Не верувам и ние да останеме на ова едно ако ги вапцам кога е буден, така да ке гледам да ги средам кога ке спие.. ке оставам неколку за заедно да ги шлакаме Инаку ова е керамичко, некаде 180,190ден беше ако некој го интересира
Планирам голем шлакатарник да направам. Ќе земам светки, стикери, нека лепи, најомилена активност и е шкрткање и црткање, па ќе и се допадне ептен.
Eve gi moite lanski, interesni se vinozitata, ke i bide zabavno sigurno, ama i haosot e zagarantiran. Eve kako drugarka mi gi napravi:
@RainBow ме претрка со прашањево исто сакав да прашам. Малово само прашува кога ќе фарбаме. Ќе биде шлакатарници ама ако, само се мислам со што да и дадам нејзе да шлака. Со големиот досега на веќе офарбани сме цртале со фломастери. @Lolipop23 виножитата како ги правевте?
Gi rastvaras boite sekoja vo posebna casa: zolta, portokalova, crvena, zelena, sina i violetova. Jajcata treba da bidat zeski za da se susi bojata i pobrzo da odi postapkata. Prvo se farba ednata polovina od jajcata, taka sto se potopuva do pola jajceto vo zoltata boja, se ceka da se isusi, pa se potopuva vo portokalovata boja, no se ostava kolku eden prst od zoltoto cist. Se ceka da se zasusi i se potopuva vrvot vo crvenata boja. Otkako ubavo ke se isusi se farba drugata polovina na ist nacin samo sto sega prvo se potopuva vo zelena boja, do crtkata do kade sto e zoltoto, pa vo sina i na kraj vo violetova.
Мило ми е што ја открив темава, пола и повеќе ја прочитав веќе. Јас некако не сум креативна, па добив добри идеи од овде. Повеќето ве читам децата не ви се заигруваат подолго сами, моево од 9-10месеци игра само. Сега е 19 м и мислам цел ден да го оставам ќе се занимава сам...незнам дали е ова добро или не? Не му се достапни сите играчки, му ги ротирам на неколку дена и си игра до бескрај...јас како да немам потреба да го занимавам ама можеби треба повеќе да работам со него. Она со цефките во шише го одушеви, првиот обид се измачи, после прецизно почна да ги бутка, веќе неколку часа(со паузи) си игра со тоа Јас пијам кафе, викам браво и му ги истурам назад. Давајте вакви идеи прости едноставни, а заразни
@wings пробај со ставање пари во касичка за штедење( доколку немате импровизирај). Ние официјално ја отворивме сезоната на шкртање по улици со креди во боја. Одлична забава за маливе, препорачувам.
Мајки од кога почнаа малечките да вртат педали на точачињата и да ги возат тротинетите? Почнува сезона за возење точаци а сеуште не ни се ставени педалите, ја користи опцијата да го бутка. Знам секое дете е индивидуално, ама немам никаква ориентација.
На тротинет уште не сме пробале, а на точаче лани на 2 и пол години вртеше педали исклучиво наназад Никако напред А оваа година на пластично точаче, во домашни услови вози и напред и назад. Сега планираме да ѝ земеме "вистинско" точаче за надвор, па да видиме како ќе се снаоѓа таму.
Точаци со педали од неполни две години, со помошни нормално . Тротинет од две исто.. Моите возеа laufrad. Тротинет од поголемите добија сега за Велигден и супер ги возат.. Нормално со кацига и штитници на раце, нозе Времето е супер за прошетки надвор
И мојава тој го вози. Не знаев како да го преведам. Тротинетот низ куќа го бутка, да набавиме кацига и штитници и ќе пробаме и надвор.
Да препорачам една игра која иако е за над 6 години ние ја користиме на друг начин. Големиот постер ги има сите букви со слика. Картичките ги имаат истите слики и правиме вежби: - влече сама една картичка - ја именува(хеликоптер ) - ја бара на постер - ја става превртена на купче. Вака учи 31 нов збор и бара иста слика, а учи и букви. 350 денари е цело пакување. Веројатно поголеми деца повеќе ќе ја искористат. Мојата е 2 години.
Меморија е добра игра. Ние имаме картички на македонски , така полесно можат да научат конкретни зборови и да ја научат азбуката .
Мојава почна да го вози некаде на 2,5 години,баш толку имаше кога затопли времето надвор за точак и сама бараше да врти
Majki kakvi igracki koristite,koi igri gi igrate za vasite cucinja sto se 12+ mojava veke nisto ne I e interesno znaci neznam veke sto da izmisluvam.