Се шлакавме , синко не проба да стави во уста, ама затоа целиот беше лом. На малото масиче во дневна пробав прво да му цртам ама набрзо настана општ хаос, битно излезе супер забава и многу смеа.
Moze i so shlag ima vo kam mislam kako sprej vo sisence. I da jade nema gajle Da ne sum off. Nie pocnavme da skrtame po segde zapnal po eden tefter od tatko mu za na rabota i so penkalo skrta po nego. Rekov dobro e ne e po zidovi i posle nekoj saat go vidov friziderot cel iskrtan Se mislam tabla onakva golema na postolje ke vrsi li rabota ili nema spas od skrtanje?
Ние имаме и голема и мала табла со маркери. Син ми е педантен, ама затоа тоа малото почнува да шарка по таблата и продолжува низ мебел, низ што стигне. И само кријам од неа.
Наминав по идеја за игра со моето човече, врнежливите денови како да ги направиме поинтересни Со синко се ловиме уште, не можам да најдам нешто што ќе му задржи внимание повеќе од 5 мин освен сликовница. Купив блок огромен, боички мрсни, фломастери, боенка, некои ситници за лепење како очиња, пуфки, ама се фрла или во уста става. Следам во градинка као цртаат, пробуваат па викам да пробаме и дома, нема шанси. Тркала врти и удира на тапан, тоа е се за сега. Еве од мене некоја идеја што најдов на нет и мн ми се видоа интересни. Топчиња во цедалка од еден во друг сад да ги носи, од еден до друг крај во соба. Малото има 13 месеци. За поголеми дечиња наместо цедалка, лажица. Правило на игра е ако му падне топчето, се враќа од почеток Edit Negde procitav denovive recept za boi za race koi moze da se jadat grcki jogurt izmesan so razlicni boi za slag. Zolta boja e dobiena od kurkuma
So znam, na dr. Oetker plavata se ispra od belo bodi... Se mackavme so slag za rodendenskata fotosesija
racunaj deka tepih ne mozes da piknes vo masina....ke treba da go izvadis i da si go isperis. Onaka na lice mesto da go zacistis mene ne mi izleguvase...mozi deka so brasno se boite...rekov nikogas poveke boi so prehranbena i brasno. Ako sakas ti probaj...jas samo iskustvo moe ti kazuvam.
Morav ova da go spodelam so vas https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2075858919369487&id=1964756993813014 Mnogu interesno a preednostavno za pravenje.
Сакав само да пишам дека кај мојава не палеше играта со цевчиња во боја и шпагети. 5м толку и тие 5ж беа во стил како "мамо што ме замараш ова ич не е интересно" Мојава дај и плишано мечиња и прави и муабет цел ден и среќна е.
Во последно време и ги давам штипките,па ги штипнува една на друга па правиме воз. Незнам уште што немам измислено. Исто, и ги давам обетките (бижутрија) измешани,па да ги спари кои две се исти. Па стегачите за коса да ги подели по бои.
@Mari-Ja оф топик, од каде ви е тепихот? @Cka од каде се шарените стапчиња? Мислам имаше пишано, ама не знам каде е тоа? Скопје?: