Сакав баш тебе да те прашам,знам дека децата ни се ептен блиску родени,мојот е на 27ми август. Фала ти многу за издвоеното време,ќе пробам и нешто од твојата занимална.
Кош ( во корпа од лего фрламе топчиња) Пуф (пуф е шашава топка која кога ќе ја фрлиш прави пуф т.е. мама прави пуф место неа ) Боици редење и броење а потоа шкртаме со нив Возиме колички и најчесто има преграда меѓу нас и под неа си ги подаваме. Возиме точаче мало по дома Редиме играчки Правиме вовче од пелени Тропаме на тенџериња и готвиме во нив Редиме лего коцки Редиме коцки во камион ги возиме и ги истовараме Оние дрвенине сложувалки ги обожава сега за сега тоа ми текнува. Во принцип денот ни е поделен на правиме нешто и слободни активности но откако тргнав на работа во рок од 5 часа што сум со него дур да заспие 3 се активност 1 е хранење бањање и 1 слушаме песнички.
Мајки, можи предлог за некоја занимација за дома, за дете од година и пол, некоја играчка со која ќе можи да троши повеќе енергија...незнам поинаку како да го поставам прашањево... Скоро сите играчки ни се умствени...само седиме на под и читаме, редиме... Надвор ладно камен и нема на што да потроши енергија, само шета по соби...
Како поклон за роденден добивме работилница со алат, супер занимација му е на синко, еве веќе 2 месеци си игра и уште му нема здосадено. Камион со приколка, обожава да го товара и растовара. Тенџериња, тави, лажици, шољи... прави демек јадење и ни дава да пробуваме. Му ги полнам со макарони и ги претура од едно во друго и така се заигрува пола саат. Топка и игри со топка, гол, кош, куглање... Ако имате повеќе простор може и тобоган, трамболина... супер се за трошење енергија. Се радува исто многу кога му правам балони со сапуница, сака да ги пука. А омилена активност ни е капење на животните, му полнам кофичка со топла вода и ги капиме сите животни што ги имаме дома, па потоа ги бришеме со крпа и така во круг. На крај секогаш има плачки бидејќи не сака да престане, а се прави утоп мокар.
Супер идеи. Благодарам. За тоа со работилницата...каква е, со големи делови е? Јас сакам куќа за барбики, но мислам дека има ситни делови, се уште не ни е надмината фазата со ставање предмети во уста...
Имаш секаде зависи колкав сакаш. Во џамбо имаше неколку големини. Имам купено со бели кегки големи и шарени мали на тортата ни беа ставени. Од локо кроко имам купено шарени малку помали. Ние и во куглана одиме Обожава куглање, во капитол поминува покрај игротеката не ја ни регистрира, трча во кугланата. Само не му даваме да ги крева топките, многу се тешки.
Никако не ми текнало да видам во Џамбо а ако таму нема, кај би имало.. нема што нема во Џамбо Фала ви
Uuu tvoeto mome bese, a jas ti kazuvam tuka rabotilnici, kamioni... Inaku golemi se delovite, onie sto bea positni, strafovite gi trgnav. Mozes togas mini kujna da i zemes ili taka nesto slicno. @mariz ti odgovorile drugite, od jumbo zedov jas, ima dosta izbor.
Колички на буткање или тие што се како точачиња каде што детето се гура со нозе. Нешто вакво на пример: Или голем камион што може да се редат коцки во него за да го бутка. Други игри што ние ги играме по дома кога е надвор загадено за шетање се: брканица, криенка (обожава да се крие под маса), подавање со топка (на година и пол со раце, сега на две со нога подава).
Вчера што игравме. Патем уз игра изедовме куп моркови и јаболка. Правевме фигури од овошје и зеленчук, со чечкалици. Јас ич не сум креативна, ама нема врска, на дете му беше супер забавно. Вечерта месев,па месеше и тој. Па после кога јадевме од лебот беше екстра горд дека он го правел Дете е 2 г и 8 м.
Мојава е 2 години и 3 месеци. Најмногу се занимава со лего коцки, имаме во различни големини и бои. Потоа дрвени слагалици и оние коцкине како за на под шо ги има во Џамбо само мала верзија со букви и бројки. Врв на сите активности е кога ќе се дограби до мобилниот и цртаните.
Јас купив вакво јајце од Веро, па ке му го дадам утре да го шљака, бои На вистинските ке му дадам стикери да лепи со моја помош