danichap и irena.1 им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.290
    Допаѓања:
    285.064
    Еве го паковањето кај нас(лево).cleaming finger paint
    На опаковката е нагласено дека е за со прсти и за на каква површина се употребува. Имаше едни за на текстил, овие се за се останато(хартија, дрво, стакло..)
    IMG_0798.JPG

На ZojaP, Annath, alana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Не се секавам колкаво е твоето. Мојов не е ништо поарен. Јас го оставам да беснее. Само зимава и загаденово многу долго трае, повеке време сме дома, па на крај на денот е збеснат. Уморен, а не е уште за спиење, тогаш е невозможен, трча, пага, се удира, го гњави брат му, страв ми е да не се повредат. Е тогаш се обидувам вака да го заиграм. И си стекна навика сега сам бара, мамо ајде играме маса ( на маса) и ме носи за рака
    Инаку и мојов е тежок на промени и нови работи,не сака ништо ново, кондури и облека со недели се убедуваме, одење на нови места, сега му купивме ново седиште за во кола, старото треба за брат му. И уште незнам како да го убедам.(facepalm) најинтересно му купивме санка и со мм мераци леле кога ке ја види, леле ке не тера на суво да се лизга. И му ја носиме цели вакви :D кога виде, кога рече дете санка нееее и ене ја во подрум не смееме да ја извадиме.(facepalm)

На alana и azelea им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.230
    Допаѓања:
    76.236
    Мојов мадам Пуф е, нема шанса вака да се испрља :rofl: еднаш како божем раце отпечатоци ке правевме на хартија.. и само јас правев, он со четка црташе :rofl:

На Saraa, TheSecret, M&M и 3 други им се допаѓа ова.
  7. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Месец и пол до 2 мислам дека сме постари...ми пишува во потписот колкава е мојата .
    За облека и такви работи сака ново...кога некој иде ако носи кеса одма бара во најлонот што има за неа :D....али етемнекои работи тешко прифаќа пр: да се качи на лулашка долго време не сакаше, не идеше во предвид.

Последна измена: 17 јануари 2018
    На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    8.757
    Sin mi samo kolicki prifaka za igracki nisto drugo. Dzabe tolku igracki samo kolickite pa kolickite. Ima sekakvi mali golemi, kamioni, traktori,avtobusi, duri i golema kola da se vozi on. Se sto e so trkala misli kolica e ili tu tu po negovo. Duri i za pravosmukalkata koga usisavam se kacuva na nea i tu tu da go vozam :D Zima legeni koritoto i sednuva vo niv da go butkam demek vozi :) Daj kazete kako da mu napravam nekoja interesna igra so kolickite a da ne e obicno vozenje samo,nesto edukativno,neznam?

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.412
    Допаѓања:
    38.370
    @TheSecret ние ги сортиравме по боја, мислам имам напишано претходно. Имам длабоки пластични чинии во разни бои и ги ставав на под, а тој става играчка/количе во соодветната боја. После ги мешаме и пак одново.
    Можете и по големина да ги редите, од најмало до најголемо.

На M&M, TheSecret и alana им се допаѓа ова.
  10. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Секрет ме насмеа.....мојава поголема е па седнува во корито или во кутија и вика да ја возам...и на правосмукалката знае да и се качи...де ја вози, де чисти со неа :rofl:.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    8.757
    Mali sme za boi 17+

Za cistenje prv e hahah koga cistam mu davam i na nego krpa i brise i on :)

Последна измена од модератор: 18 јануари 2018
    На alana и kristina.k им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.230
    Допаѓања:
    76.236
    Нацртај на картон паркинг за такви мали колички, па и за поголеми... па нека ги реди, паркира :) па воедно и да броите колку сте паркирале...
    Му го ишкртав блокот на синко за пример да ти покажам, еве вака нешто :D

Прикачени фајлови:

На irena.1, Lorins, TheSecret и 2 други им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.412
    Допаѓања:
    38.370
    @TheSecret го мислев малку поголемко. :) Одличен предлог ти даде @mariz

На TheSecret и mariz им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.230
    Допаѓања:
    76.236
    Ние така игравме со колите.. исто така ке седнеше карши мене и јас му ги пуштав накај него, он да ги фаќа :) Му собирав картончињата од средината на тоалетна хартија и му направив паркинг на спратови за мали колички, па редеше таму... :lol: Исто и извртена лизгалка за мало топче му направив од тие, залепена на плакар :D

На alana, Lorins, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  15. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    8.757
    Ej ova interesno zvuci. Znaci da pocnam da sobiram rolni od toaletna :) kako go napravi parkingot

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.230
    Допаѓања:
    76.236
    Со хефталица ги спојував ролните.. :) можеш колку сакаш широко, високо..

На alana и TheSecret им се допаѓа ова.
  17. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    31.503
    Можеш и од кутија за кондури да направиш катна гаража. Капакот еден спрат долниот дел друг (на длабокиот дел отстрани една страна за да може да се влезе на паркинг. Ќе исечеш и дупка на горниот дел на една ролна од хартија на пола по должина за да може да се спушти кола по тоа. Другите ќе ги искористиш како столбови. Ние со таква игравме па за втор роденден доби пластична за поклон. Сега само пушта коли од горе до долу. Жив среќен.

Друга игра е со пластични животни па учиме кое што јаде, каков звук пушта и слично. Многу сака мојов и да се плетка во кујна со мене па му купив тенџериња за деца и сега правиме јадење за нас и за животните. Животните ни беа 18+ купени и си играше со нив. Ова со ранење животни ни е 24+.

На TheSecret и Lorins им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.605
    Допаѓања:
    147.907
    Многу поинтересно и беше од боење на обичен лист 20180117_183709-1.jpg

На irena.1, MissDior, Ava.84 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Mia87

Mia87 Нов член

Се зачлени на:
    18 јануари 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.230
    Допаѓања:
    76.236
    Истовремено учи бои и фацијални експресии (се смее, се чуди, плаче, се мисли - наместо ова требаше се љути ама веќе го нацртав) :D го прашувам која боја се и што прави балонот додека поврзува.. :)
    IMG_20180117_181347.jpg
    IMG_20180118_134101.jpg
    И ова успешно излезе.. исти категории.. (малку брзав, па смешно е нацртано) :D IMG_20180117_181400.jpg
    IMG_20180118_134123.jpg
    Учиме форми и бои :) од колаж се направени, јас одлепувам и му давам да лепи... IMG_20180117_181442.jpg
    IMG_20180118_133441.jpg
    @Mia87 имам едно вакво интересно, одамна ми е купено од маалска продавница за играчки и свашта.. тврди мали се со по 5,6 странички.. :)

Прикачени фајлови:

На tina-63, irena.1, Annath и 11 други им се допаѓа ова.